področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
#329126
Nova izdaja revije Tekac.si je že v prodaji. Tri mesece pred Ljubljanskim maratonom sta se Luka Hren in Uroš Kožar posvetila metodam vadbe vzdržljivosti in različnim testom vzdržljivosti. Kaj še najdete v reviji?

Trening in prehrana: Marko Roblek svetuje, kako preprečiti tekaške žulje in odrgnine, Anita Kos nam odkriva vzroke za krče in svetuje, kako se jim izogniti, Vera Simončič pa piše o z beljakovinami bogatem grahu.

Intervju: Ste vedeli, da je Manca Imajlova že pretekla maraton? Starejši tekači pa prav dobro vedo, kdo je Peter Svet - že štirideset let rekorder na 5.000 metrov je v intervjuju brez dlake na jeziku odgovoril na vprašanja o afriških in slovenskih tekačih. Tekel je na vseh razdaljah, nikoli pa na maratonu.

Oprema: Pregledali smo, kakšna tekaška pokrivala so na voljo v slovenskih trgovinah, preizkusili novi Garmin Forerunner 15 ter pametni telefon Sony Xperia Z2 s Sonyjevo pametno zapestnico, med prvimi pa smo preizkusili tudi oblačila iz Asicsove kolekcije za tek v narav Fuji Trail. Preizkusili smo tudi pet modelov tekaških copat.

Reportaža: Matej Zalar je bil vabljen v Chamonix, kjer so se najboljši Asicsovi trail tekači v posebnem štafetnem teku pomerili s soncem. V reportaži lahko tudi preberete, kako trenirajo Asicsovi tekači. Pogovarjali smo se tudi s Xavierjem Thevenardom, Thomasom Lorblanchetom in Jonasom Buudom.

Tekaška preobrazba: Po treh mesecih vadbe smo v sodelovanju s Centrom za medicino in šport preverili Dunjin in Janijev napredekč. Številke so nas osupnile ...

Zgodovina: Uroš Buh je prispeval še drugi del zgodbe o izvrstnih finskih tekačih. Tokrat sta v glavnih vlogah Ville Ritola in Lasse Viren.

Kolumne: Igor E. Bergant je poroča o ugotovitvah iz Brazilije, Marko Roblek je piskal stično točko med potrpežljivostjo in vzdržljivostjo, Gospodična T. pa je bila na Oviratlonu.

Več o reviji izveste na spletni strani Tekac.si, kjer se lahko na revijo tudi naročite.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA