Hvala Lučko za izkazano zaupanje - verjamem, da si vraževeren in ti bo v uteho, da pač "tadomač" začnejo - da nau kj narobe pol med tekam
Sicer pa se obljubljeno izpolnjujem !
Danešnji popoldanski dan je bil kot naročen ( za koga že ), da se malo pošpijunira, kaj vse ( ali celo več ) nas čaka v nedeljo.
No ja, ni ravno, da dol padeš, kot sem se že izrazil pred časom, pa vseeno gre za pot, ki je malce odmaknlena, in ne ravno v vsakdanji uporabi.
Nekje sem sicer zasledil, da naj bi se cesta Preddvor - Zg. Jezersko obnavljala ( kaka gorenjska varianta - bolj skromno ??? ), a zaslediti česa podobnega ni bilo. Več ali manj profil proge ( glej nazaj ) ustreza dejanskemu stanju - celo kak spust se doživi - pa ne le na A strani.
Začetni kilometri so precej sprejemljivi ( stvar okusa pač ), tja po 10 km, pa se zadeva malce razgiba ( Plitvice press ), a ne kaže izgubljati besed proti temu, kaj nas še čaka ( ha, ha

).
Prvi del proge naj bi se tako zaključil v vasi Kokra ( uuu, reka Kokra, yes, tukaj bi bili šele pikniki ), in je po moji oceni precej primeren mojim sposobnostim ( zato sem ga tudi izbral - domač teren - prednost pač - a je kdo rekel damokracija )

V večini govorim o precej blagem klancu, ki se počasi vleče pod gorami, in deluje precej simpatično.
Drugi del, a, drugi del ima pa svoje skrivnosti ( živjo Tini )
Pot se nadaljuje od Kokre ( cca 15 km ), do Zg. Jezerskega, kar znaša cca 5 km. Razen zadnjega km, največ 1,5 km je proga še vedno v kategorij "sprejemljivo", zadnji del pred Zg. Jezerskim pa se za malenkost bolj pokonci postavi, a se da zdržati, vsaj menim tako - z manjšimi napori. Sledi ravnina ( 2 - 3 km ) skozi naselje Zg. Jezersko in dolino, kjer naj bi se bilo, na cca 22 - 23 km. Na tem delu se začne najstrmejši del poti. Po začetnem vzponu ( nekaj 100 m, je tebla za oznako klanca, kjer piše 8 % - 3,5 km. Glede na oddelano se z napisanim strinjam. Ovinki so precej razpotegnjeni, in se mi zdi niti ne tako zelo ostri ( razen par izjem, kjer se , takole po gorenjssko, da ukrast kak meter - beri bližnica ). V dokaj strmem klancu se pride pred mejno ( ??? ) postajo , kjer nam .. unsere Brudern aus Ausland ... dvignejo rampo, pomahajo z vlažnimi robčki, in že se cesta nagne navzdol ( živjo Lučko ).
Avstrijski del poti je lepo asfaltiran ( precej boljši od naše strani ), cesta pa se strmo spusti, čeprav roko na srce, nisem pričakoval ravno položnega vozišča. Ovinki ( še vedno ) kratki in precej ostri ( vsaj na začetku ), kasneje se cesta malce razpotegne - naklon se mi ni zdel taku hud, glede na vožnjo z avtomobilom, ki sem jo že nekajkrat opravil - ko se mi je zdelo bolj strmo. Več ali manj se po klancu navzdol tudi prispe v Železno Kapljo, kjar nas najprej pozdravi zdravilišče ( če bo še organizirano kopanje, bo pa že malo kičasto,a ), glede cilja pa ne vem točno, kje naj bi bil, a prav daleč od term bi rekel, da ne.
Lučko tvojim nohtom na palcih želim veliko sreče in uspeha, sicer smo te z razlogom določili na zadnji del - demokracija pač. Sicer bo pa Tjaša poskrbela za tvoje noge ( in tam okrog)

na dopustu, obratno pa tudi ne bo nič drugače, a ne
No malce sem zašel - kaj nebi, ko se pa kaj takaga še pametnim dogaja.
Gledano v celoti, se kaže lep takaški praznik. Tisti, ki boste tekli celo traso sami ( Aleš & co. ) pa dobro razporedite moči - pa na glavo ne pozabit.
Ko se voziš takole s kolesom je stvar kar sprejemljiva, po tekaški logiki pa ... bomo še videli - pa lepo prosim, ne mi Raya Charlesa - naj mu bo lahka zemlja.
Veliko uspeha in dobrih rezultatov želim, čaprav smo že večkrat ugotavljali, da ni vse v številkah. Imejmo se skrajno lepo, uživajmo v prekrasni naravi in ustaviro še en lep vikend,
Pa je, da ma spet kdo kaj proti
2x LP