Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Bojc
Zimski SAM pohod v nedeljo 27.1.2007. Zbor pred avtobusno postajo v Tržiču ohhod na pot ob 8 uri. Glede prevoza iz Jezerskega v Tržič ni zagotovljeno, lahko pa se kaj dogovorimo na forumu.
Uporabniški avatar
 nejc.kuhar
PREPOVEDANA hoja po turnosmučarski gazi!!! Škoda da moram take stvari pisati na forumih, vendar gorniški bonton v Sloveniji še ni toliko napredoval da bi obiskovalcem gora bilo to samoumevno! Npr. v Avstriji s tem nimajo nikakršnih težav, pa tudi v ostalih alpskih državah ne...
Drugače pa veliko užitkov na zimski varianti, s smučmi bi bli velik prej, sploh k je od dolge njive do Pečovnikove karavle vse pripravljeno za sobotno tekmo :wink:
Uporabniški avatar
 dejc
Sicer je tole Slika, ampak ne morem, da nebi.
Meni gre to pošteno na živce, če si kdo lasti nekaj kar ni njegovo.
Sam pozimi zahajam v gore in če se le da, ne grem po špuri od smučarjev, ampak ob njej. Včasih se jo pač mora prečkati ali pa nekaj metrov prehoditi po njej. In potem se tu najde nekdo, ki ti to prepoveduje.
Ali niso gore last nas vseh?
Uporabniški avatar
 nejc.kuhar
Pa ne gre se zato da si gore lastimo, :roll: je cist dovolj placa za VSE. Mislm da je mal takih koncov po naših hribih k ne bi mogle it vzporedno dve gazi. Pa sj mi je jasno da je v Sloveniji to še prekmalu za govort. Sam glede na to da je ta šport v Sloveniji v velikem porastu in razvoju je na mestu da se sproži tudi ta tematika. Ker tudi če je narejena navadna gaz, turni smučarji z razlogom naredimo svojo, da bodo naslednji lažje hodili. Praktično nemogoče je pa po pohojeni špuri hodt.
Zato ne me narobej razumet, nobenmu ne prepovedujem hodt v hribe al pa si ne lastim hribov, samo bodite uvidevni drugih!
Uporabniški avatar
 Miha65
Khm...zanimivo. Sem cisto po naklucju not padel...

Ko sem sam zacel s turnosmucarskimi pohodi v zacetku 80tih, sem bil v prvih mesecih leta VESEL ce sem kogarkoli sploh srecal, pa naj je bil na smuceh ali pa pes... To je bil DOGODEK DNEVA! Takoj zivjo, pa debata, malca in kaksen pozirek...
In ravno zato sem odhajal smucat v hribe in ne na zicnice. Zicnice mi niso pomenile nic vec...
Danes je pa povsod guzva, se v najbolj zakotnih koncih nasih lepih hribov...mi je prav hudo, ko gledam te debate, da se hribovci kregate kdo bo kje hodil...pa kam smo prisli??

Ma to je del kulture stare kot turna smuka in hoja v hribe skupaj.
A NI TAKO?
 janezu
danes sem si ogledal jezersko turnosmučarsko tekmo (zmagal NEJC kuhar 2.anže šenk 3.tomaž soklič) in obenem tudi zadnji del proge od dolge njive do kasarne.snega je cca 30-40 cm,pomrznjen,za ta del derez ne rabite,200viš.metrov pod staro kasarno kopno-do cilja.kako pa je do dolge njive pa boste videli :D ,manjše dereze v nahrbtniku ne bodo odveč.ob vremenu kot je bil danes.tudi kratki rokavi.pa srečno pot,najbrž se srečamo LP ju
 Bojc
Ni nas bilo veliko, ampak smo okusili lepote SAMa. Snežne razmere v sredogorju so res zimske. Pazili smo tudi na turnosmučarske proge, tako, da je naša skupina prišla malo pred peto uro na Jezersko. Kot sem omenil so bile snežne razmere slabe, bil je suh in tudi napihan sneg, kar pomeni, da se nam je kar dobro ugrezalo. Še dobro, da nam je JU od vrha Dolgih njiv, potem ko nas je Uroš zapustil, pripravil gaz. Pohvaliti moram vse pohodnike, pa Matejo na Dolgih njivah za čaj, pa Nušo in Natašo, ki sta prehodile progo z odliko, pa vse, ki ste ostali doma da niste....
Se vidimo na SAMu septembra...
 ŽiČ
Jaz sem šla prvič po progi SAMa in sem bila presenečena nad izjemnimi razgledi - prava zimska idila :) in garanje, kar se gazenja tiče :? .Res je bilo enkratno doživetje! :)
Še enkrat hvala družbo, dobro voljo, za čaj, prevoz...
In zagotovo - se vidimo jeseni!
Hvala Bojcu, Nataši in Mircu za vtise, poročila in slike.

Res nas je bilo bolj malo ( dirkaška skupina štirih in uživaška skupina treh - vse skupaj le 7, pa še midva z Janezom sva se zamenjala na Dolgi Njivi ), ampak bilo je prima.

Po snegu gre vse skupaj res veliko bolj počasi, kot poleti oziroma na tekmi, vendar ima zima druge čare.....

Hvala Bojcu za idejo in pobudo, pa seveda družbo.

Nataša in Nuša: kapo dol. Takega tempa se nihče ne more sramovati. Upam , da se res vidimo v jeseni na SAM-u, če že ne prej na kakšni tekmi ali dogodku.

Prav tako je bila prijetna Mircova skupina.

Lep pozdrav vsem sopohodnikom, Uroš

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA