področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
#317715
Že nekaj časa je na prodajnih policah decembrsko-januarska številka revije Tekac.si, ki po koncu tekaške sezone prinaša nasvete za pohodnike. Svoja mnenja o pohodništvu kot dopolnilni vadbi so avtorici Ines Iskri zaupali ekstremni gorski tekač Marjan Zupančič, tekaški trener Borut Malavašič in alpinist Viki Grošelj. Posvetili smo se tudi izbiri pohodne obutve in obiskali Mateja Slaparja, ki v Lomu pod Storžičem izdeluje pohodne čevlje Proalp.

Z obutvijo je povezana tudi reportaža Luke Hrena: obiskal je Saša Šabanova, ki nam je zaupal skoraj vse o po meri izdelanih športnih razbremenilnih vložkih.

Ob kar šestih preizkusih obutve je tokrat kar osem strani posvečenih zimski tekaški obutvi, Matej Zalar pa je prispeval recenzijo Velike tekaške knjige.

Marko Roblek je prispeval 10 nasvetov, kako preživeti zimo in ostati v tekaški formi.

Tokrat smo intervjuvali slepega tekača Sandija Novaka, ki ima jasen cilj: priteči v Rio in postati dobitnik olimpijske medalje v maratonu! Navdušila nas je njegova volja do življenja, ki jo kaže tudi padalka Irena Avbelj, ki se je po hudi poškodbi spet postavila na noge.

Začenjamo tudi serijo prispevkov o funkcionalni vadbi - piše Marko Kodorovič.

Preberite še reportažo s Chicaškega maratona, nazaj v prihodnost pa smo se ozrli proti Joan Benoit, prvi zmagovalki olimpijskega maratona.

Več o reviji in naročila najdete tukaj.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA