- 10 Avg 2006, 21:49
Letos je bila izvedena samo krajša varianta in tako ni bilo dileme na katero progo bi šel. Štart ob 10h iz Baških Oštarij nad Karlobagom. Iz Primoštena sem šel ob 7h in zaradi sobotnih prometnih zamaškov
prišel na štart ob 9h45, tako da nisem slišal tehničnih navodil. Prijava, superge gor pa štart. Od začetka se je dalo precej tečt, kasneje pa postane podlaga težja (ostri nasuti kamni velikosti cca 10 cm, ob robu lepo zloženi veliki kamni v škarpo, kjer se da lepše tečt, vendar se malo premikajo in kakšen zgrmi dol (1 do 3 metre v globino), tako da moraš pravi čas odskočit. Prva okrepčevalnica na Alanu po 33 km. Natočiš vodo, vprašaš za pot nekaj poješ zalepiš žulje
(neverjetno te superge - pegasus trail - imam že eno leto pa me še niso ožulle, sedaj pa že po dveh urah, sicer so premehke za ta teren) in dalje. Malo kasneje zgubim pot, po 10 minutah se obrnem in grem nazaj na pot. Iz neznanega razloga po njej zavijem v napačno smer in po 5 minutah spoznam napako - izguba časa 30 minut. Med Rožanskimi kukuvi (kako se to sklanja
) en hitrejši strmejši vzpon inse mi je zavrtelo (zdravnik mi je odsvetoval napore
), tako da se uležem za 20. minut. Potem gre nekako uredu do Zavižana, kjer se zapusti Velebitska transferzala in se gre dol po poteh, cestah in bližnicah v Senj. Karte nimam, ker jih na štartu niso prodajali (sicer je pisalo da so obvezna oprema). Zato se priklučim četvorici in se šlepam.
Kmalu ulovimo še tri in moja četvorica se razbije - dva gresta naprej in priključim se njima. Na daljšem vzponu za vasjo Oltari mi pobegneta in na naslednjem križišču ne vem več kam. Začne se mračiti in počakam naslednjo skupino
(čakam 15 minut in se dobro ohladim, tako da je kar težko spet naprej) Priključim se jim in po štirih urah smo v Senju. Burja, ki je ves dan pihala na izpostavljenih mestih do cca 50 km/h dobi nesluten zagon. Dviguje prah in pesek in ko dihaš se moraš obrniti proč od vetra. Sam brez karte ne bi našel prave poti, čeprav je verjetno več pravih. V Senju zavijejo med vrtove jaz pa po cesti naprej. Nato naredim še častni krog po Senju ko iščem cilj. Tja pridem ob enih po 15 urah in 10 min in sem rezultatsko nekje na sredini - ni slabo za prvič. Lahko bi bil za dobro uro hitrejši.
Naslednje leto bodo proge povsem druge s startom in ciljem v Paklenici, oz. ciljem v Karlobagu za daljšo varianto. Priporočam.
19.8. je treking na Bjelolasico, kar je bliže in veliko krajši je. Kolikor se spomnim terena izpred 20 let, gre en del po zajlah težavnost plezalne na Šmarno goro ali težje. Upam, da bodo imeli zemljevid. Gre še kdo drug?
Vse piše na http://www.adventurerace.hr. Treba je izbrat hrvaško varianto ker angleška ni ažurirana. LP Martin

Kmalu ulovimo še tri in moja četvorica se razbije - dva gresta naprej in priključim se njima. Na daljšem vzponu za vasjo Oltari mi pobegneta in na naslednjem križišču ne vem več kam. Začne se mračiti in počakam naslednjo skupino

Naslednje leto bodo proge povsem druge s startom in ciljem v Paklenici, oz. ciljem v Karlobagu za daljšo varianto. Priporočam.

19.8. je treking na Bjelolasico, kar je bliže in veliko krajši je. Kolikor se spomnim terena izpred 20 let, gre en del po zajlah težavnost plezalne na Šmarno goro ali težje. Upam, da bodo imeli zemljevid. Gre še kdo drug?
Vse piše na http://www.adventurerace.hr. Treba je izbrat hrvaško varianto ker angleška ni ažurirana. LP Martin
Začnem počasi, potem pa popustim.