teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Pina
#273762
Ali vi tui kaj prakticerate gojenje domačih kalčkov? Jaz sem si od doma sedaj prinesla od stare mame kalilnik, pa me zanima kakšne mate vi izkušnje s tem. Katere vrste gojite, kako jih gojite in kako jih zaužijete.

Upam da je izvirna tema :)
Uporabniški avatar
 maca
#273818
O, ja, jst. Redno.
najbolj mi uspevajo mungo fižol pa črna in rdeča leča.
Za rukolo, alfo-alfo imam pa svoj poseben sistem, da mi uspejo.
In sem navdušena uporabnica kalčkov, pa moje sosede tudi, kadar mam viška.
Uporabniški avatar
 maca
#273863
V Jablani na Lj. BTC-ju, ali v eko trgovini, pritličje koseške pokrite tržnice, pa tudi sicer ne kupim posebnega pakiranja za kaljenje (razen za alfo, rikolo,...,ki so drobna semenca), ampak kar celo pol ali kilsko vrečko. Pri leči bodi pozorna, da je seme celo in ne samo polovičke!!!
če rabipš več info, maš moj mobi na ZS
Uporabniški avatar
 matej712
#274635
Kalčke pridelujem redno sam. V kalilniku se najbolje obnesejo mungo fižol (zelena soja), redkvica, gorčica, rukola, sabljasti triplat, leča.
V kozarcu (namočiš čez noč, nato pokriješ z gazo in obrneš) pa čičerika, pšenica, malo slabše je z ajdo in piro.

Vse kupujem v Jablani v ljubljanskem BTCju ali v semenarni (semena za kaljenje Valentin).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA