področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Uporabniški avatar
 sosed
Med iskanjem ugodnejših rešitev nakupa polarja s tekaškimi funkcijami, sem opazil, da bi bila nabava polarja prek (britanskega) eBay-a precej ugodnejša od nakupa v katerikoli od "uradnih" trgovin...

Ker me privlači model rs200sd, ki stane cca. 55.000, je razlika v ceni kar velika (tudi do -15.000 za novo uro!), seveda pa se ne bi rad opekel pri nakupu..

Zato me zanima, če ima mogoče kateri od vas izkušnje z nakupom polarjev (ali drugih artiklov) s pomočjo eBaya?
Uporabniški avatar
 spehovka
Čisto pozitivne izkušnje. Vse je klapalo tako pri plačilu kot dostavi. Tudi cene so precej nižje kot v slovenskih trgovinah.
 alpek
Jaz sem svojega 625SX tudi kupil preko ebaya. Sam sem ga kupil sicer od enega zasebnega prodajalca.
Ga je pa kupila tudi žena preko ebayeve trgovine (oboje angleški ebay). Sam sem s tem načinom zelo zadovoljen in za veliko stvari najprej pogledam na ebay ali obstaja možnost cenejšega nakupa. In velikokrat obstaja. Zadnji dve leti redno kupujem preko ebaya in dosedaj ob upoštevanju spodnjih navodil se mi še ni zgodilo, da bi šlo kaj narobe.

Glede navodil. Za kupovanje preko ebaya na različnih forumih obstaja veliko navodil, malo si poišči. Nekaj osnovnih, ki povečajo verjetnost, da gre vse v redu. To so moje izkušnje, da me ne bo kdo napadal.

1. Preveriš boniteto prodajalca (feedback profil), ki mora biti visoka, preveri morebitna negativna mnenja, zakaj je šlo, ...
2. Ne kupuj pri prodajalcih, ki nimajo dosti feedbacka. Sploh za vrednejše stvari priporočam, da si previden.
3. Priporočam kupovanje predvsem tam, kjer je možno plačevati s Paypalom, saj si kot kupec še posebej zaščiten do vrednosti 500 EUR in obstaja možnost vračila denarja v primeru goljufije.
Uporabniški avatar
 matej712
Kupil pred dobrega pol leta axn300 preko ebay iz Italije. Vse je klapalo, dobil v 1 tednu. Vsi stroški (ura, poštnina z zavarovanjem in sledenjem on-line, stroški bančnega nakazila v tujino) 150 EUR. Prodajalec je imel veliko feedback-a, kakšno desetinko pod 100%.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA