Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

jhabjan
Leto je naokrog in Športno društvo Zali Log spet pripravlja tek Suša..........Proga je dolga 7,5 km in ima 70 metrov vzpona in spusta. Za otroke je pripravljen krajši krog dolg 1,2 kilometra.....
Tek šteje za slovenski pokal in gorenski pokal v rekreativnih tekih (samo daljša proga).

Tek bo v soboto, 21.5.2005 s štartom ob 10. uri.
Informacije: 041 570 680 Janez
janez.habjan@niko.si;
http://www.geocities.com/sencazalilog
Nazadnje spremenil jhabjan, dne 28 Apr 2005, 08:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 nikec
Ups, :idea: takrat so glih Radenci :?:
 smojmir
Kot je lani Aleksander napisal http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=888 je proga zelo hitra. Čeprav so organizatorji letos progo podaljšali za 4km. :shock: Vzrok podaljšanja trase naj bi bil, ker letos tekma šteje tudi za slovenski pokal. :idea:

Se bomo pa malo bolj potrudili, potem bo pa več :pivo: ...
 Leonida
Citat z razpisa:
"Posebno nagrado dobi tudi tekmovalec z najbolj povprečnim časom...."
A kdo ve kaj je najbolj povprečni čas :oops: oz. kako ga dosežeš? Hvala!

Lp,
Leonida
Uporabniški avatar
 5rca
Mene pa zanima, kje je pravzaprav ta Zali log :roll: :?: Nikjer ne piše :cry:
Uporabniški avatar
 Vlajko
5rca napisal/-a:Mene pa zanima, kje je pravzaprav ta Zali log :roll: :?: Nikjer ne piše :cry:

Pelješ se mimo Škofje Loke in Železnikov ter proti Petrovem brdu (ali Soriški planini). Po sedmih kilometrih od Železnikov boš na cilju. :wink:
 jhabjan
Leonida napisal/-a:Citat z razpisa:
"Posebno nagrado dobi tudi tekmovalec z najbolj povprečnim časom...."
A kdo ve kaj je najbolj povprečni čas :oops: oz. kako ga dosežeš?

Lp,
Leonida

Nagrado dobi tisti, ki se najbolj približa temu času. Se pravi: :hack: (čas zmagovalca + čas zadnjega)/ 2= dobiš dobro nagrado :juhuhu:
Uporabniški avatar
 Dule
Ker sem začel osvajat tudi točke (točki :oops: ) gorenjskega pokala bom (no vsaj upam tako) udeleženec teka v Zalem Logu 8)

Pozdravček do tedaj :P

Glede povprečnega časa pa bi bilo bolj točen seštet vse čase pa delit s številom udeležencev :roll:
 Leonida
Jaz sem si pa za letos zadala, da obiščem nekaj tekov slovenskega pokala. Ker sem gorenjka (ne čokolada :lol: ), se bom verjetno udeležila tudi tega teka. Morda mi pa uspe zbrati tudi štiri teke gorenjskega pokala, kar bi bil zame že velik dosežek.
 smojmir
[quote="Vlajko"][quote="5rca"]Mene pa zanima, kje je pravzaprav ta Zali log :roll: :?: Nikjer ne piše :cry:[/quote]

Pelješ se mimo Škofje Loke in Železnikov ter proti Petrovem brdu (ali Soriški planini). Po [b]sedmih kilometrih [/b]od Železnikov boš na cilju. :wink:[/quote]

Vlajko; tole si pa zelo nazorno opisal. Zdaj bo težko kdo zalutal...
Uporabniški avatar
 mitsch
Zelo pohvaljeni za idejo nagrade za najbolj povprečni čas.

Pa ne zato, da bi spodbujali mediokriteto, ampak zato, ker je za to nagrado veliko več kandidatov kot za prvo mesto in je res dobra spodbuda rekreativcem. Zdelo bi se mi pač dober joke, da bi jo dobil.

Kar se računanja tiče, pa mora biti stvar praktična, saj časomerilci vendar niso diplomirani statistiki s superračunalniki.
Pravzaprav bi statistično, kolikor se spomnim, to nagrado moral dobiti tisti, ki bi bil najbižje mediani. Mediana je vrednost od katere bi imelo polovica tekmovalcev boljši, druga polovica pa slabši čas.

Ob računanju navadnega povprečja, tekmovalec-padalec, nekdo, ki bi imel zelo slab čas ali pa zelo dobrega (npr. Kejžar, ki je od tam doma), vse pokvari. Pomakne namreč navadno povprečje v svojo smer. Tudi to, da so tekači nagnjeni k teku v skupinah, kar pomeni, da se oblikujejo gruče podobnih rezultatov, pomeni, da bi mediana najbolje odražala povprečje.

Moj sošolec Tini se gotovo spomni, kdaj smo to jemali :lol:
Uporabniški avatar
 ales
Zanimivo razmišljanje, vendar bi bila mediana najlažje "ulovljiva". Na štartu prešteješ tekmovalce, jih x/2 spustiš naprej in to je to...Pol bi se pa vsi grebl za tisto mesto. Pri računanju povprečja pa do zadnjega prihoda v cilj ni znan rezultat. Aja, pravzaprav bi bila le še ena možnost: da tko k ene punce skrbiš, da kdo od nastopajočih ne pride do cilja...

Drugače pa, vse pohvale organizatorju za popestritev tekmovanja!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Najboljša rešitev:

(Računalniški) seštevek vseh časov deljeno s številom uvrščenih. Bolj točnega povprečnega rezultata se ne da dobiti, pa še vpliv dramatično odstopajočega časa navzdol ali navzgor se močno zmanjša. Pa tudi napeto je "do konca". 8)

Nagrado dobi tisti, ki je temu času najbližji. :!: :wink:

PS: Kakršnakoli je že formula, pohvala organizatorjem za to idejo ter nagrado. :clap: :cast1:
Uporabniški avatar
 mitsch
Po prijetnem treningu se spet oglašam, v glavo mi je padla tale ideja.
Kot praviš Aleš, bi nekdo, ki bi tekel točno na polovici tekačev, dovolj dobro predstavljal mediano.

In za popestritev teka (ne tega v Suhi-govorim na splošno), bi bil označen, kot so npr. tisti na maratonih, ki tečejo okrogle čase-imel bi balon ali nek dres. In recimo takole:

Kdor konča tek pred njim, bi v cilju dobil zastonj isošport. Ali pa npr. kak naziv npr. kavelc in korenina ljubljanskega maratona. Pač nek perk, kakor rečejo američani, neko spodbudo.

Mediana bi moral stalno vzdrževati svojo pozicijo, če bi kdo zadaj ali spredaj odstopil, bi ga organizator obveščal. In zato bi se razvila zanimiva taktična borba. Če bi ga kdo hotel prehiteti, bi on moral odgovoriti, vse dokler ne bi oba skupaj dohitela tistega pred njima, ki bi se vdal v pozicijo za Mediano. Mediana torej ne bi bil statičen, kot so tisti, ki označujejo tempo, ampak dinamičen.

Poleg borbe za vrh, bi torej dobili še borbo za nadpovprečen rezultat. In bila zanimiva tudi za gledalce.

Temu bi se reklo npr. MEDIANA CHALENGE.
 Leonida
Mitsch, zanimive ugotovitve in dobri namigi organizatorjem tekov.
Še eno dobro nagrago, pa nihče ne bo več hotel zmagat :lol:
Zdaj je veliko idej. Ne zanima katere se bodo prijele oz. katera bo na Zalem Logu?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA