Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 roky1
Živjo!
Zgleda, da sem se jaz prvi spočil od poti in odšel na net. Pot domov se nam je kar zavlekla zaradi zamude letala, zato smo prispeli domov blizu tretje ure zjutraj. In po 580 Km vožnje z avtom te kar zdela.

Na Malti je lepo! Zelo majhna državica ( tabla z označeno najdaljšo potjo je 27 Km ), vendar z ogromno zgodovinskimi spomeniki, naravnimi lepotami, zanimivim načinom življenja in zanimivimi ljudmi.
Država in ljudje so en velik mix vplivov raznih kultur in civilizacij. Glavni vtis je pa tak, da je vse skupaj narejeno po Angleško, vendar na Arabski način. Če sem malo zloben lako napišem Aglija na ciganski način.

V glavnem smo si v enem tednu ogledali večino znamenitosti, prav tako pa smo odtekli polmaraton in maraton. Izlet je bil odlična kombinacija turizma in teka.

Tudi tekma je zelo zanimiva, trasa lepa in razgibana, tako da te lahko zanese in preveč buliš na okrog, namesto da se 100 % osredotočiš na tek. Tek se začne iz starega mesta Mdina, ki je bilo včasih glavno mesto. Start je izpred obzidja trdnjave-osrčje starega mesta in se nato nadaljuje skozi mesto Rabat proti morju, kjer je cilj v Sljemi. Zadnih nekaj kilometrov se teče ob morju, podobno kot bi tekel po Portorožu, samo da je zadeva precej večja. Vmes imaš pa vsega in svašta, vasice, mesta, polja... V glavnem lepa trasa.
Na Malti smo imeli v glavnem slabo vreme. Bilo je vetrovno, oblačno, dvakrat je celo deževalo, vendar je ravno na dan tekme posijalo sonce. Tam doli ima sonce že kar pošteno moč in kar orenk zakuri. Bilo je pa tudi vetrovno, kar nam ni šlo na roko. Med potjo smo kar švicali in pot je pošteno rezal po očeh.
Ne glede na to, da je sama proga zelo hitra ( precej spusta ) smo se morali zelo potruditi za dosežene rezultate!

Organizacija samega teka je bila dobra, sam nimam pripomb, vse je teklo BP. Problem je bil nato samo na koncu ko dva dni ni bilo objavljenih rezultatov ?!?! Ne moreš verjet.
Komično je bilo tudi to, da so mene postarali za 30 let in sicer na okroglih 60. Že pred tekom sem na napako opozoril organizatorja, ki je zadevo vzel na znanje. Vendar sem bil nato na podelitvi zvečer v BMW salonu poklican da prevzamem nagredo. Prejel sem lep aplavz, ker sem z 1.22.29 suvereno zmagal v katrgoriji 60 letnikov. Odšel sem na oder in jih še enkrat pojasnil, da gre za napako, vendar je zaradi te šlamparije organizatorja nekdo ostal brez zasluženega priznanja in steklenega pokala. Škoda! Nagredo seveda nisem vzel, čeprav so me nekaj čukasto gledali.
Drugače smo se Forumovci kar dobro odrezali, še posebej Matjaž z doseženim 11 mestom. Tudi ostali smo dosegli to, kar smo si želeli (PB) in za kar smo pospešeno trenirali decembra in januarja. Zahvalit se moram tudi navijačicam, ki smo jih imeli kar devet!

Ja lušno je bilo! Mislim, da bom še odšel na Malto. Le vreme bi bilo lahko malo lepše!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA