področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
#340504
V avgustovsko-septembrski številki revije Tekac.si smo se podrobno posvetili Regeneraciji. Vsi vemo, da je pomembna, a jo vseeno zanemarjamo. Kako napredujemo med počitkom? Kako poiskati zdravo mejo med intenzivnostjo in količino vadbe? Kakšne so učinkovite regeneracijske metode? Kako si lahko pri regeneraciji pomagamo z medicinsko akupunkturo? Odgovore na vsa ta vprašanja najdete v glavni temi.

Po pregledu energijskih gelov smo preverili še ponudbo trdih tekaških goriv - poskusili smo kar 26 energijskih ploščic. Tekli smo v treh različnih tekaških copatih, preizkusili nahrbtnik Ultimate Direction Fastpack 20 ter športni uri Sigma RC Move in Garmin Forerunner 225.

Pred tekmovanjem Red Bull 400 v Planici je Uroš Kožar razložil način priprave na to preizkušnjo in napisal štiritedenski načrt treninga. Pozor: začnemo že danes! Že zdavnaj pa sta s pripravami začeli Suzana Čerpnjak in Sonja Grmovšek. V sodelovanju z revijo Tekac.si ju bodo KinVitalovi trenerji pripravili na maraton oziroma polmaraton v Ljubljani.

Serijo člankov o poškodbah nadaljujemo z vnetjem pokostnice in predstavljamo 5 preventivnih vaj.

Kolumnistoma Marku Robleku in Igorju E. Bergantu se je pridružil tekaški trojček Samo Rugelj, Žiga X Gombač in Boštjan Videmšek, ki v kolumnističnem triptihu razglabljajo o maratonu. Veliki intervju pa je dal obetavni gorski tekač Rok Bratina.

Uvodnik lahko preberete na spletni strani http://www.tekac.si , kjer se lahko na revijo tudi naročite

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA