prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#345054
5r002 napisal/-a:
Primer: za Trailroc 245... pod ceno je na strani poleg napisa "Fit:" gumb "Find the right size" ki nam odpre okno v katerem izberemo naš star copat, št. starega copata... na podlagi podatkov nam pove kakšno št. Trailroc 245 naj kupimo in kako se bo v primerjavi s starim copatom podal na nogo (v katerem delu nam bo prevelik in v katerem delu premajhen).
http://www.amazon.com/Inov-8-Trailroc-2 ... ailroc+245
Tale primerjalnik je bolj tako. Sam sem fizično sprobal model trailroc 245 in mi paše pol številke večji od Adidas Kanadia 7, ki jih trenutno uporabljam medtem, ko program priporoča pol številke manjše. :?
Uporabniški avatar
 čara
#345066
Najbolje je, če greš lepo fizično v trgovino in probaš čevelj na nogi. Ja, plačaš nekaj več, ampak klinc, tudi slovensko gospodarstvo mora živeti, če ga že država čedalje bolj ožema. Druga reč je pri artiklih, ki jih pri nas ni možno dobit. Ali pa če veš točno kaj iščeš in hočeš in ti paše...Meni osebno se ne bi ljubilo potem za 50% manj cene prodajat superge, ker sem falila številko.
Uporabniški avatar
 klatez
#345069
Sicer nimam Kanadie, vendar se spomnim, da so v preteklosti tekači kupovali precej večje številke kot so jih imeli običajno. Ne vem, kako je s tem sedaj, vendar je bila Kanadia zelo različna med posameznimi modelnimi leti in zato glede velikosti ni najboljša primerjava.

Imam pa doma Trailrock 255 in copat ima te oznake: 44 EU; 9,5 UK; 10,5 US; 27,5 cm.
Merrellke, ki jih imam, pa imajo te oznake: 44 EU; 9,5 UK; 10 US; 28 cm.

Trailrock 255 je torej v mojem primeru za 0,5 cm manjši in lahko potrdim, da je to res.

Tu je tabela velikosti za Inov 8:
http://www.inov-8.com/New/Global/Size-Chart.html?L=26
 KadilecSamo
#367327
Obujam staro temo. Kakšna je situacija z Inov 8 kaj v zadnjem času? Kolebam malo med modeli, pa nimam pojma kaj vzet. Roclite 290, 300, Teraultra 260, ParkClaw 275 ... Karakteristiko čevljev poznam, zanima pa me uporabniška izkušnja.

Predvsem me zanima kako hitro jih strgate in kako ste zadovoljni z njimi. Kateri so najbolj trpežni, najbolj vsestranski po vašem mnenju...

Hvala za morebitno pomoč in Lp
 domen89
#367332
Živjo,
imam parkclaw 275.
Uporabim jih, če grem mal mešano (cesta, trail, ...) Se kar dobro obnesejo. Imajo tudi dober oprijem. Podplat je malo obrabljen, zgoraj pa kot novi. So pa kar široki v sprednjem delu. Številka pa je ok, niso preveliki oz premajhni.
Lp
 KadilecSamo
#367347
Hvala za odgovor Domen. Parkclaw me mikajo predvsem zaradi tega, ker naj bi bili daleč najbolj blaženi Inov8 čevlji. Nekako se še nisem odločil, ali mi blaženje paše ali ne. Tekel sem že v Hoki in Salmingu (skoraj brez blaženja) in nisem nikoli imel nobenih težav. Upam, da se javi še kakšen uporabnik Roclite modelov, ta se mi na prvi pogled najbolj dopade, ampak mi zgledajo izredno krhki (300 bolj kot 290) in se bojim, da jih ne bi preveč hitro "pokopal". :lol: Sicer obljubljajo 1letno garancijo ampak v praksi vprašanje kako se tega kaj držijo :--

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA