Se eden detajl, ki p se mi zdi pomemben za sogovornico, ki je odprla temo.
In sicer na temo sušenja. Mi je sedaj prišlo na misel, ker si delam te hidratne kroglice za cel teden za v sluzbo in za predavanja (

injekcija ko te vlece ven na tek pna osvežitev...) ja ko dajate maso ( ali v obliki kroglic ali v obliki odebeljenih oblatkov ) v sušilnik dajte na dno pladnjev najprej tisti papir za pečenje peciva in tort. To je tudi sicer dobra praksa za maso, ki je bolj mastna...Tako boste lazje obracali kroglice pri obracanju. Namrec ne bo se tako sprijelo pa tudi ce se sprime lahko papir s kroglice vzamete ven pa potem s pregibanjem z manj skode ( masa ki ostane na papirju ) odlepite kroglice.
Se odgovor Klopotcu...Ja vse je v glavi...Ampak kaj takrat ko je tudi glava v blodnjah zaradi toksinov ali da se je prekinil proces proizvodnje glukoze..no prekinil ...ta se itak nikdar ne sme ampak ko padejo koncetracije pod vse meje

....Takrat nic ne pomaga meditacija, mantre, klicanje Svetnikov ali žene, ki so pripravljale sendviče za na pot

.
Se odgovor Speli...kako in kdaj je med tekom nezdravo dajati karkoli v zelodec. Mislim da Spela zel odobro poznate neke osnovne obcutke ki se dogajajo ko imate poln zelodec in koliko...Vase vprasanje zahteva kvalitentejsi odgovor, ki pa ni mozen brez detajliranja:
- ali gre za daljsi tek ali krajsi hitrejsi.
Smisel energetskega obroka ( sploh med hitrejsim tekom ) je da se vecino polisharidov ali saharidov kolikor se da razgradi v ustih. Zato je v tej smeri debata o figah dobro zastavljena. Ampak suhe fige kot osnovni sadez ( lupina...) so malo problematicne, da bi jih tako dolgo zvecili v ustih. Zakaj usta ( bazični pH v ustih razgrajuje sladkorje, tudi encimi za kompleksne saharide najdemo v ustni slini ).Zato je tudi smisel njihovega mletja in dodajanja bazotvorne limone. Aloe Vera kot antioksidant pa v mojem razmisljanju in praksi zakaj jo dodajam je samo kot antioksidant, da se cela stvar ne pokvari prehitro.
sicer pa je problem polnega ali tudi delono polnega zeldodca da se pri intenzivnejsih naporih ( predvsem tempo ) presnova dokaj hitro ustavlja zaradi krča ( slaba prekrvavljenost - kri se rekrutira za noge ) in tudi sicer položj želodca. Ta hrana ( ker se ne tvorijo kisline in encimi ) tako zacne gniti. To lahko scasoma cutimo ce tecemo dovolj dolgo...
Vse kar si pojejedel imas nek cuden obcutek zastoja. Lahko pride do slabosti ( ker se tvorijo toksini pri gnitju ali fermenteaciji ). Zato zacnemo hrepeneti se dodatno po tezji hrani ces cas ( kar je zanimivo ampak je zelo logicno ). Na boljsem imam vtis da smo na boljsem ce s tecemo gorski tek ali kolesarjenje. Tam je namrec zelodec venomer pod stresom gibanja in zelodcne stene so pod nekim pritiskom gubanja....Zato boljsa prekrvavljenost zelodcnih sten in s tem tudi tvorba kisline in encimov.
Spomimo se kako dobro dene nek vzpon po kaksni krizi na ravnini...Kako se nam normalizira pulz in tudi glava zbistri.
Nekak dalje. Potem pa se bo boljše vidlo kak potle - alias tek_v_snegu - aha se že vidi bolje iz Pece