področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Uporabniški avatar
 Vlajko
No, če je že 2000-ti, naj bo pa še kolikor toliko uporaben, vsaj za peščico najhitrejših. :) :wink:

Torej, ravnokar sem v založbi DZS (poleg Jankovičeve kanclije oz. Rotovža) za pičlih 6,95 EUR kupil našo Biblijo oziroma knjigo OD JOGINGA DO MARATONA (J. Galloway). :D

Število dostopnih izvodov je, seveda, omejeno in že sedaj zelo pičlo. :cry: Sledi le če vojaška komanda: TRKOOOOOM! :wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
To ti telefonski aparat (npr. poiščeš telefonsko številko tebi najbližjega DZS, najbrž v Brežicah)veliko lažje odgovori kot mi. :wink:
 Simplon
Vlajko napisal/-a:
Torej, ravnokar sem v založbi DZS (poleg Jankovičeve kanclije oz. Rotovža) za pičlih 6,95 EUR kupil našo Biblijo oziroma knjigo OD JOGINGA DO MARATONA (J. Galloway). :D

To knjigo sem že nekaj bral, pa me samo nekaj zanima: a ni to zdaj že dokaj stara knjiga (katerega leta je bila napisana?), a niso nekateri nasveti v njej potem že nekoliko zastareli? Zdi se mi, da so v zadnjem desetletju mnoge ugotovitve prinesele precej sprememb v tekačev režim treninga in obnašanja.
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Knjiga je original iz 1984, slovenski prevod pa je iz 2003.

Kljub temu, da res ni najnovejša pa ni veliko sodobnih priporočil, ki bi se bistveno razlikovala od tistih v knjigi. Drugačna je le kakšna malenkost v zvezi s prehrano. Nič npr. ne pove o potrebnem vnosu večkratnenasičenih maščob, temveč samo nekje v enem stavku odsvetuje preveč maščob. Pa tudi primerni količini beljakovin ne daje toliko poudarka. Ampak osnovne smernice tudi tukaj držijo (piše npr. celo o pozitivnem učinku kofeina na izgorevanje maščob). Pravzaprav se edino v poglavju o športnih copatih na prvi pogled pozna, da knjiga ni najnovejša, pa še tam se da kaj naučiti, sploh če si začetnik.

Na splošno pa mi je knjiga všeč in jo pogosto malo prelistam, že zaradi motivacije. Dobro je opisana tehnika teka, pa grajenje baze, trening hitrosti (fartlek, intervali), različne tehnike treninga, nasveti za tekmovanja, pa tudi cela študija zavezovanja copat je narejena. Zelo zanimivo je tudi poglavje v katerem razvrsti tekače v začetnike, rekreativne tekače, tekmovalce in atlete. Mislim, da se vsak hitro najde v eni od teh kategorij in da mu da prebrano kar nekaj iztočnic za razmislek.

Nakup vsekakor priporočam, sploh za to ceno. Sama sem jo kupila za cca 15€ in mi nikakor ni žal.

Lep pozdrav
Andreja
Uporabniški avatar
 Vreme
Tudi zame še vedno zanimiva knjige. Še vedno za to ker sem jo prebiral že pred leti. Sedaj ko ponovno stopam po tekaški poti in jo ravnokar berem še vedno najdem kaj zanimivega, kot je rekla AndrejaR.

Pri razvrščanju tekačev pa je AndrejaR pozabila omeniti tisti zadnji stadij oz. peto fazo to je pravi tekač , se kar nekako najdem noter! ;)
 gs1422
Vlajko napisal/-a:To ti telefonski aparat (npr. poiščeš telefonsko številko tebi najbližjega DZS, najbrž v Brežicah)veliko lažje odgovori kot mi. :wink:

Kranjčan pa ve kje leži Dobova? :shock: Če ne zaradi druga, se samo zaradi tega odpeljem danes v Brežice (Če ne bo knjige pa na sladoled v čast Gorenjca, ki ve kje je Dobova). :lol:
Uporabniški avatar
 Vlajko
He ... he... :)

Tale Kranjčan resnično ve, kje leži Dobova, saj je povprečno 3 - 4 krat letno v Termah, nazadnje smo bili ravno pretekli vikend. 8)

Celo eno od ravninskih tekaških tras ( dolžina ca. 18 km) sem si našel med Termami in Dobovo. Zadnji del mi je sploh všeč, saj se iz Dobove vračam po nasipu Save (... in vedno mi je žal, ker s seboj nimam nič drobiža za brod med Mostecom in Termami). :D

Knjigo, upam, da boš dobil, s sladoledom pa počakaj še dober mesec, pa raje prišparaj kakšen EUR za deci cvička, saj bomo zadnji vikend v septembru zopet tam. :wink:
 gs1422
Super! Kaj ne poveš? Jaz imam tudi dva treninga tedensko čez ta nasip (21km). Povej, piši, kliči, riši bova šla skupaj kakšen krog. Ti pokažem še mojo traso čez tukajšnji nacionalni park. :)
Uporabniški avatar
 Vlajko
gs1422 napisal/-a:... bova šla skupaj kakšen krog. Ti pokažem še mojo traso čez tukajšnji nacionalni park...

Z veseljem se bom odzval na tole povabilo, vendar predvidevam, da nisva "enakega tekaškega kalibra", saj sem jaz bolj en tak rekreativni (in žal precej zajetni) "tekaški čičo". :oops: :wink:

Vsekakor pa ..... konec septembra velja tole :!: 8)
 gs1422
Vlajko napisal/-a:
gs1422 napisal/-a:... bova šla skupaj kakšen krog. Ti pokažem še mojo traso čez tukajšnji nacionalni park...

Z veseljem se bom odzval na tole povabilo, vendar predvidevam, da nisva "enakega tekaškega kalibra", saj sem jaz bolj en tak rekreativni (in žal precej zajetni) "tekaški čičo". :oops: :wink:

Vsekakor pa ..... konec septembra velja tole :!: 8)

O.K. Dogovorjeno. Pošlji zasebno sporočilo, ko boš imel točen termin, pa se dogovoriva koliko kilometrov in koliko časa. Sicer sem pa tudi jaz rekreativec. ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA