Še eno vprašanje za pozbnavalce: in sicer ko prenesem podatke z ure na računalnik mi za vsak tek napiše vsaj 5 krogov, pa čeprav med tekom uro samo max. enkrat zaustavim. Funkcijo auto lap pa imam izklopljeno. Tipke lap pa med tekom sploh ne pritiskam...?
Mene pa vedno bolj mika, da bi zadevo zabrisal v morje, ali pa želim biti preveč natančen. Lovim namreč sekunde. Ne mislim pa pokvariti zadovoljstva in veselja vsem zadovoljnim uporabnikom omenjene igračke.
Tamzi, za kolo bi šlo, če bi zraven dokupila še en senzor za kolo. Za hribolazenje ne vem kaj te zanima. Zadevca nima višinomera, še vedno bi lahko spremljala porabljene kalorije, razdalje pa ti nebi zmerilo pravilno. Plavanje . Zadeva sicer zdrži kakšen dež, ampak prav v vodo pa nebi šel z njo. Tako, da za multisport funkcion po mojem raje kaj drugega.
Tamzi, za hribolazenje ti ga ne priporočam. Če nimaš na čevljih foodpoda ti niti kalorij ne šteje, če pa ga že daš gor pa ni niti približno natančen. Če grem npr. na Nanos (640 m višinski razlike) pulz povprečje 140 ali 150 m, hoje 50 minut, pokaže porabo kalorij le okrog 180, polar ali kašna druga ura pa 550 do 600.
A ni v specifikacijah navedeno da je vodotesen do 30m?
Ravno to me je zanimalo, kako meri razdaljo če ga dam na gojzerje in seveda kalorije. Ma višinomer me niti ne zanima toliko.
A to potem pomeni, da za kalorije nujno potrebujem FP pri vseh proizvajalcih? Kolikor sem gledala na internetu, pri Polarju tega ni treba. Ampak ja, potrebujem FP zaradi tekaških podatkov.
zormanze napisal/-a:tudi sam sem si pred dnevi nabavil forerunner 50, zaenkrat super zadeva...zanima pa me, koliko verjamete porabi kalorij, ki jih izpisuje? lp
zdravo,
Mene zanima, če še pri komu prihaja do razlik pri total času na uri (pod History) in total času, ko preneseš podatke na Garminovo stran. Na garminovi strani je total čas vedno za nekaj sekund krajši .
LP,dejan
Na tole vprašenja bo "zihr" znal TAE odgovorit:
Tečem isti krog z nekaj strmine in nekaj spusta. Ampak mi pri 15-ih kilometrih kaže v eno smer pol kilometra več kot v drugo smer. Je za to "kriva" drugačna strmina katero tečem enkrat gor in drugič dol? Ali je za to "kriva" dolžina mojega koraka?
nDejan, pri meni se to ne dogaja (ali pa enostavno nisem opazil nekaj sekund). Bom testiral danes in ti sporočim. Ali imaš drugače v mislih Garmin training center ali kaj drugega ?