...no pa, da še jaz pristavim lonček ali pa dodam kamenček v mozaik - Berlin 2009...
....sedaj lahko rečem, da me je Berlin res očaral z vso svojo lepoto....to res ni mogoče opisati, je pač potrebno doživet....z Andrejo sva se odpravila v Berlin že nekaj dni prej in jih izkoristila za "zganjanje turizma"...in res je v Berlinu kaj videti in doživeti...nato je nastopil dan D...štart, množice ljudi, množice navijačev, adrenalin "šprica" iz vseh strani...to je fenomenalno....

...na prvih 10 km sem imel občutek da tečem vsaj 10 cm nad tlemi, to vzdušje te enostavno dvigne....kilometri so kar leteli in kaj hitro sem bil na oznaki 20 km....pogledam uro in sledi reakcija: "o fak, to ni dobro"

in

.... čas kaže 1:25...vem, da sem ga polomi in da bom zaradi prehitrega začetka še "krvavi pot potil"... zmanjšam tempo tako pridem na polovičko v času cca. 1:30...in tukaj se šele drama začne....tempo teka upočasnim...v glavi pa mi iz kilometra v kilometer vse glasneje odmeva....."prehitro si začel"....in kakor mi je že znano da vsak prehiter začetek na koncu plačaš 2 krat..se je tako tudi res zgodilo...kljub vsemu navdušenju, vsem navijačem, enostavno konstantnega tempa nisem bil sposoben držati....bil sem boj s samim sabo....tempo pa iz km v km bolj pada....za povrh vsega doživim še želodčne težave in temu sledi

....nekako se spravim k sebi in se odpravim naprej, pred sabo že zagledam "vrata"...ampak so še tako daleč....moj edini cilj pa je samo eden, ostati v teku in ne "zahoditi"

....nekako mi uspeva....nato pa cilj in nepopisno veselje, ki je v meni...

....za izraz veselja ob prihodu v cilj ni bilo energije....

...z mrzlo pivo
(brezalkoholno)v roki in medaljo okoli vratu ponosno in ponižno hodim proti našemu "meeting point-u"...čeprav naj bi bila ta proga "najlažja", "najhitrejša", "najravnejša", itd. je v mojem primeru pokazala vse zobe, ki jih verjetno premore....zato je ponižnost in spoštovanje do proge vsekakor na mestu...
...no po zaužitem slastnem kebabu
(ki je bil lociran, pod rdečimi dežniki pri "vratih")
in coca-coli je bilo energije zadosti, da sva se z Andrejo odpravila še na vodeno turco po Berlinu vse tja do devete ure zvečer...odlična zadevica in odlični vodič and it is for free...
Za konec še rubrika

:
Torej hvala vseh, ki ste navijali za nas, nas spremljali in nam čestitali...to je res enkratno doživetje...
in seveda čestitke vsem, ki so/smo opravili s tole preizkušnjo, sploh tistim, ki so prvič izkusili vseh 42 km in še malo čez...
P.S.
tae napisal/-a:....
AVI --> Ti si se tudi nekaj vrgel na daljše razdalje in prav dobro ti gre. Je bil to tvoj prvi maraton ?
Tae, res sem nekako zaplaval v daljše teke, ampak to ni bil moj prvi maraton...par se jih je že nabralo, med njimi tudi že kakšen ultra....
PeterM napisal/-a:Čestitke vsem, ki ste pretekli maraton v Berlinu.
Še posebej AVI-ju, sobojevniku s trekingov, za nov osebni rekord.
In Matjažu, za zares odličen čas.
LP Peter
Peter, hvala za čestitke...se vidimo na Gorjancih...da zopet kakšno "ušpičimo"...