Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Na Veliki planini boste v soboto, 27. avgusta tekli pod pod dvosedežnico Šimnovec. Lažji gorski tekaški kronometer »Hitrejši od sedežnice« se bo začel ob 11. uri s startom prvega tekača.

Prijave bodo sprejemali do 10. ure na spodnji postaji nihalke.

Startnina bo 2000 tolarjev. Vsi, ki bodo uspeli prehiteti lasten nahrbtnik na sedežnici, bodo prejeli praktično nagrado.

Informacije: 01/839-71-77, www.velikaplanina.si
Nazadnje spremenil ziga, dne 28 Avg 2005, 10:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Dušan
Oj!

Kolk časa rabi sedež da pride gor?!

lp

Dušan
Uporabniški avatar
 mirko1
koliko jih je dosedaj prehitelo sedežnico pa ni nikjer objavljeno!?
lp,mirko
Uporabniški avatar
 tadejk
Lep pozdrav!

Kolikor sem lani izvedel od Zdravka Volkarja (ki je bil organizator) je odvisno od prijavljenih. Več je boljših- hitrejša je sedežnica, slabša konkurenca- počasnejša je sedežnica. Število nagrad je omejeno pa še hitrost se da nastavit. :lol: :lol:

Tadej
Uporabniški avatar
 mare
Kljub temu, da je to ena starinska sedežnica, se mi zdi, da zmore kakih 3m/sek. (Moderne gredo zlahka 2x hitreje). V tem primeru bi bilo treba teči tempo 5min/km, kar je v klanec kar hitro.
Uporabniški avatar
 Špik
Mislim, da po predpisih te vrste dvosedežnica ne sme obratovati hitreje kot 2 ali 2,2 m/s kar znese 7,2 km/h (7,92) oz 8min 20s / km (7min 35s / km).
Glede na to, da je to že kar muzejska žičnica pa je hitrost najbrž pod 2m/s...

Drugače pa nimam nobene želje tekmovati s sedežnico - raje jih pridno uporabljam pozimi za prevoz smuči v kompletu z mojo malenkostjo...
Uporabniški avatar
 MABE
Ko tekmuješ proti sedežnici se ti zdi, da je zeloooo hitra :lauf: . Pa tut klanc ni ravno ravn. Če jo češ prehitet se moraš kar pomatrat :!: :!: . Jaz sem jo lani za en mišji k... prehitu (zadnjih 100m sem že s tabelm gledu) :oops:
Uporabniški avatar
 xxxxxy
Kolk je pa proga dolga?
 hribovc
mirko1 napisal/-a:koliko jih je dosedaj prehitelo sedežnico pa ni nikjer objavljeno!?
lp,mirko

Eno leto vsi. Ker se je ustavila. Časi so tam okoli 9 minut. Za zmago
Uporabniški avatar
 mirko1
jaz bi jutri šel na ta tek,pa ne vem kje točno je spodnja postaja žičnice,torej,kje so prijave?hvala za odgovor
lp,mirko
 žuža
mirko1 napisal/-a:... ne vem kje točno je spodnja postaja žičnice...

Nekateri bi rekli, do koder je v ledeni dobi segal ledenik. :D

Se pelješ do Kamnika in tam slediš oznakam za Kamniško Bistrico. Dolina se začne pri kamnolomu (ga ni za zgrešit). Spodnja postaja žičnice je nekje na polovici doline, kjer je kakšna turistična tabla Kraljev hrib, ali pa kar Velika planina. Če si šel tečt na Grintovec, si se pa mimo peljal.

Men se zdi tale tek kar super za popestritev poletnega dogajanja na "Velki". Sem se letos poleti že pomerila v teku po smučišču navzgor (po nekaj korakih je že tek za svojimi pljuči), tako da me zaenkrat tole ne mika kaj dosti... Če bi bilo lepše vreme, bi šla pa vsaj navijat.

Upam da ne bo pregosta megla, tako da boste lahko videli nahrbtnik, ki vam sledi na žičnici. ;)
Uporabniški avatar
 mirko1
hvala,sem prebral,in se sedaj spomnim kje sem šel mimo.napisala si da če bo megla ne bomo videli nahrbtnika kako nam sledi.ni problema,samo da ne bomo mi sledili nahrbtniku :wink:
lp,mirko
Uporabniški avatar
 mirko1
ker sem verjetno edini s foruma danes tekel na tem teku,bom kar tu poročal.
malo sem se že potolažil,ker sem za las zgrešil denarno nagrado,ki jo prejmejo prvi trije.sem pa čakal na razglasitev rezultatov,ker naj bi vsak ki je pritekel pred svojim nahrbtnikom,ki je bil na sedežnici prejel praktično darilo.uradna objava je bila da je samo prvi(še ta je bil izven konkurence-zarnik)prišel na cilj pred nahrbtnikom.ne vem kako so nakladali nahrbtnike,toda vem da ko sem prišel v cilj,je moj nahrbtnik prišel minuto za mano. :?: :idea:
mogoče so se lani zafrknili in so morali podeliti preveč nagrad,zato so letos povečali hitrost sedežnice iz 2 na 2.2m/s.ja kot je napisal tadejk:ševilo nagrad je omejeno.pa je res!ena nagrada. :shock:
res se pozna da sem popolnoma potrt prišel s te tekme.
no nekaj dobrih vtisov:na štartu je začelo deževati,tako da je bilo na voljo vodno hlajenje.pojedel sem vse hruške ki sem jih prinesel s seboj,kajti tu je bila hrana le za vsejede.če se bom do jutri potolažil bom pa takrat napisal kakšno pohvalo :?
če bo pa ta post prečital dule,potem mi bo moral pripisati novih 10 točk na lestvici. :D pa naj kdo sedaj reče da se ni splačalo it na tek 120 km daleč.
lp,mirko
lp,mirko
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Mirko1 sagurno se je splačalo priti tako daleč na tako tekmo, kjer si lahko pokazal kako si hitrejši od sedežnice, in to si dejansko bil, če ti praviš da je nahrbtnik dospel za teboj.Potem so tebi dali drug nahrbtnik, zabeležili pa drugače, to je samo teorija!
Skratka dobro si se odrezal!
ČAO!
Uporabniški avatar
 zz top
Miha, mi že vsi vemo , da si bil prej kot rudzak na cilju! In za to le KAPO DOL!!! Boš pa drugo leto v tem času še do rudzaka pritekel, da ga boš počakal! Mi ti vsi čestitamo za podvig in vemo, koliko je ura! Nagrada pa.... Saj veš, ko jo dobiš, ne veš, kam bi z njo?!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA