prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MatjazV
V začetku februarja sem dobil na testiranje moške tekaške copate model GEL-EXCEL 33 iz nove linije ASIC, ki posnemajo način naravnega teka.
Čeprav nisem ravno ljubitelj copat v temnejših barvah, mi je ta model postal všeč takoj, ko sem ga vzel iz škatle. Kombinacija temno sive, oranžne, srebrne in bele barve je zelo všečna. Sploh pa sem bil navdušen nad prvimi občutki, ko sem jih obul. Seveda sem jih moral takoj sprobati in že prvi dan sem z njimi opravil 18-kilometrski trening.

Slika

Copat je v moji številki 40,5 težak 280g. Do danes sem z njimi pretekel 190 km. Lahko potrdim, da gre za zelo udoben, stabilen in blažen copat (nalogo blaženja opravlja gel, ki se nahaja pod prsti in peto copata). ASIC GEL-EXCEL 33 sem uporabljal le na treningih, saj za tekme izberem lažje, manj blažene copate s težo okoli 200g.
Kljub svoji teži je copat še vedno dovolj odziven in omogoča tudi hitrejši tek. Najbolj me je presenetila njegova udobnost in posebnost v prednjem delu stopala, ki daje občutek naravnega gibanja stopala.

Copate sem preizkušal na vseh podlagah, tudi na tartanu, na atletski stezi, za ogrevanje in iztek. Tu je bil občutek blaženja že kar premočan.

Tekaški copat ASIC GEL-EXCEL 33 glede na lastne izkušnje priporočam za redno tekaško vadbo na asfaltni in makadamski podlagi tako za daljše teke kot tudi za kakšen hitrejši tek. Vsekakor je postal nepogrešljiv del moje tekaške opreme, ki jo uporabljam na treningih.

Še nekaj FOTOGRAFIJ.

Lp, Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA