Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Društvo maratoncev Celje bo letos že 19. pripravilo 75 km dolg maraton od Celja do Logarske doline. Možnosti pa je še nekaj:

- 75 km Celje-Logarska dolina
- 40 km Mozirje-Logarska dolina
- 25 km Ljubno-Logarska dolina
- 15 km Luče-Logarska dolina
- 35 km Celje-Mozirje
- 60 km Celje-Luče

Start v Celju je ob 6h zjutraj, v Mozirju pa ob 8:30. Startnina je 3000 SIT, vse ostale podrobnosti pa preberite v razpisu na uradni strani maratona.
Nazadnje spremenil ero, dne 08 Sep 2003, 13:15, skupaj popravljeno 3 krat.
 dragons
Preselil sem se na drugo temo da se ta ne zgubi v množici.

A je kdo že bil na kateri od omenjenih relacij .
Ali tek poteka po cesti v Logarsko dolino ali po vzporednih gozdnih poteh.
So okrepčevalice postavljene na vsakih 5 km( mnogokratnik) vseh razdalj.
ali so te redkeje . Sodeč po organizaciji maratona državnosti se ni bati za njih.
Glede 75km teka bi se človek še lotil če bi bila trasa ravninska, ko pa zagledaš višinsko razliko med startom in ciljem cca500 m je konec zgodbe o uspehu. Verjetno se bom sam lotil krajše razdalje od Mozirja doLogarske
doline potem pa opravil še družinski izlet po L.D .

Lep pozdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 ero
hoj in prav imaš, da si debato prestavil sem.

Prilagam svoje nekvalificirane odgovore / mnenja v upanju, da naju bo razsvetlil kdo z neposrednimi izkušnjami :)

- tek poteka po cestah. vsaj med Solčavo in Logarsko (in po večini poti) druge pametne alternative tako ni. in že nekaj let opažam stare oznake na tleh, ko tečem ali kolesarim proti Logarski :) tudi to je eden izmed razlogov, da bi rad v živo doživel te oznake na "pravi" prireditvi

- glede višinske razlike: saj se 500 mnv na 75 km razdalje nekam razgubi, ne? sicer pa - če tečeš počasi (in tako se razdalje nameravam lotiti jaz), klanec ni problem, ker ga tako ali tako premaguješ počasi :)
mimogrede - zadnji teden je bila moja proga za trening 300 mnv klanca v dobrih 6 km razdalje in pri precej višjih temperaturah, tako da ni zime :wink:

Bere to kak udeleženec teka iz preteklih let?
Uporabniški avatar
 matjaz
:( baje se vseskozi tece po cesti, tistih 550 m visinske razlike se tudi po mojem zgubi na 75 km. je pa res ce se spomnim kaksnega teka, ki se sicer zelo pocasi vzpenja, vendar traaaajaaa, pa to zna biti past. no ampak jaz pravim da pocasi bo ze. kar se tice okrepcevalnic pa nimam pojma. se iscem ljudi ki so to kalvarijo ze pretekli, ko kaj izvem bom javil.
 dragons
Našel sem rednega udeleženca Teka v Logarsko dolino ,ki je prispeval kratek a hkrati koristen komentar:
Vsako leto se udeležujem pohoda v Logarsko dolino, vendar iz Celja (75km) še nikoli nisem šel. Organizacija je zelo dobra. Kros poti so zelo dobro označene, pjaca in hrana je na približno 5km. Pjača je voda, sokovi, čaj in vitaminski napitki. Hrana je pa v obliki sadja in čokolade na okrapčevalnicah in golaž na cilju. Če boste šli sami na tek, je poskrbljeno za prevoz vaših oblačil na cilj in avtobusni prevoz do enega od štartov (Luče, Ljubno, Mozirje, Celje). Če ne zmorete celotne poti, se lahko ustavite na prvi naslednji postaji in tam zaključite tek.

Mislim da smo v glavnem prišli do bistvenih podatkov tekme.
Zdaj pa srce, dušo in telo zediniti v celoto in cilj je neizbežen.

Če pa bo greh na cilju spiti eno Laško potem pa bo vredno grešiti!
Lep popzdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 matjaz
:D ravno to z okrepcevalnicami me je najbolj zanimalo, ampak ni mi jasno tisto o oznacenih poteh. ali ne poteka ves tek po asfalni cesti? drugace pa se ze proipravljam, vendar pa priznam da ne bo lahko. odlocil sem se da bom dve nedelje za obcutek naredil po 36 km. letos sem sicer ze pretekel maraton v Padovi, vendar pa bo tehle 75 km nekaj povsem drugega.
matjaz
Uporabniški avatar
 ero
matjaz napisal/-a:ampak ni mi jasno tisto o oznacenih poteh. ali ne poteka ves tek po asfalni cesti?

hm,

mogoče sem malo nerodno zapisal - na cesti in na odbojnih ograjah ob njej so napisi v stilu "še 10 km" in podobni. sicer so že precej sprani in nekaj sem jih opazil le na cesti od Luč navzgor.

Predvidevam, da je v času prireditve vsa proga dobro označena...
Uporabniški avatar
 matjaz
:D hvala bogu, sem se ze ustrasil, da je trba vse te kilometre teci se kje po grmovju.
 dragons
Včeraj sem s prijatelji opravil planinski izlet na Ojstrico. Da pa ta izlet ne bi izstopal iz konteksa te teme smo ga opravili iz Logarske doline in pri tem opravili ogled terena. Pot je od Letuš mimo Mozirja,Šentjanža do Ljubnega "ravninska".Od Ljubnega pa se poslovite od počitka ker se pot mimo Ovčič, Luč, Rogovilca, Solčave in Logarske doline vseskozi dviguje v "rahlem" vzponu.Pa saj kdor kolesari pozna skrivnosti in pasti te doline.Tu bi pripisal Matjaževe besede o klancu ,ki traaaaaja.Tekaška pot dobi svojo dimenzijo pri povratku. Mislim da to ni tek za "srčne" tekače ampak je potrebna velika koordinacija glave in srca. Pozitivna stran teka zna biti dolina , ki ti nudi veliko sence seveda odvisno od trenutka kdaj se nahajaš v njej.Nobeden mi ni znal povedati kje je cilj .Turistična delavka je zatrdila da je 500m od " cestninske postaje " postavljen šotor skozi katerega vodi cilj.Tukaj sem dodal še podatke o n.m.višinah krajev po kateri vodi pot:
CELJE 241m
ŽALEC 257m
POLZELA 284m
LETUŠ 337m
MOZIRJE 341m
ŠENTJANŽ 380m
LJUBNO 433m
OVČIČ 448m
LUČE 522m
ROGOVILC 593m
SOLČAVA 642m
LOG.DOLINA 735m
(cest.post)

Saj vem da nisem napisal kaj pametnega ali koristnega ,če pa bo ostal kakšen majhen kraj v spominu pa bo to tudi nekaj koristnega.

Lp Dragons!
Uporabniški avatar
 matjaz
:D krasen opis proge. torej zdaj imam vse podatke, opremo, samo se odtecem pa jeeeeee. zanima me samo se, ce kdo ve kako je z orepcevalnicami. morda sem spregledal. ker smo dali doma ze h kleparju delat cisterno (?).
 dragons
Mislim da bo potrebna !
Uporabniški avatar
 ero
vso srečo, veliko uspeha in malce trme vsem, ki boste jutri tekli do Logarske. mene zaradi poškodbe žal ne bo zraven, bom pa virtualno navijal za vse vas!

in poročajte...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA