Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Spletna stran informacije

25.06.2005

Tek - kros na Vršič

Tek bo potekal na 12 km dolgi trasi, višinska razlika je 801 m, cilj tekmovanja pa je na najvišjem gorskem prelazu Julijskih Alp - na Vršiču. Start tekmovanja bo ob 10.00 uri izpred sedežnice Dolenčev rut v Kranjski Gori. Tekmovalci bodo razdeljeni v 4 ženske, 5 moških kategorij in kategorijo veteranov vojne za Slovenijo. Startnina znaša 2.000 sit in vključuje majico, osvežilni napitek in prevoz tekmovalcev s cilja na start. Čas se bo pričel meriti ob hotelu Lek in se bo meril do vrha prelaza Vršič. Novost letošnjega tekmovanja je časovna omejitev. Vsi tekmovalci ki polovice proge (do Koče na gozdu) ne bodo pritekli v 45 minutah zaradi omejene zapore ceste ne bodo mogli nadaljevati s tekmovanjem. Prijave bodo potekale na dan tekmovanja v gostišču Gurman (pod štirisedežnico Dolenčev rut) med 08.00 in 9.45 uro. Podelitev nagrad tekmovalcem bo potekala na odru pri upravni stavbi RTC Žičnic Kranjska Gora ob 13.00 uri.
Informacije: g. Andrej Kolenc (tel: 04 5881 768, e-mail:tic@kranjska-gora.si)
Kje: Kranjska Gora

Poročila iz teka na Vršič 2004 :!:
Uporabniški avatar
 Lucifer
A je kej kandidatov?
Uporabniški avatar
 THOMAS
Jst pa Iqfree sva že dva, pa še trije kolegi, ki niso u tekaškem forumu,.Tako da nas bo nekaj....
Uporabniški avatar
 Dule
Vsi tekmovalci ki polovice proge (do Koče na gozdu) ne bodo pritekli v 45 minutah zaradi omejene zapore ceste ne bodo mogli nadaljevati s tekmovanjem.

Kot kaže so vabljeni samo tahitri.. Počasnejše a vztrajne pa naj bi na polovici proge ustavili po preteku omejitvenega časa (upam da jim bodo vsaj garderobo iz vrha dostavili na polovico proge :roll: )...mene ne bo :evil:

ČAU ČAU
Uporabniški avatar
 mirko1
se strinjam z duletom. to pa je reklama za množičnost.razumem da je omejitev na maratonih,da te ne čakajo na cilju tri dni,a na vršič bi pa že lahko malo podaljšali omejitev časa.tistih par ljudi z avtomobili bi že potrpeli.iz protesta me ne bo. (saj te ne rabimo)
lp,mirko
Uporabniški avatar
 tadejk
Ne, saj cesto so za cel teden zaprli, ker so jo obnavljali. Zaradi idiotov, ki nimajo avtomobilov in želijo teči pa tako ali tako ni treba.

Za zdravje Slovencev je pomembno predvsem, da avtobus utrujenih turistov pride na Vršič in tam popije kakšno pivo, nasmeti hribe,....

Tudi mene ne bo- ne morem garantirati za 45 min. :evil: :evil:

Tadej
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja tudi mene ne bo, ker to je pa poden kar delajo.Neme razumet kot da jih s tem popluvam po domače rečeno.
Ampak če hočejo delati na množičnosti in s tem sčasoma tudi na kvaliteti, so se pod nosom obrisali, če mislijo takole.
Že na maratonih kjer imajo v tujini omejitev recimo preteči maraton v 6 urah je tak časovni limit recimo na Dunajskem maratonu.
Zato pa imajo toliko udeležencev na njem.No nekateri pa so pritekli v cilj še po tem času.Ampak jih zaradi tega niso dali v nič.Pač so prej začeli pospravljati in so tem dali vedeti da morajo malce pohiteti.
Mislim da je to najslabša reklama za sam kraj in športni turizem nasploh, ko omejujejo z limitom.
Zanimivo je to ko pride k nam kak papež, takrat bodo asvaltirali cesto pa čeprav je še dobra in zaprli vse ceste.Iz proračunskega denarja bo šlo na milijone samo zato da bo stopil na naša Slovenska tla, in bomo zapisani v kakem časopisu.
A tukaj ne morejo organizirati tako, da bi vsi ki bi želeli pritekli v cilj.Eni pač hitreje drugi pač počasneje.
A ni bistvo, med drugim pri takih prireditva tudi to da se da ljudem veselje do gibanja in da naredijo nekaj za svoje zdravje počutje.Nekdo bo lahko ravno zaradi tega, ko bo videl limit rekel o tukaj pa mene ne bo.
Jaz bom šel v nedeljo lepo na Duatlon na Jamnik,kjer mi ne bodo postavljali limitov kot na bančnem računu dijo mijo :twisted: , ampak so veseli vsakega obiskovalca in udeleženca.
Pol pa začnejo meriti čas šele pri hotelu, starta pa se že veliko prej.Ma kje je to logika.Pol bi lahko napisali da je to kaj jaz vem ljudsko rajanje do vrha Vršiča npr. ali kaj podobnega.Po vseh atletskih pravilih se dobro ve da je nekje točno določen štart in cilj posameznega tekmovanja oziroma teka.
Dule, Mirko1 poglejta pod Duatlon na Jamnik pa bosta videla, da se tudi tam da imet prov fino fajn.
Potem naj pa vsak sam presodi kaj je dobro in kaj je normalno!
Se vidimo na Duatlonu!
ČAO!
Uporabniški avatar
 vanja
Sej nočem zagovarjati organizatorjev, ampak meni se ta omejitev ne zdi tak problem. Polovica proge je 6km, ta del je še bolj ravninski (približno). Torej, preteči ga je treba s tempom 7,5 minute za kilometer. A je to preveč? Mogoče pa jaz kaj narobe računam (poklicna deformacija :? ).

No, jaz najbrž grem!

LP vsem!
Uporabniški avatar
 ari
Vanja,

ni čisto tako, žal. Koča na gozdu ni na polovici poti :nono: ! Do tja je dobrih 8 kilometrov. Mišljena je polovica vzpona po višinskih metrih ali pa približno polovica časa, potrebnega za vzpon.

Tudi jaz menim, da bo ta omejitev marsikoga odvrnila od udeležbe, saj ni kar tako enostavno preteči dobrih osem! kilometrov v 45 minutah in se pri tem dvigniti za 400 metrov. Za marsikoga od nas je to hud izziv.

Tako, da tudi jaz ne vem. Pri tem pa še pomislil nisem kako bodo/bomo nesrečneži z nad 45 minutami dobili opremo in kako bo s prevozom v dolino. Organizatorji bodo najbrž rekli: "Namesto na vrh naj tečejo v dolino, saj so na polovici poti!"

LP, ari
Uporabniški avatar
 Lucifer
Glede na to, da sm to relacijo dostkrat teku, lahko povem, da tempo 40min do koče na gozdu, zadostuje za končnih cca 1:10 na vrhu, zdej pa lahk mal kaljkuljirate. Je pa itak vsak let podn kar se spuščanja prometa tiče tud na kolesarskem vzponu, očitno jim več pomen parkirnina, mi smo pa butli ker itak sam butli v breh laufajo, aneda!
Uporabniški avatar
 Filipid
Kdo je že organizator tega teka :?: :evil: . Sicer so pa že vse ostali povedali in se strinjam z njimi. Tisti, ki bi radi tekmovali na ta dan, lahko pridete popoldan v Radovljico.
Uporabniški avatar
 MartinF
Pozdravljeni,

tudi sam nekaj razmišljam, da bi šel se malo prizkusit na tale vzpončič. Je pa res, da me malo skrbi ali bom prišel v tistih 45 minutah do tiste koče :roll: Mogoče bi mi še ratalo, samo bi se do tam kar spraznil in bi bla težka za naprej.

In pri tem se sprašujem : Kaj mi lahko naredijo, če ne pretečem tiste razdalje v tem času? Kaj me bodo vstavil in rekel adijo mare.... Ma ne vem, meni je vbistvu vseeno ali me na cilju pričaka kdo in ali me sploh počakajo gori (beri : moj cilj je da pretečem tisto stvar ne glede na njihove zahteve-bom pa med avtomobili laufu :? ).

Podeljujem veliko črno piko organizatorjem-če jim lahko sploh tako rečemo!
Uporabniški avatar
 vanja
ari napisal/-a:Vanja,

ni čisto tako, žal. Koča na gozdu ni na polovici poti :nono: ! Do tja je dobrih 8 kilometrov. Mišljena je polovica vzpona po višinskih metrih ali pa približno polovica časa, potrebnega za vzpon.

LP, ari

No, to je pa res nekaj drugega. Se opravičujem. Sem gledala lanske rezultate in sem videla, da so bili najslabši časi tam nekje 1:38, kar bi pomenilo, da so v 45. minutah naprej od 6.km. No, 8km je pa preveč. Zdaj dajem tudi jaz črno piko organizatorjem. :evil:
Uporabniški avatar
 Moki
.......... in potem na njihovi spletni strani prebereš sledeče:

Tradicionalni kros - tek na Vršič odpovedan
Obveščamo vas, da zaradi nepričakovane težke situacije odpovedujemo tradicionalni Kros - tek na Vršič, ki bi moral biti v soboto, 25. 06. 2005 ob 10.00 uri.

.........ali bi radi še kkšno parkirnino več pobral al jih je pa :TF) y bojkotom presrašu, to je zdaj vprašanje

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA