Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Lučko
1. Lojze, 2. Tini 3. Lučko. OK :lol:

P.S. a missice tudi pridejo? JA :lol:
Uporabniški avatar
 Barb
matjaz napisal/-a::D :D :D barb, gres z nama z bosinom, se en gresno fejst fant, v zrelih letih. :D :D :D

Na podlagi tajnega dogovora, potrjujem svojo udeležbo v omenjeni trojki

Aja tekla bi pa prvi del-pač nisem kavalirka,da bi se podstopla za tretji del :cry:
 dragons
Matjaž a potem bo pa od vrha proti Eisenkapel tako zgledal :rol:
Uporabniški avatar
 lojzeP
Hvala Lučko za izkazano zaupanje - verjamem, da si vraževeren in ti bo v uteho, da pač "tadomač" začnejo - da nau kj narobe pol med tekam :oops: :shock:

Sicer pa se obljubljeno izpolnjujem !

Danešnji popoldanski dan je bil kot naročen ( za koga že ), da se malo pošpijunira, kaj vse ( ali celo več ) nas čaka v nedeljo.

No ja, ni ravno, da dol padeš, kot sem se že izrazil pred časom, pa vseeno gre za pot, ki je malce odmaknlena, in ne ravno v vsakdanji uporabi.
Nekje sem sicer zasledil, da naj bi se cesta Preddvor - Zg. Jezersko obnavljala ( kaka gorenjska varianta - bolj skromno ??? ), a zaslediti česa podobnega ni bilo. Več ali manj profil proge ( glej nazaj ) ustreza dejanskemu stanju - celo kak spust se doživi - pa ne le na A strani.

Začetni kilometri so precej sprejemljivi ( stvar okusa pač ), tja po 10 km, pa se zadeva malce razgiba ( Plitvice press ), a ne kaže izgubljati besed proti temu, kaj nas še čaka ( ha, ha :twisted: ).
Prvi del proge naj bi se tako zaključil v vasi Kokra ( uuu, reka Kokra, yes, tukaj bi bili šele pikniki ), in je po moji oceni precej primeren mojim sposobnostim ( zato sem ga tudi izbral - domač teren - prednost pač - a je kdo rekel damokracija ) :oops: :roll: V večini govorim o precej blagem klancu, ki se počasi vleče pod gorami, in deluje precej simpatično.

Drugi del, a, drugi del ima pa svoje skrivnosti ( živjo Tini )
Pot se nadaljuje od Kokre ( cca 15 km ), do Zg. Jezerskega, kar znaša cca 5 km. Razen zadnjega km, največ 1,5 km je proga še vedno v kategorij "sprejemljivo", zadnji del pred Zg. Jezerskim pa se za malenkost bolj pokonci postavi, a se da zdržati, vsaj menim tako - z manjšimi napori. Sledi ravnina ( 2 - 3 km ) skozi naselje Zg. Jezersko in dolino, kjer naj bi se bilo, na cca 22 - 23 km. Na tem delu se začne najstrmejši del poti. Po začetnem vzponu ( nekaj 100 m, je tebla za oznako klanca, kjer piše 8 % - 3,5 km. Glede na oddelano se z napisanim strinjam. Ovinki so precej razpotegnjeni, in se mi zdi niti ne tako zelo ostri ( razen par izjem, kjer se , takole po gorenjssko, da ukrast kak meter - beri bližnica ). V dokaj strmem klancu se pride pred mejno ( ??? ) postajo , kjer nam .. unsere Brudern aus Ausland ... dvignejo rampo, pomahajo z vlažnimi robčki, in že se cesta nagne navzdol ( živjo Lučko ).

Avstrijski del poti je lepo asfaltiran ( precej boljši od naše strani ), cesta pa se strmo spusti, čeprav roko na srce, nisem pričakoval ravno položnega vozišča. Ovinki ( še vedno ) kratki in precej ostri ( vsaj na začetku ), kasneje se cesta malce razpotegne - naklon se mi ni zdel taku hud, glede na vožnjo z avtomobilom, ki sem jo že nekajkrat opravil - ko se mi je zdelo bolj strmo. Več ali manj se po klancu navzdol tudi prispe v Železno Kapljo, kjar nas najprej pozdravi zdravilišče ( če bo še organizirano kopanje, bo pa že malo kičasto,a ), glede cilja pa ne vem točno, kje naj bi bil, a prav daleč od term bi rekel, da ne.
Lučko tvojim nohtom na palcih želim veliko sreče in uspeha, sicer smo te z razlogom določili na zadnji del - demokracija pač. Sicer bo pa Tjaša poskrbela za tvoje noge ( in tam okrog) :oops: :oops: :ignore: na dopustu, obratno pa tudi ne bo nič drugače, a ne :twisted:
No malce sem zašel - kaj nebi, ko se pa kaj takaga še pametnim dogaja.

Gledano v celoti, se kaže lep takaški praznik. Tisti, ki boste tekli celo traso sami ( Aleš & co. ) pa dobro razporedite moči - pa na glavo ne pozabit.
Ko se voziš takole s kolesom je stvar kar sprejemljiva, po tekaški logiki pa ... bomo še videli - pa lepo prosim, ne mi Raya Charlesa - naj mu bo lahka zemlja.

Veliko uspeha in dobrih rezultatov želim, čaprav smo že večkrat ugotavljali, da ni vse v številkah. Imejmo se skrajno lepo, uživajmo v prekrasni naravi in ustaviro še en lep vikend,

Pa je, da ma spet kdo kaj proti :shock:

2x LP 8) 8)
Uporabniški avatar
 lojzeP
Aja, bi skoraj pozabil :oops:

Dobrodošle missice, ostale spodbujevalke ritma in vsi ljudje dobre volje

2x Lp
Uporabniški avatar
 Barb
Tole si se pa potrudu Lojze :cast1:
si že skor tko k' Fotr :P

...a pol bova midva v iste ovinke šficala :juhuhu:
Uporabniški avatar
 ales
lojzeP napisal/-a:Začetni kilometri so precej sprejemljivi ( stvar okusa pač ), tja po 10 km, pa se zadeva malce razgiba ( Plitvice press )....

Ej Lojze to si pa tko doživeto napisal, da če bi imel zraven še en diagram srčnega utripa na katerega bi se lahko v VR priklopil, sploh ne bi blo treba tečt. No ja, bi bli le ob vse žulje, zmatrane noge, porabljene energijske zaloge, izsušena usta, .... ki si jih tako želimo.

Super, res!
 Lučko
:clap: Bravo Lojze, zelo si se potrudil. Vsaka informacija je odlična, tale tvoja pa še bolj (strokovno odlična-skoraj kič). Dobiš za osterajhiš kozla :drink :wink:.
PS
Tini, obnovi procenten (%) račun :shock: . V nedeljo se spopadaš s procenti :-- .
Uporabniški avatar
 lojzeP
Hvala fantje, in dekle - jasno !!! :D :D

Sem že mislil, da me ne bo nihče pohvalil, :oops: :oops: ko sem se tako ( vidim, da ne zastonj - Lučko časti pivo - he, he ) trudil.
Zadnje čase me ena teta sam u nič daje, tako, da kaj takega prav paše ( a bo še kdo pivo ).
S kolesom se do neke mere dobi občutek kaj nas čaka, natančno bomo videli - on the place, of the face. :twisted:

Barb - pazi . Midva bova že skupaj tekla, samo kaj ko imava še "norega" ( 42 km ) špijona Aleša, :shock: ki že pozna naijno komunikacijo ( .... uffffff, ... to mi deli, ......ooooooh, ... jaa paše, ... ) :ignore: , tako, da bova morala biti pridna. Olajševalna okoliščina je, da midva v Kokri nehava ( s tekom ), pol bo pa bolj "mir". :oops: :oops:

Lučko - od danes naprej ( Brunarica še ne šteje ) se bom že pričel - fizično in psihično - pripavljati na tvoje Puntigamerje, Goesserje, ... , :toast: da se bo vedelo, kdaj Gorenjci dobimo obiske. Tinijevi procenti so bolj informativnega značaja - bo možakar že videl kaj je ( gorenjska ) demokracija.

2x LP
 dragons
Res da sem malo pozen ampak :cast1: za prispevek o progi.
Uporabniški avatar
 simi
LojzeP, tvoj opis poti je tako dober, izčrpen in slikovit, da se kar ne morem odločit kateri del bi tekla (oz lezla) :lol: , hmm a bi kar celo :shock: ? Dovolj je heca, bo sreča rekla svoje, se pa vidimo v cilju.
Super, res!
Uporabniški avatar
 tini
Lučko napisal/-a:Tini, obnovi procenten (%) račun :shock: . V nedeljo se spopadaš s procenti :-- .

Obrestni je ponovljen, ni blema se ga ze veselim.
Drugace mi pa bo to zelo dober trening za Tek na Vrsic, ki bo naslednji petek.

Se bom pa tam smejal (ce bosta seveda prisla) vama ravninasema, hohoho!!!

LpTini
Uporabniški avatar
 lojzeP
A vidiš zdej Tini, da je dobro, da smo te dali na 2. etapo - same prednosti. :shock: :shock:

Hvala ker si nama hvaležen. Tudi za pivo boš lahko dal 8) 8)

2x Lp

P.S. Vsi za enega, eden popije vse :toast:
 Lučko
tini napisal/-a:Drugace mi pa bo to zelo dober trening za Tek na Vrsic, ki bo naslednji petek.

Se bom pa tam smejal (ce bosta seveda prisla) vama ravninasema, hohoho!!!

Seveda Vršiča ne bom zamudil. Pridem. :lol:
Kolk se boš pa ti na Vršiču smejal, je pa še vprašanje :?: :shock: . Me prav zanima, kolk te je v hlačah :twisted: Hehehe, :-- Hihihi :--
Uporabniški avatar
 Barb
lojzeP napisal/-a:Barb - pazi . Midva bova že skupaj tekla, samo kaj ko imava še "norega" ( 42 km ) špijona Aleša, :shock: ki že pozna naijno komunikacijo ( .... uffffff, ... to mi deli, ......ooooooh, ... jaa paše, ... ) :ignore: , tako, da bova morala biti pridna. Olajševalna okoliščina je, da midva v Kokri nehava ( s tekom ), pol bo pa bolj "mir". :oops: :oops:

2x LP

...že,že sam vsi pa pozabljate,da bom jaz na ta dan imela ob sebi,dva-pazte,DVA IZKUŠENA MAČKA :juhuhu: :--

....no ja,sicer pa,če foušija ne gori,pol je itak za vse dost,a ne :?: :?:
:arrow: al to pr vas Gorenjcih mogoč ne deluje :?:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA