- 08 Sep 2009, 21:19
Čeprav je že malo yesterday's news bom vseeno napisal, prej ni šlo, ker pa ni nihče drug popisal letošnjega Triatlona Jeklenih na TF, tole.
Je bila ena lepa epska tekma za pogovore v stilu: A se spomniš takrat, ko je... najprej deževalo, se je ulilo tako, da so verjetno padle vse teorije o ogrevanju. Petnajst minut pred štartom smo zlezli v čolne in v nevihti štartali. Dokaj nervozno, špuro sem tokrat vlekel desno ven proti sredini in z valovi je bilo manj problemov, kot sicer, mislim, da se splača. Zanimivo in uporabno za koga, ki bo bral čez leto, ko se bo odločal: bistveno manj spustašev in več takih in drugačnih variant mirnovodnih kajakov. Bil je celo en skif, pa je bil po pravici DSQ. Meni se je zdelal z malo taktiziranja za optimalno menjavo PB. Ker sem že veslal v kolesarskih čevljih, je šlo hitro, čas, gel in na bicikl. Tam sem bil seveda v hipu blaten, pa še zajel sem v desni čevelj vodo, sicer ne vem kako, je pa čofotalo. Ampak me je navijaška skupinica na Fožnarskem polju spodbudila, CC del je bil res blaten in nevaren za prehitevanje, v klanec pa je šlo ko singerica, seveda mimo padejo wroooom, tudi kak specialkar, ta ostri klanci, posebej tisti pod kapelco, so bili grdo spolzki, ampak tudi bicikel je bil PB za 9 minut, kot kaže delam na vodno hlajenje. Brez heca. v primerjavi s preteklimi leti sem poleti med težkimi treningi na Vidovo goro na Braču bistveno spremenil kadenco in pospešil dihanje, se splača. Menjavo na tek sem si tudi malo taktično pripravil. Prehod na tek v kontinuiranem dežju, gel, premrzla voda in boleč želodec. Peloton mi je ušel, ker sem rabil nekih deset minut, da sem se privadil na novo motoriko, potem pa je šlo večinoma v teku gor. Prehitelo me je še nekaj tekačev/hitrih hodcev in verjetno me čaka malo merjenja, kaj in kje je hitreje v rušju pod Jezerci: tek ali hoja. Palice so seevda pomagale, do Studorca, potem pa malo sonca in čez Tosc, tu bi moral vzeti še en gel. No, do cilja sem se malo preganjal z eno štafeto, na koncu pa je oba prehitel za mišjo dlako direktni konkurent. V cilju sem bil zelo zadovoljen, PB za 16 minut, bolje, kot sem pričakovl.
Organizacija tekme je bila odlična, glede na razmere pa kapo dol vsem, ki so nas tako ali drugače spremljali. Tudi vzdušje lepo in ravno prav tekmovalno. Tekma je res nekaj psebnega, kombinacija in navitost teh treh disciplin, kjer je zelo malo možnosti za počivanje, opa toliko več nujnosti obvladovati svoje moči, je enkratna.
V tehle razmerah se mi je dokaj obnesel triatlonski dres TFja, moram pohvalaiti (a bo še kakšne razpis za naročanje?).
Last but not least: tole je zame vedno ena taka tekma, ki mi pokaže, do kam sem prišel in kakšen je bil trenng. Glede na rezultat lahko mirno rečem, da je Jernejev PRŠC trening, ki mu zdaj sledim že tri leta, res tisto pravo. Jernej, kapo dol, sam se ne poznam tako dobro, kot me ti naviješ....
Še ena zanimivost: moj PB na Jeklenih je 12 sekund (!) slabši od PB 42. Ko sem preverjal s prijatelji, se je izkazalo, da tudi pri njih na +- 5 minut, zanimivo.
Zdaj pa v Berlin, prihajam v upanju, da bo vsaj tretja velika tekma zame letos v lepem vremenu. Ta prva je bila odpadli GM4O, ta druga Jekleni...
Se vidimo drugo leto!
Runcajz
P.S.: a so kje še kakšne druge fotke kot tiste linku na temi "jekleni"?