teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 MBrando
Ponedeljek:
All in 1 ČOKO/COOKIE šejk z 200ml 1,6mleka +100ml vode ter strjen z želatino.
V sredino sem potisnil še 30g mojega domačega low fat/sugar makovega peciva

Torek:
Črni čaj + 2 kosa domačega makovega peciva (na njem 10g čoko pudinga) + en lešnikov bejbi keks na eni polovici potopljen v pravo čokolado (seveda domača produkcija)

Sreda:
Zeleni čaj + ingverjev ovseno/rženi piškot, čoko cookie z solnim cvetom ter kokosov poljubček (alles HAUSGEMACHT :D )
Uporabniški avatar
 Asparagus
Ti si se pa kar dobro sladkal tri večere zapored :D .

Jaz pa včeraj pol krofa in čaj :D .
Nekaj ur prej pa tričetrt pizze.
Uporabniški avatar
 pajo
Asparagus napisal/-a:Ti si se pa kar dobro sladkal tri večere zapored :D .

Kost kumrna... Vse se poje ne pa samo malo. :D Prazna vreča ne stoji pokonci.
Uporabniški avatar
 MBrando
Res je. To je moj vsakodnevni običaj. Zvečer čaj ali šejk + nekaj mojih domačih low fat/low sugar keksekov/peciva...
Ain't life grand?!?! :clap:
Uporabniški avatar
 Asparagus
pajo napisal/-a:
Asparagus napisal/-a:Ti si se pa kar dobro sladkal tri večere zapored :D .

Kost kumrna... Vse se poje ne pa samo malo. :D Prazna vreča ne stoji pokonci.

:D A nisem stala pokonci prejšnji teden? Še laufala sem kar solidno. :D
Uporabniški avatar
 Asparagus
MBrando napisal/-a:Res je. To je moj vsakodnevni običaj. Zvečer čaj ali šejk + nekaj mojih domačih low fat/low sugar keksekov/peciva...

Trenutno mi manjka kuharskega navdiha in veselja, sem čist v cifrah... :( .
Uporabniški avatar
 MBrando
Asparagus napisal/-a:
MBrando napisal/-a:Res je. To je moj vsakodnevni običaj. Zvečer čaj ali šejk + nekaj mojih domačih low fat/low sugar keksekov/peciva...

Trenutno mi manjka kuharskega navdiha in veselja, sem čist v cifrah... :( .

Nič bat saj ljubezen do kuhanja/pečenja vedno zmaga. Sploh če pomisliš kakšna pozitivna in otroška energija gre skozi tebe, ko si na krožnik naložiš vročo, pravkar kuhano dobroto, zraven na pladenj naložiš želišča, ter se preseliš pred TV ali pred tebi ljubo revijo/časopis ter uživaš v počasnem nalaganju na pribor ter prebiranju/gledanju tebi naj zadev.
Recimo dobra kurja obara + GODFATHER I
Ali pa goveja župca z fajn trdimi grisovimi cmočki + kakšen izmed KEKEC filmov...

Ahhh, kombinacijam ni konec.
Zvečer pa ni lepšega kot se zaviti v kovter, piti iz 0,5l šalce svoj naj čaj ter grickat svoje domače kekse ob dobri ter napeti knjigi!

Petek: ALL IN 1 proteini z 200ml riževega mleka + 200ml, ter ingverjev, lešnikov in rožičev piškot

Včeraj: Črni čaj + kokosov, lešnik-čoko in čoko z solnim cvetom cookie!

Danes: Trojanski čoko krof + zeleni čaj
Uporabniški avatar
 MBrando
Hjooooo, kako pa so včeraj angelčki z ritkami po tleh drajsali. Zakaj?
Ker je bilo res kosilo za princa

Nedelja:
Integralni rizibi (grahoholiiiiiiik);
popečeno sveže zelje na čebuli in domačem olivcu; popraženo da je postalo hrustljavo, rjavo in ob straneh rahlo zažgano (takšno je najboljše)
Nato sem vmešal par cvetk dušene cvetače, zeleno,korenček ter por in še to malo popražil.
Zraven sem si naredil SKLEDO SOLATE; solata gentile,paradižnik,rdeči fižol,radič,rdeča paprika,čebulj, ogromno česna,olivc, domači jabolčni kis xD!
TOPS!!!

Večerja pa razvajanje/off obrokič (prvi krof letošnjega leta. Sledi še en, ko se vračamo iz Cresa :)
Trojanski čoko krof
All in 1 (pogretih 100ml mleka + 200ml vode)

Celoten dneven vnos kcal/B/OH/M ostal v makrotih, kot jih imam vstavljene v program prehrane. PERFEKTNO

Danes:
Domača goveja juha s vkuhano zelenjavo (morda še žličniki)
Goveji repek
Skleda solate (bo kar ista kot včeraj!!! )

Zvečer pa kar čaj + nekaj domačih low fat/low sugar keksičev.
 Obala
Same dobrote... :mrgreen: četrtek rižota s piščannčjim mesom, petek:rezanci-domači, ampak ne moji z lososovao omako s smetano-dimljen losos, sobota:puranji curry, nedelja osso bucco,gremolata in pire na željo mojega,vsak dan pa je zraven velika skleda mešanega istrskega radiča,z malček krompirja,ali jajčkom,fižolom :wink: dnevi pred tem pa so bili v znamenju moževe gripe,tako da je bilo kuhanje po njegovem,bolj juhce zelenjavne ali kokošje,ribe na lešo..solata, ja bolj zame..pa kašna čebula in česen v solati,sem preganjala viruseee :laola definitivno je delovalo..
Edino sladko je bilo vedno,gospodje krofiii v domači izdelavi,2x :--
Danes pa ribji file svežega osliča in krompirjeva solata, domač kruh..bo :clap:
Jutri pa cvetačna juhca s krompirjem in kako piščančje krilce bo padlo notri :lol: in rdečo peso bo potrebno porabit(ampak je še v enenm kosu :roll: )

Dober tek,tako ali drugače :wink:
Uporabniški avatar
 MBrando
Torek:
1. INTEGRALNI RIZI BIZI + KUSKUS (ohlajeno ter zapečeno z curryem)
2. Na olivcu popražena zelenjava;
-prvo podušil sladko zelje. Čebula,česen,zelje zapekel. Najboljše je zelje, ko je malo zažgano ob robovih, nato dal vodo in dušil. Pol pa zelenjava po želji a sem slabo ocenil velikost ponve. Hjooooo, je bila polna :D
--> šampinjoni, rdeča paprika, brokoli,cvetača,por,korenček,rdeči fižol,GRAHHHH, peteršilj in poper.
3. SKLEDA SOLATE---> solata gentile,paradižnik,rdeči fižol,radič, kumara, rdeča paprika, sveže zelje, kumina, čebulj, ogromno česna, sok sveže limone, primorski domač olivc.

Sreda:
1. Domača govejo/zelenjavna juha z domačimi polnozrnatimi fritati (imel še ravno 100ml mleka. Dodal jajčko, 200ml vode, moko in na 1,2,3 naredil 7 palačink. Dve sta se žrtvovali za fritate, ena danes ob zajtrku napolnjena z skuto in oreščki/semeni/sadjem in prav tako bo jutri; drugi dve pa za jutršno kosilo).
2. Na zob kuhana zelenjava + dionska gorčica (cvetača, brokoli, por,korenček,grah,čebulj,česen)
3. Itak da klasična SKLEDA SOLATE. Ni ga dneva brez soljat!!

Danes:
1.Kuskus ter polenta z dodatkom posušenih začimb (oboje zapečeno na domačem primorskem olivcu)
2.Zelenjavna omaka z različnimi dodatki ter začimbami in kakopak žlica gorčice (for the extra bite :D)
3.Skleda SOLJAT

Jutri:
1. Dve polnozrnati palačinki v vlogi tortilj hihi
2. Ponev različne popražene zelenjave, katero bom "nafilal" v palačinkice
3. Popečen TOFU z sojino omako in sezamom (ostanki iz mojih vegi časov. Je treba zamrzovalnik spraznit :D)
4. Solata
 Obala
Včerajšnja večerja, orecchiette ai broccoli (kratke testenine-ušeska :-- z brokolijem)seveda še česen na olivnem olju,parmezan, skleda radiča, pol deci terana.

Danes za kosilo ponovitev večerje, le da z malo dodatka, povrhu vsega se posujejo pražene krušne drobtinice na olivnem olju z raztopljenimi inčuni, sveže testenine :clap:
Večerja pa bo istrski radič z jajčkom in krompirjem,pa domač krompirjev kruh,po možnosti še vroč :oops:
Jutrišnja večerja, doma narejena pica s tuno in čebula-česen povrhu zapečena.. :beer:
Uporabniški avatar
 MBrando
Hjoooooo WAU OBALA!! Bravo. Perfektno. Zdravo, kvalitetno in prav po mojem okusu. TAKOOO ITALIJANSKO.
Obožujem brokoli, česen, olivno (prideluje bratranec na Primorskem in mi ga dostavlja) in svedrčke (integralne). pol pa še napišeš rdeči vinček. In love :oops:

Res perfektna večerja (pri meni bo to kosilo!!!Zvečer še vedno ne upam jest. Still working on that) a da o današnjem kosilu sploh ne govorim. Prezlci na francoskem maslu, posipani po cvetači/brokoliju, skleda solate (pri meni zadnje dni mešana, v prihodnjh dnevih pa bo z repo, naslednji teden pa kislo zelje week. Seveda fižol ne bo manjkal) pa obvezno ne sme manjkat!!! In to RADIČ!!njam radič z jajčkom in toplim krompirjem!!! BOŽANSKO :clap: :laola

Res, res super obroki!!! Kako sem vesel, da nekdo še predstavi kaj in predvsem tako dobro!
Škoda da sva edina a ne? Pa tako je fajn čarat za štedilnikom in potem uživat svež, topel in zdrav obrok!

GRAN PADANO pa itak ne sme manjkat!!! Cena je astronomska a se splača. Priznaj, neprimerljivo z "naribanim trgovski center parmezanom" oz. greh tele instant zadeve sploh sipat na različne zadeve.
Jaz ga tako obožuje, da ga občasno kar tako jem. Pršut, gran padano, kakšna vložena zelenjava in hrustljavo popečen ajdov kruh z orehi!!! ufff
 Obala
MBrando,nisva edina, ne, ki kuhava samo ni časa predstavit na netu... :D,pa tudi kuhanje in peka je moj "hobi"! Edino kruhke ne obvladam kot ti,pa verjetno še kaj..

... jesti ali ne jesti zvečer,kaj in kdaj nazadnje? Nevem, ne maram jest po 18h,še najrajši pa da je večerja do 17h,kosilo pa 12h 13h,ni mi pa problem za sadje,to lahko do 20h zvečer :--,seveda pa so izjeme ko sem kje na večerji ali je kdo pri nas na večerji.

Grana Padano ali Pecorino,ali Parmigiano vse kupujem "čez" v kosih in naribam sproti na jed oz. lomim z nožkom za parmezan,tako v nepravilnih koščkih,če nas je več se jih nekaj nalomi in ostale si sami,vse do skorje ponavadi :-- ..tako na lesen krožnik in je!

Ok,solata z repo? Sem razumela prav? Cime di rapa-repino mlado listje?

Dober tek.. :lauf:
 Obala
Včeraj so bile...aaaa tako dobre lazanje,doma narejene :-- še bešamel domač.
Danes pa kalamari in "kao" pomfri iz pečice ,radičs kuhanim fižolom danes in včeraj s krompirčkom.. :beer:
Jutri in pojutrišnjem pa bobiči s prekajenimi prekmurskimi rebrci,domač pirin-mešan kruh :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA