Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

No, pa naj začnem še s poročilom. Najprej da je bilo vreme super, le sobotno deževje je pač pustilo sledi, beri luže in blato. Zato rekordov ni bilo pričakovati, razen osebnih, hehe. Udeležba zgledna-okoli 500 prijavljenih, so se pa nekateri očitno ustrašili dežja in ostali doma, ker na štartu ni bilo običajne gneče. Neupravičeno, ker nas je potem večji del poti spremljalo sonce, da o sončnem razpoloženju v cilju sploh ne govorim. Organizacija ravno dovolj dobra, da bomo spet prišli, glavni razlog pa je itak v čudovitem okolju, ki ga Bohinj ponuja. Forumovcev skoraj ni bilo videti, bila sva z Raziskovalcem, videl sem pa le še enega. Mogoče so oblekli kaj drugega, ker je bilo pričakovati nizke temperature. No, midva sva bila v glavnem zelo zadovoljna z osebnim rezultatom in lepim doživetjem. Se bo še kdo javil? Se vidimo na pikniku.
maj napisal/-a:. Forumovcev skoraj ni bilo videti, bila sva z Raziskovalcem, videl sem pa le še enega.

Najbrž sem tisti še eden jaz, ki sem ponovil vajo od včeraj, tokrat bolj uspešno. Sam sem s prireditvijo bil zadovoljen, vreme odlično, jezero prijetno hladno in na koncu sem se vrgel noter (užitek).
Proga pa mi ni bila preveč všeč. Pa ne toliko zaradi blata kot to, da moraš bolj taktično it, na začetku malo hitreje (kar je lahko hitro prehitro), da te ne zaprejo preveč, ko pride zoženje.
Za nagrado sem dobil še eno dodatno super light zdravo becel margarino in mislim, da je sedaj moje življenje bolj popolno saj bom užival samo še "zdrave" stvari.
Uporabniški avatar
 skrb
Ojla!
Bila je lepa tekaška prireditev. Sicer draga, ampak zato nekoliko drugačna od tekem za Slovenski pokal . Verjetno je to razlog, da so se ji forumovci izognili. Torej bili smo vsaj štirje , ampak sumim še nekaj preoblečenih .
Na prireditvi je bilo videti veliko novih obrazov. Po narečjih bi sodil, da so prišli iz vseh koncev Slovenije. Pot v Bohinj in domov vodi mimo Brezij !
Na teku so sodelovalo tudi nekaj turistov. Sceno so popestrile mlada madžarska dekleta in seveda tudi naša. Lepo je pogledati kaj novega .
Ja, za visko štartnino so nas nagradili z v kotlu kuhano pašto , margarino , majico prave velikosti , napitki po izbiri, sadjem, keksi, sladoledom , zgledno organizacijo . Ni mi žal tistih 3K SIT . Bohinja res ne moremo prodati za bagatelo.
Kmalu nasvidenje!
:P :P :P
 zverinica
Tek okoli Bohinjskega jezera je res zanimiv, še posebej zaradi razgibanega terena in prekrasne okolice.
Ostalo pa je bilo bolj :( .
Zame je bil to do sedaj najslabše organiziran tek . No ja, res je tudi, da sem tekla do sedaj le 2x v Radencih, na dm teku v Tivoliju, na teku v Loškem Potoku, Ljubljanskem maratonu in Kraškem pa sem bila zgolj opazovalka.
Štartnina je bila plačana preko klika, a so me hoteli prepričati, da le-ta ni bila poravnana. Se je bilo potrebno malo :argue: , da so uredili zadevo.
Ne vem, zakaj je bilo potrebno na prijavnico napisati št. majčke, če tega niso upoštevali. So rekli: "Jih je zmanjkalo, ker je bilo kar nekaj naknadnih prijav." Slab izgovor, ni kaj!
"Še slaba minuta do štarta" je rekel napovedovalec in pištola je ustrelila, tekači pa so se malo presenečeni podali na pot. Očitno imajo zelo kratke minutke na Gorenjskem.
Smo kar nekaj časa čakali tudi na rezultate - tudi tisti, ki smo bili mejčkeno bolj počasni (urca in več) pa jih ni in ni bilo...

Taki so moji vtisi s teka po Gorenjski - štartnina nič kaj Gorenjska, zato grem septembra pogledat še kako bo kaj na Ptuju.
Uporabniški avatar
 SasoP
To je bil moj prvi tek okoli Bohinjskega jezera, če izvzamem propadli zimski poiskus, ko so me ustavili snežni zameti v Ukancu. Torej, vreme je naredilo svoje, saj je v času, ko so se po širni domovini še pasli nizki oblaki, sonce že prijetno grelo in dvigalo razpoloženje udeležencem - pred štartom so se najbolj poskočni celo zavrteli v ritmu polke - na drugi strani, in to dobesedno, pa je tudi nočni dež opravil svoje, saj je bila proga od 3. do cca 7. kilometra vremenskim razmeram primerna. Mokra, vlažna, spolzka in mastna. Koreninasta in skalnata. Nevarna za gležnje. Na srečo smo v večini s progo opravili brez poškodb, tako da je bilo zadovoljstvo v cilju ob veselih obrazih in :toast: popolno.
Uporabniški avatar
 Katrin
Organizacija bolj tako tako. Jaz sem na cilju zaman iskala požirek vode za presušena usta, rezultatov ni in ni hotelo biti, potem ko so že prišli, so bili samo moški... :roll: Promet ob kampu sem z rokami ustavljala kar sama, ker se je policaju zdelo, da tekači čisto dobro funkcioniramo v sožitju z avtomobili na cesti in da ni problem, če pač malo popazimo eden na drugega...

+ so bile strateško nameščene napajalnice ob poti ter dečko, ki je pazil na morebitne ponesrečene ob posušeni rečni strugi :)

Še vprašanje - ko že pridejo rezultati in ko se vsi zgužvamo kot muhe pod tiste uboge tri liste se vedno sprašujem - a bi bil res tak problem dvakrat naprintat te liste, da bi bila frekvenca ogleda večja?
 MajaM
Živjo!

No po dolgem času, sem se tudi sama odpravila na štart in bilo je prav super. Lokacijo sem poznala, tako da je bila odločitev za tek toliko lažja. V Bohinj me kar vleče :)

Torej malo analize;

lokacija odlična sicer nekaj blata, korenin in skal (skalčic) na progi. Po dolgem premoru s tekmovanji, sem imela na štartu kar nizek pulz in ob ponesrečenem štertu - napovedovalec je napovedal le, da je do štarta slaba minuta, potem pa čez 15 s - približno, poči pištola in pulz mi naraste na 160. Mislim adijo.

Fant, ki je bil bolj sredaj pa je imel težave z gnečo na štartu (bilo je tudi nekaj pradcev), ker je kolesar oviral pot, ker ni štartal pravočasno in spustil gneče naprej v tistem malem delu širše proge na začetku.

Na treh okrepčevalnicah, pa sem pogrešala kakšno rezino limone - tudi gorenjci bi si jih lahko privoščili, saj niso tako drage. Ok...vsaj za piti je bilo dovolj :lol: no za pridne "otroke" pa je bil na koncu tudi sladoled :P

Potem pa še en minusek za parkirišče... na uradnem parkirišču smo plačali parkirnino 1400sit, med tem ko čez cesto, ni bilo listkov na avtomobilih, vsaj redarji so bili toliko fer, da jih oni niso dali gor s kakšno položnico... pa sej ne gre za to da sem bila ob nekaj sit... lahko bi obvestili, da je parkirnina "gratis"... do neke ure. Ampak bo že...

Bohinj je vseeno lep.
 many
No, jaz zmeraj pravim: so teki in je Bohinj :)

...zjutraj sem se zbudil, pogledam skozi okno....lije kot noro...

...potem sem skoraj pogledal še radarsko sliko padavin na internetu in ugotovil, da v Bohinju najbrž sploh ne pada...in res ni... idealno vreme za tek...

...no, razen blata, ampak ta tek je tako ali tako bolj kros kot pa kaj drugega...

...običajni bohinjski način organizacije... sem bil bolj na začetku pri dvigu številk... hočem L majico, mi da M, ga prosim če lahko zamenja, me čudno pogleda, seže na dno kupa in mi da novo majico... ko doma pogledam...majica M.... napovedovalec je pa sploh legenda...

...edina zares slaba stran tega teka je bil pogled na tisto objokano deklico s poškodovanim gležnjem pod pobočji Pršivca...me je kar minilo prehitevat...

...jezero je bilo prijetno toplo - 16 stopinj 8)
(kolikor sem videl, razen naju ni bilo nobenega junaka, ki bi si upal iti plavat... no, meni je zelo dobro delo... finska kri, kaj češ :D )

...vsekakor se vidimo naslednje leto...
Uporabniški avatar
 bekele
Kaj naj rečem-vreme super odlično-malo blata more bit , proga odlična, vse je bilo odlično-samo štartnina je bila malce previsoka.Kar se tiče uvrstitve sem biv razočaran (45min) je preveč-če me ne bi prijev bodec bi bilo okrog 40 min.Naslednje leto se bom vrnil na krej smole in poskušal zmleti use-prej pa bomo še na štadionu odtekel velik tekm.

LP

K. Bekele
Uporabniški avatar
 bosin
Je lepo malo pošinfat, kajne?
OK,saj čisto verjamem, da se nekaterim dan ne zdi popoln, če se ne potrudijo najti slabih strani..Takim naj bo tole globoko opravičilo za neljube pomanjkljivosti v Bohinju, ki jim bo morda polepšalo današnji dan..
zverinica -tudi če plačaš štartnino preko Klika, lahko pošlješ potrdilo o vplačilu (če čeprav samo printscreen).Vsi, ki niso poslali kakršnegakoli potrdila, so bili izločeni iz štartne liste in so imeli nekaj sitnosti pri prijavi
če majic določene velikosti zmanjka, to ni izgovor.Pri prijavi si morda spregledala tekst "...organizator se bo potrudil , da dobite majico prave velikosti, ne more pa vam trega zagotoviti..."
katrin-na cilju je bilo ogromno požirkov vode in izotonične pijače...kaže, da le nisi tako zelo iskala.
Prometu si bila izpostavljena le na zelo kratkih dveh mestih.pa še tam v varstvu policije. Morda vseeno malo pretiravaš z nevarnostjo?
majaM-tisti kolesar, ki je oviral tekače po startu, je bil tam namenoma.tek je bil namreč zaprt do križišča.
Rezino limone na okrepčevalnici teka na slabih 11km si si zaželela???hm, nisi morda malo razvajena?
Parkirnine uradno ni bil oproščen nihče, le redarji so malo stran pogledali.Ni to dovolj?
In še resno opravičilo: res, z rezultati so bile težave, kot kaže ekipa, ki jih je urejala, ni bila popolnoma dorasla številu tekačev..Potrudili se bomo, da bo drugo leto bolje.
 smojmir
Čudno, pa je, da se zmerom na tem teku eni vlečejo ven... :( Ob taki štartnini...in...... :shock:
Naj se tele "Novice Extreme" malo ogledajo pri sosedih (gor. pokal), kako se "zrihta" kak tek... in to za 3 jurje ceneje...
Sicer smo pa vsi taki, da veliko prej opazimo pomankljivosti in jih grajamo, kot pa pozitivne točke....
Uporabniški avatar
 klaudi
Po vsem kar sem prebrala bom raje tekla okoli jezera v lastni organizaciji.
Mislim, da je v redu, da tekači povejo svoje mnenje o prireditvi in da so cinična opravičila neumesna.
Uporabniški avatar
 Dule
bosin napisal/-a:In še resno opravičilo: res, z rezultati so bile težave, kot kaže ekipa, ki jih je urejala, ni bila popolnoma dorasla številu tekačev..Potrudili se bomo, da bo drugo leto bolje.

ja zanimivo da na nobeni drugi prireditvi ni toliko pripomb čez organizacijo...mogoče pa bi moral omejit število udeležencev na maksimalno 150, da bi jim ponudili kvalitetno prireditev.

tudi mene še kakšno leto nebo na ta tek..k sreči je (kvalitetnih) tekaških prireditev več kot dovolj :D
Uporabniški avatar
 pegaz
bosin napisal/-a:Je lepo malo pošinfat, kajne?

Daj no, Bosin,

poglej, koliko ljudi je prišlo na tekmo! Celo omejiti ste morali število! In v resnici noben ni zares udrihal po organizaciji. Lahko si prepričan, da če bi bil kak resen kiks, bi bilo pripomb za nekaj strani.
Žal me letos ni bilo na tem teku (lani je bil to en lepših), vendar sem prepričan, da ste ga naredili tako, kot se šika.

Ker sem med počasnejšimi, je doslej še na vsakem teku česa zmanjkalo. Dokler sem imel bolj skope tekmovalne izkušnje, me je to zelo motilo, potem pa to sprejmeš kot del zabave. Sedaj me zmoti predvsem aroganca in brezbrižnost organizatorjev (npr. ko ti varnostniki na 3/4 poti -in tekme- povejo, da je limita konec in da bodo kar zaprli progo... )

Če pa kdo kdaj kako dobronamerno pripombo na forum napiše, organizatorji (vseh tekov) vzemite to pač na znanje in ne takoj na prvo žogo nazaj zabijat.
Saj so ljudje lahko tudi tiho (samo raje kam drugam gredo).

Veliko uspeha pri organizaciji tudi v prihodnje!

Lep let, Pegaz :)
 Nataša
bosin napisal/-a:Rezino limone na okrepčevalnici teka na slabih 11km si si zaželela???hm, nisi morda malo razvajena?

Bosin, res na nivoju, bravo!! :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA