Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 klatez
vencelj napisal/-a:Če bo tudi letos tako kot prejšna leta, je zbirališče na ciljnem prostoru v Strunjanu, od tam vozi avtobus v Sečo na start in potem tečemo nazaj do svojih avtomobilov. Če sem prav razumel, je letos ena sprememba: prijave se dogajajo pred prevozom z avtobusi, torej že v Strunjanu. Prejšna leta smo se prijavljali v Seči.

LP, vencelj

Za lažjo predstavo:
http://www.skid.si/zemljevid%20soline.jpg
Uporabniški avatar
 Asparagus
Mene pa zanima, kaj je TAPERIN, da vidim, če se splača prit na ta tek in se potrudit, da ga osvojim :D :D :D ?
Uporabniški avatar
 tae
Priznam, da tudi jaz ne vem, kaj je to TAPERIN, vendar nisem hotel spraševati, ker ga itak ne bom in ne morem dobiti. To je rezervirano za hitre Primorce.
Uporabniški avatar
 Classix
Taperin je tradicionalna solinarska obutev.

Slika

Avtor fotografije je g. Bogdan Rahten.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Asparagus
Hvala za pojasnilo. Taperin je sicer zanimiv, ampak jaz bom predvsem gledala, da pridem v cilj pravočasno za pasta party :wink:
Uporabniški avatar
 tae
Hvala Classix. Tudi Mojmir nebi znal bolje opisati :D
 Mojmir Kovač
Pozdravljeni!

kje da začnem?

TAPERINI so tipično obuvalo solinarjev. to so taki cokli, ki imaj raven podplat, da ne uničjo tal v solnem bazenu. recimo, da imajo isto funkcijo kot krplje na snegu.

če bi solinarji hodili bosi po solnem bazenu bi ga potacali, uničili dno in sol bi se le s težavo pridelovala. tako pa nekako drsijo oz. se teža razporedi po večji površini in solni bazen ostane cel.

foto je kar uredu. prepričan sem, da take nagrade še nihče ni dobil. v taperin bomo vgravirali vse potrebno o zmagovalcu...
med pokali in kolajnami bo to iztopalo in spomini bodo vedno sveži. seveda spomini na tek Povežimo soline 8)

Letos bomo malo spremenili. prijavna služba bo že v Strunjanu. To pomeni na CILJU. V Strunjanu se boste prijavili, dvignili štartno številko oz. naj bi bilo nekaj drugega zato je omejen vpis na 500 tekačev, in še eno majhno darilce, ki vas bo spremljalo vsak dan in vas bo stalno spominajalo na to da ste najboljši!

vso šaro boste vrgli v parkiran avto(vaš) na parkirišču in bus vas bo odpeljal na start. štart teka bo ob 11.00 pri vhodu v soline na Seči

naj ponovim:
prijava na cilju v STRUNJANU od 8.00 do 10.00

Pasta party- letos bomo najverjetneje tekačem in pohodnikom postregli s testeninami. Gostinci se izgovarjajo na recesijo in na krizo.
za porcijo bobičev so na postavili ceno 5.10€! Skoraj sem se vsedel

5.10 x 1000 = 5.100€ ostal sem brez besed.

na hitro sem zračunal, da se mi bolj splača prodajat bobiče kot pa organizirat tek :oops: 8) :(
Nazadnje spremenil Mojmir Kovač, dne 01 Feb 2009, 15:34, skupaj popravljeno 1 krat.
 Mojmir Kovač
se opravičujem sem pozabil povedat...

DANES PA JE PRI NAS SNEŽILOOOOOO 8) 8) 8)
 bostjankljun
mojmir! kako se reče?

krepat, me ne molat!

dio buh! edini, ki grunta, kako narediti enega redkih "morskih" tekov, piše, da bi šel med gostince. ma ne dej! :D

letos pridem, prvič, bo super trening pred sežano. če lahko kako pomagam, pa le vprašaj!
Uporabniški avatar
 tae
Mojmir Kovač napisal/-a:se opravičujem sem pozabil povedat...

DANES PA JE PRI NAS SNEŽILOOOOOO 8) 8) 8)

Mojmir, sem slišal, da imate sedaj ravno na štartnem mestu tudi poplave in kar precejšno škodo. Očitno se nam narava povsod maščuje za naše (človeško) početje. Upam, da se bo vse uredilo, kot je treba.
 Mojmir Kovač
štartno mesto je ok, ker je daleč v notranjosti solin in je na betonski podlagi. nastradali so predvsem zunanji nasipi...
sem pa videl, kako popravljajo soline, vsi hitijo, najbrž, da ne bi zgubili oz. zamudili sezone.

se pa trudijo, da bi čim bolj prekopali Portorož, tam okoli Avditorija, proti tunelu je vse razrito. sicer so kanal že zaprli ampak ni asvalta. se pa da z avtom komot peljati tam mimo 8)

nekaj novosti o teku:
prijavljenih je že več kot 200 tekačev
izdelali so nam taperine, 40kosov bomo celo prodali kot suvenir
danes bomo pričeli pošiljati vabila po pošti, vseh je 822, tisti, ki ste že prijavljeni ga žal ne boste dobili. recesija, je treba šparat :oops:
zbiram ponudbe za časomerilce

čez vikend bomo postavili na www.skid.si novo nagradno igro, mogoče pa boste imeli sedaj več sreče
 Mojmir Kovač
prebili smo mejo 200 prijavljenih tekačev BRAVO in HVALA vsem, ki ste se prijavili!!!!

malo statistike:

zelo veliko je tekačev z Obale!!! SUPER! tega sem resnično vesel!!!

45 je tekačev za katere bo to njihov prvi uraden tek!!! to pomeni da je skoraj 1/4 "novih" tekačev, med njimi je veliko mladih (dijaki in študenti). Pohvalno!
Ali to pomeni, da je ravna, enostavna in pestra proga motivacija, da nekdo prične s "tekmovalnim" tekom?

95 žensk, 95 žensk, skoraj 50% je žensk!!! vem, da ste dekleta bolj pridna in vestna od fantov in da se prej prijavite... ampak ta številka 95 me je zelo prijetno presenetila!
Ali to pomeni, da je proga, ki je ravninska in hitra dekletom všeč? to najverjetneje pomeni, da je najhitrejši in najlepši ter najkrajši tek na 10km magnet . magnet za začetnike in za dekleta!

da ne bo pomote naslov neuradnega državnega prvaka v povezovanju solin in rekord proge, ki je za dekleta 33:51 , za moške pa 28:54 sta magnet tudi za hitre in zelo hitre tekače.
obenem je tek tudi dobra kontrola forme pred kraškim maratonom, ki bo teden kasneje.
 Mojmir Kovač
danes sem naročil 4 kemične WCje. tako bodo na štartu 4 (2 sta že tam) in na cilju 2 + WCji od lokala na plaži. Tu smo že boljši kot lani 8)

naročil sem tudi tri avtobuse, obljubljeno mi je, da bodo ZARES avtobusi. iz Strunjana, kjer bo parking in PRIJAVNA SLUŽBA bodo vozili od 8.00 do 10.30 na štart na Sečo. imeli bomo tudi dežurni bus za po teku. prosim vas, da se ne odpravljate s svojimi avti proti štartu, ker lani je bila potem tam štala. z avtomobilu so tekači zaparkirali traso teka in potem se še jezili na kaos :shock:

danes sem dobil tudi TAPERINE, potrebno jih je še obdelati s podatki.
taperini bodo zares posebna nagrada za zmagovalce
 Mojmir Kovač
Pozdravljeni!

pišem vam skoraj iz postelje, imamo samo okrog 39 vročine, a stanje se hitro popravlja :(

prijavna služba je zasuta s prijavami! vsega skupaj (tek in pohod) je že okrog 650 prijavljenih.

kaj, da vam rečem? POHITITE S PRIJAVO na tek!

Mojmir

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA