Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 vencelj
Danes sem odtekel svojo prvo letošnjo tekmo. Z Romano sva se odpeljala na izlet na sončno Primorsko, v Batuje, kjer je potekal 3. kros v okviru primorskega zimskega pokala v krosu. Lepa, res prava, razgibana kros proga, mlajši člani smo za skupnih 6000 m tekli tri kroge po 2000 m.
S svojim nastopom sem vsekakor zadovoljen, tempo dobrih 3:50 min/km.
Od znanih :TF) sem srečal tae-ta in matej-a 712, verjetno pa je bil še kdo.

edo-brko, če slučajno bereš: hvala ti za lepe želje za današnji dan, ki si mi jih izrekel v neki drugi temi. Lahko rečem, da je bil dan res čudovit :D .

Po končani tekmi sva z Romano odšla še na raziskovanje Nanosa, pa si bo treba enkrat drugič vzeti veeeeliiiiiiikoooo več časa :wink: :? .

Naslednji teden v nedeljo bo v Lipici še zadnja tekma primorskega pokala v krosu...
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 tae
Ja, evo i mene. Vencelj je živ dokaz, da se dejansko ne potrebuje veliko treningov ali pa kilometrov, če želite za hiter tek, če imaš to že v krvi oziroma nogah. Vencelj, še uradno prejmi najprej moje čestitke za dober nastop.

Vreme je bilo res super, temperature krepko v +u, sončno in brez vetra, kljub strašnim napovedim. Do te vasi sem se pripeljal po avtocesti in že takoj so me presenetile oznake za ta tek. Po avtomobilih sodeč, je bilo kar nekaj ljudi, vendar se je kasneje po številu tekmovalcev izkazalo drugače, pa nič hudega. Tudi zame je bila to moja 1. letošnja tekma, hkrati pa tudi 1. kros sploh. Podlaga je bila trava, kot je bilo itak že napovedano, me je pa spet pozitivno presenetilo, da je bila le ta popolnoma suha (za krose je ponavadi značilno blato). To tekmo sem imel za test, kje sem s hitrostjo. Vedel sem, da sem od lani nekaj zgubil, nisem pa točno vedel kje sem s tempom. Glede na to, da je bila to moja prva tekma, sem si zadal prvi cilj, da ga pretečem nekako s tempom 4:30, kot je moj ciljni tempo za prihajajoč polmaraton. To je brez težav uspelo, saj sem 8 km progo pretekel v času 33:30, kar znese povprečni tempo 4:11 min./km. S časom sem bil tako zadovoljen, vendar je to pri uvrstitvah pomenilo šele 8. mesto od le 12ih. Malo tekmovalcev, ampak tisti, ki pa so, so pa hitri kot s.....Rezultati in podelitve takoj, brez kakšnega pretiranega čakanja. Organizacija super.

Matej712, takoj ko sem se pripeljal na prizorišče sem parkiral za tabo. Jaz te poznam, ti pa očitno mene še ne. Kasneje sem te želel poiskati, da se spoznava in te kar nikjer ni bilo.

Zmagal je S625X, Sebo še tu javno prejmi uradne čestitke.
Uporabniški avatar
 matec
Tudi jaz sem se tudi udeležil teka vreme je bilo super za tek bali smo se samo vetra pa ga ni bilo na srečo. Proga je bila dokaj lepa samo malo preveč zapletena ovinkasta in kljukasta proga suha super :) z svojim rezultatom sem zadovoljen zato ker sem bil začetek tedna prehlajen in sem zgubil preveč energije za boljši rezultat no bo pa v lipici bolje. :D
Podelitev priznanj najboljšim je bila izpeljana dokaj dobro.

na teku smo tekači uživali in se imeli zelo lepo!

lp jure :D
Uporabniški avatar
 Lepachuzes
ej tae a kej veš kok je laufu seba????

pa kje se da rezultate dobit????

tnx

lp lepačuzis
Uporabniški avatar
 tae
25 minut pa 40 sekund, če se ne motim (mogoče še kakšno sekundo manj). Rezultati bodo verjetno kmalu na strani filipides.
Uporabniški avatar
 RoKo
Odlično izvedena prireditev. Vse pohvale organizatorjem. Ponudili so topel obrok in še marsikaj zraven. Sladoleda kolikor hočeš.
Proga odlična,. suha-o vremenu pač, na to se ne da vplivati. tekmovalci pa-vsi na turbo pogon.
Moj tek-hitrejši od pričakovanj, kolokor se je pač dalo, več od zadnjega mesta v kat. pa kljub času 4:38 na km ni šlo. Uvrstitev mi itak ni važna, vem da sem tekel v mejah svojih zmožnosti. Zadovoljen.
Zimske tekme v krosih so se dobro prijele, mogoče se tisti malo počasnejši ustrašijo in nekaterih ki jih videvam na tekih za pokal Primorskih novic tukaj ni. Pridejo pa skoraj vsi veterani.
Vsekakor odtečem še Lipico.
Uporabniški avatar
 vencelj
RoKo napisal/-a: Pridejo pa skoraj vsi veterani.

To je pa res. V Batujah sta bili najbolj množični veteranski kategoriji (sploh ml. veterani- 19 tekmovalcev), če pogledam rezultate za Kamnje- prav tako.
Že razmišljam, da bi šel tudi v Lipico, čeprav potem odpade 18. krog Kališča :? .

lp, vencelj
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:Ja, evo i mene. Vencelj je živ dokaz, da se dejansko ne potrebuje veliko treningov ali pa kilometrov, če želite za hiter tek, če imaš to že v krvi oziroma nogah. Vencelj, še uradno prejmi najprej moje čestitke za dober nastop.

Vreme je bilo res super, temperature krepko v +u, sončno in brez vetra, kljub strašnim napovedim. Do te vasi sem se pripeljal po avtocesti in že takoj so me presenetile oznake za ta tek. Po avtomobilih sodeč, je bilo kar nekaj ljudi, vendar se je kasneje po številu tekmovalcev izkazalo drugače, pa nič hudega. Tudi zame je bila to moja 1. letošnja tekma, hkrati pa tudi 1. kros sploh. Podlaga je bila trava, kot je bilo itak že napovedano, me je pa spet pozitivno presenetilo, da je bila le ta popolnoma suha (za krose je ponavadi značilno blato). To tekmo sem imel za test, kje sem s hitrostjo. Vedel sem, da sem od lani nekaj zgubil, nisem pa točno vedel kje sem s tempom. Glede na to, da je bila to moja prva tekma, sem si zadal prvi cilj, da ga pretečem nekako s tempom 4:30, kot je moj ciljni tempo za prihajajoč polmaraton. To je brez težav uspelo, saj sem 8 km progo pretekel v času 33:30, kar znese povprečni tempo 4:11 min./km. S časom sem bil tako zadovoljen, vendar je to pri uvrstitvah pomenilo šele 8. mesto od le 12ih. Malo tekmovalcev, ampak tisti, ki pa so, so pa hitri kot s.....Rezultati in podelitve takoj, brez kakšnega pretiranega čakanja. Organizacija super.

Matej712, takoj ko sem se pripeljal na prizorišče sem parkiral za tabo. Jaz te poznam, ti pa očitno mene še ne. Kasneje sem te želel poiskati, da se spoznava in te kar nikjer ni bilo.

Zmagal je S625X, Sebo še tu javno prejmi uradne čestitke.

Tae, čestitke :clap: :cast1: za dober nastop oziroma hiter tempo v predtekmovalni sezoni...hja, če bi jaz šel na tole tekmo in ker sem bil ponavadi v lanski sezoni kar nekaj mest za teboj bi bil v Batujah verjetno 13. od...13 nastopajočih v kategoriji :? :oops: :roll:

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi, najprej moram sicer reči hvala, vendar si tega nikakor še ne zaslužim. Saj vem, to delaš, ker sva frenda. Če si kdo v tem trenutku zasluži čestitke je to Vencelj. Saj veš, kar je nad 4 na tako kratkih razdaljah, je še vedno tako tako.

PS: do konca februarja imaš čas za skupinsko prijavo za Sežano.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Meni se zdi, da si bil za predtekmovalno sezono kar hiter, pa tudi, če si delal samo počasne teke na trenngih je potem malo težje teči hitro na tekmovanjih... :roll:, po moje boš kmalu v stari formi ali še boljši kot lansko leto...

p.s.: Za Sežano se še odločam, ker sem trenutno preveč zaseden, da bi lahko kvalitetno treniral :twisted: :roll: :arrow:, tako, da tudi če se bom prijavil, bom bolj težko popravil svoj rezultat...se pravi je motivacija bolj na psu :?
Uporabniški avatar
 matej712
tae napisal/-a:

Naslednjič (v Lipici) me kar pocukaj za rokav. :lol: Na koncu smo šli še na sprehod po Batujah (zato smo se verjetno zgrešili) - nisem vedel da v Vipavski dolini rastejo palme :oops:

Sicer pa odlično organizirana prireditev. Vreme je bilo zjutraj še zelo hladno, kasneje se je veter umiril in je bilo prav prijetno toplo. Proga strupena, sploh za prvo tekmo po dveh mesecih. Tempo 4:02/km je obenem odličen trening hitrosti za prihajajočo sezono. Lepo vzdušje je pokvaril le verbalni izpad tega uporabnika TF. Kaj je povedal naj pa raje napiše sam.
Uporabniški avatar
 RoKo
Kaj se je zgodilo? Kakšen izpad? Mogoče tisto nerganje ob podelitvi? Saj ga ni menda nihče jemal resno. Sploh ne vem, kaj je hotel povedati.
Uporabniški avatar
 vencelj
tae napisal/-a:Ja, evo i mene. Vencelj je živ dokaz, da se dejansko ne potrebuje veliko treningov ali pa kilometrov, če želite za hiter tek, če imaš to že v krvi oziroma nogah. Vencelj, še uradno prejmi najprej moje čestitke za dober nastop.

No, no, tae, ne pretiravat! V januarju sem naredil 142 tekaških km, kar je več, kot katerikoli lanski mesec, z izjemo septembra. Tudi v februarju jih imam do sedaj že 75 km, zanimiv pa je tudi podatek za 5. februar. Ker sem že vnaprej vedel, da bom imel težak trening za moč (narava dela), sem stopnice štel (kar sem malo nazaj nekje že obljubil) in končni rezultat je bil 1632 prehojenih stopnic, v večini z obtežitvijo :!:

Se vidimo na kaki tekmi, morda že v Lipici.
lp, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA