Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 raf
Poceni namestitev je v Slaviji cca 1,3 km stran od štarta v onem velikem rondoju, kjer je prva Mc na Balkanu. Tu gre maratonska proga mimo in mislim, da je oznaka cca 5 km. Km naprej pa že vidiš glavne ruševine generalštaba iz nato vojne, ki je opomin, kak se ne sme bajt rušiti, ker še zmeraj stojita pa čeprav sta, kot svičarski sir.
Moraš pa vedeti, da je res chip in je tudi namestitev temu primirna, apak če ne želiš luksuza je tudi to dobro. Ograjeno parkirišče je zraven hotela in je cena minimalna napram našim cenam, če greš z avtom. Hrana ugodna seveda čevapi so zakon, oziroma park pred skupščino je zelo urejen in tudi bivši parlament bivše države je sedaj lepo urejen in tam je tudi štart. Se splača videti zadevo in seveda priporočam tudi Hišo cvetja za ogled, ker pač smo bili Slovenci v večini turistov, ki si je ogledal takrat, ko je bil maraton. GPS navigacija priporočljiva, da se ne izgubiš, ker pač je dobro imeti adria route 3,0 gor(seveda skrekano) in potem je potovanje čist simpl. Iz Lj do BG je cca 5,5 ur udobne vožnje, če ni gužve.
Tanovi most je sedaj glavna atrakcija in se ga tudi splača ogledati.....da ne govorim o trgovskih centrih, ki so še bolj razkošni, kot so naši v Slo.
Glede same proge pa je par posebnosti, ki jih je dobro vedeti in je dobro imeti suport tam nekje na 9 km, ko se zavije na Novi beograd mimo Ušča proti Zemunu in tu se naredi dva kroga, ker za drugi krog , če greš na maraton je potem oznaka 23 km . Progi za maraton in polovičko se ločita na cca 10,5 km in okrepčevalnice so res bolj slabo založene, oziroma je problem, ker so neeenakomerne in je drugi krog, če nimaš flaške s sabo jeba. mene je lani reševala Erika s suportom na tisti točki, ki sem jo opisal in še ena posebnost je tega maratona, da ni čipov in so ob progi ćiče, ki zapisujejo cifre in je zelo nezaželjeno, da imaš cifro na riti, ker te takoj opomnijo na tipičen balkanski način. Skratka vseeno priporočam obisk te prestolnice, ker pač je vseeno to Beograd in so ljudje prijazni in imaš res kaj za videti.
proga na južnem koncu Novega Beograda je res malo zajebana, ker je odprto in rado piha in so avineje res široke in se kar zgubiš na njih. No tudi na 41,3 km imaš spewt en zajeban vzpon v dolžini 350 m in je res gooor...Seveda je cesta za promet zaprta in je veliko redarjev in seveda tudi lokalnih posebnežev, ki čudno gledajo in je problem v drugem krogu, če greš na maraton tudi v tem ,da iz vsake bajte disši, po sarmi ali čevapih in je zelo destruktivno za moralo maratonca, ker bi kar zavil na kosilo.....
Uporabniški avatar
 olem
Mi imamo prav ta vikend 21.4. -- 22.4.2012 kolektivni izlet v Beograd. Spimo 300 m proč..jaz pa ne bom tekel :(((
Uporabniški avatar
 raf
bernarda napisal/-a:Rafi....ko se odločim....mi boš dal v nulo podatke.....me je kar zamikalo....mogoče pa drugo leto pade Beograd :mrgreen:

Pozabil omeniti tudi Silikonsko ulico, ki je v nočnem času najbolj draga ulica na svetu. LA se lahko skrije, ker tukaj je vse desetkrat bolj prestižno..... :mrgreen:
Razmišljam ,da grem letos spet tja na svoj deseti maraton.
raf napisal/-a:
bernarda napisal/-a:Rafi....ko se odločim....mi boš dal v nulo podatke.....me je kar zamikalo....mogoče pa drugo leto pade Beograd :mrgreen:

Pozabil omeniti tudi Silikonsko ulico, ki je v nočnem času najbolj draga ulica na svetu. LA se lahko skrije, ker tukaj je vse desetkrat bolj prestižno..... :mrgreen:
Razmišljam ,da grem letos spet tja na svoj deseti maraton.

Ooo :shock: :( ..oh škoda........za mene je.letošnji datum že zaseden.......za drugo leto, me pa mika :laola
Pozdravljeni,

sama sem že poslala prijavo na beograjski polmaraton, namestitev imam že zagotovoljeno, zanima pa me, ali je še kdo namenjen tja, da bi se nas morda več zmenilo glede prevoza tja in nazaj? Sama bi šla v petek v popoldanskih urah iz Ljubljane (če mi ne bo uspelo dobiti dopusta, sicer pa bi šla že dopoldan), iz Beograda pa bi šla nazaj v nedeljo - najraje zgodaj popoldan, se pa prilagodim - , tako da bi po teku ostalo še kaj časa za kak ogled - v ponedeljek pa žal nazaj v službo.
Any takers? :laola
Meni se vlak žal časovno ne bi izšel, je le malo predolga, pa tudi dokaj dražji je od busa. Koliko časa si čakal, preden so ti potrdili, da si plačal oziroma da je bila izvedena transakcija? Sama sem poslala prijavnico, jutri pa grem vplačat startnino, menda moraš to narediti z matične banke, na kateri imaš račun. Ali to drži?
jaz sem šel na ljubljansko banko pri maximarketu z prijavnico
in so mi vse tam zrihtali za 5minut .Vlak tudi meni ni najboljša varijanta ampak nekako moram
priti domov.Drugače pa vlak sploh ni drag ne vem če je avtobus ceneje vlak
BEOGRAD- LJUBLJANA je 25eur
Niso vsi vlaki po tej ceni, le nekateri časovno ampak so tudi precej dražji. Bo treba prebrati drobni tisk. :wink:
Avtobus je 35 EUR v eno smer (8 ur), vendar se ljudje tudi preko prevoz.org dogovarjajo za cenovno in časovno ugodnejše in fleksibilnejše varijante. Če se nas nabere za en avto (4-5 potnikov) in se med seboj uskladimo, je to daleč najboljša možnost. V povprečju si v 6 urah tam za nekje 25-30 eur po osebi, kolikor vidim, da je povprečna cena.
Pa ti na NLB zrihtajo vse, tudi če nisi komitent? Mi je malo bedasto rinit v edino NKBM v Ljubljani zaradi ene štartnine sred največje gužve jutri v center, če lahko zrihtam vse na katerikoli banki ob poti domov.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA