vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 MARDUK
#179878
Lep pozdrav!

Ima morda kdo kakšno izkušnjo kako pozdraviti bradavico na podplatu. Pojavila se mi je pred 6 meseci in je iz zelo majhne luknjice nastala že kar velika. Uporabil sem že lekarniško tekočino proti bradavicam vendar se mi noče in noče pozdravit. Bil sem tudi pri pedikerki. V bistvu jo še obiskujem vendar ne opazim napredka. Vsak nasvet bo dobrodošel! Mogoče kdo pozna kakšno dobro ambulanto, kjer se da pozdravit to nadlogo (kirurško,lasersko, morda kakšen drug način). Se mi je pa pojavila ravno na sredi podplata in pred enim mesecem se mi je naredila še ena na robu podplata.
Za vsak odgovor bom zelo hvaležen.

Lep dan :)
 bogi
#179888
Lep pozdrav.
V včerajšnji izdaji "Delo in dom" na strani 60 piše o tvojih težavah. Gospa opisuje,kako je pozdravila bradavice na podplatih svoje hčerke.Narežite na rezine toliko svežega česna, da
lahko pokrijete z njim cel podplat ,kjer imate bradavice. Umijete noge,jih posušite in prosite nekoga, da vam koščke česna položi na podplate drugega zraven drugega,predvsem pa po bradavicah.Tako obložene podplate zavijte s povojem in obujte bombažne nogavičke.Pustite učinkovati najmanj tri dni,ne da bi obloge odstranjevali.Po treh dneh odvijte podplate,zavrzite česen,umijte noge in obujte sveže nogavičke.Sčasoma se bodo bradavice začele sušiti in odpadati s podplatov.Malo pa jim lahko pomagate tudi z nohti.Gospa še opisuje, da ni pomagalo niti izžiganje niti operacija.
Upam,da ti bo pomagalo.Prispevka sta še dva. Eden govori o uporabi tekočine "Marquart",ki se jo kupi v lekarni v Avstriji,drugi pa govori o uporabi rasline "krvavi mlečnik"
Lp Bogi
 teja ulčar
#180044
ja tudi jaz imam probleme z nečim podobnim-kurjimi očesi-verjetno so bradavie nekaj drugega....boli pa zelo,še posebno moti pri teku...hvala za tole z česnom,mo goče pa bo pomagalo :D
Uporabniški avatar
 Biz
#180063
Tudi jaz imam eno, mislim sicer, da je bolj kurje oko kot bradavica, luknjica okoli je pa trda koža. So mi žgali ven že 5-10x (v presledkih), pa s kirurškim skalpelom odstranjevali trdo kožo, jaz sem gor mazal eno zadevo, ki je smrdela po acetonu (potem je ful kože odpadlo, ampak zadeva se je ponovila). Eni pravijo namakaj v coca coli, eni mazat s to ali uno rastilino.

Je pa res, da me nič ne boli, niti ne ovira pri teku (razen kadar mi žgejo, potem 3 dni hodim po robovih).

Česen imeti tri dni na nogah, ne da bi dajal dol, to pomeni, da se ne moreš dobro umiti. Jao, jao, a se ne bi dalo vsak dan svež česen gor dajati?
 teja ulčar
#180360
Ja TALE S ČESNOM JE RES MAL SMEŠNA...sam lej je za probat,mogoče pa pomaga...Mene res full boli, saj imam na obeh podplatih po tri...predstavljaj si kako je s tem tečt:)Lahko si srečen da te ne boli-sam sklepam da imaš verjetno bradavico,ker kurje oko definitivno boli:)

Lp
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
#180363
Pozdrav!

Sam sem imel že pred časom težave z bradavico na podplatu. Zdravnica mi je predlagala rezanje. Ker je bila čakalna vrsta zelo dolga, jaz sem pa že težko hodil, kaj da bi tekel, sem šel v šolski dispanzer in so mi jo tam izžgali. :) In prav nič niso komplicirali (slon, pa to). ;)

Lp, oranzni slon
 MARDUK
#180388
Oj!

Oranžni slon, če te prav zastopim pomeni to "žganje bradavice" z tekočim dušikom? A se ti je koža potem, ko si to pozdravil noramalno zarasla nazaj na podplatu? Ima mogoče kdo kakšno izkušnjo kako je če ti bradavico izrežejo s skalpelom? Na netu sem bral, da rezanja ne priporočajo, ker se znajo bradavice razširit naprej. Obstaja pa tudi kar nekaj domačih načinov zdravljenja (kis, kreda, polž lazar, krvavi mlečnik, itd.) Sam sem na priporočilo moje pedikerke delal terapijo s kisom, vendar nisem opazil ravno nekega napredka. Morda nisem bil dovolj vztrajen! Tudi moj zdravnik mi je rekel, da te domače terapije niso ravno zanesljive. Mene drugače med tekom ne moti, moti me pa med hojo, ko stojim na mestu, če hodim v hribe po kamnih, ko se pojavi pritisk samo na tisti del stopala.

Lep pozdrav :)
Uporabniški avatar
 MitjaG
#180394
Sam sem imel tudi na podplatu nekaj podobnega bradavici ali kurjemu očesu (še danes nevem kaj je bilo)in so me takoj napodili pod nož, ker zaradi bolečin nisem mogel več niti hodit. Dejstvo je bilo da sem za 14 dni ostal na berglah ker je bila velika odprta rana, takoj za tem se mi je stvar ponovila. Šel sem k drugemu zdravniku, ki mi je predpisal zdravilo, a mi ni popolnoma nič pomagalo. Iz obupa sem se opravil v sosednjo Gorico ( Italija), v lekarni sem pokazal nogo, lekarničarka mi je dala neko mažo ki ji žal ne vem več imena in po treh tednih nisem imel več težav- stvar je popolnoma izginila in se mi ni več ponovila ( 4 leta). Kasneje sem isto mazilo posodil nekomu z podobnimi težavami pa mu ni popolnoma nič pomagalo. Tako da je to samo ena izkušnja, kako sem stvar rešil in še danes nevem kaj je bilo in zakaj sem moral biti na berglah,...
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
#180455
Pozdrav!
MARDUK napisal/-a:Oj!Oranžni slon, če te prav zastopim pomeni to "žganje bradavice" z tekočim dušikom? A se ti je koža potem, ko si to pozdravil noramalno zarasla nazaj na podplatu?


8) Ja, to pomeni tekoči dušik. :) Jako je zabavno gledat, ko se valijo meglice naokoli. :) Torej, pri meni je bilo tako, da se je bradavica in koža okoli čez nekaj časa (par dni) odluščila. Zadeva je bila podobna, kot bi imel že suh žulj in je bila spodaj nežna sveža koža. Pravzaprav sploh ni bilo rane, ki bi se morala zacelit. :D Prav ugodno.
8) He, he, sem imel eno bradavico v nosnici in se je ni dalo izžgat z dušikom. Tisto so mi pa izrezali v stanju lokalne anestezije. In ker je "vajenec" nekaj mečkal mi je zadnji "štih" naredil na živo. :) Ja, takrat mi pa je stopila solza v učko. Moram pa priznat, da je lepo naredil in se nič ne vidi, pa še bradavica se pa ni več ponovila. :) Tok, tok, ...
Tako nekako je to šlo pri meni. :twisted:

Lp, oranzni slon
 MARDUK
#189870
Oj!

Da malo osvežim temo in napišem kako se je zadeva pozdravila pri meni. Obiskal sem dermatološko ambulanto DERMIS v Novem Mestu in tam so mi bradavico izžgali s tekočim dušikom, sam postopek je hiter in ni ravno nekih bolečin. Manjša bradavica mi je odpadla po prvem obisku medtem ko sem za večjo obiskal ambulanto še trikrat. Naročijo te na vsake 3 tedne in postopek ponavljaš do ozdravitve. Bradavica se hitro odstrani čimprej jo odkrijemo tem krajše je časovno obdobje zdravljenja. Samo "žganje" z dušikom zgleda tako, da se ti nekaj dni po tem, ko je bila bradavica žgana naredi mehur, pod njim pa nastane plast nove mehke kože. Čez nekaj časa se izlušči in koža je kot nova. Podobno kot da bi imeli žulj, samo da je mogoče vse skupaj malo globje. Upam, da bo ta tema še komu pomagala da se znebi te nadloge.

Lep pozdrav :)
 Stone
#358012
Bradavica na podplatu ali na nožnih prstih je zelo boleča. Žganje bradavic ali kirurška odstranitev, zamrzovanje so popolnoma neboleči, če dajo zraven prej injekcijo za omrtvičenje živca ( običajno xylokain). Žgejo ali zmrzujejo se manjše bradavice, zelo velike in globoke pa se izreže. Možna je tudi laserska odstranitev. Vse to je tudi najbolj zanesljivo, najbolje da dela dermatolog. V vseh teh primerih je prizadeti del po enem tednu povsem normalen. Pri velikih bradavicah na podplatih se kak dan (odvisno od velikosti in globine) podplata ne sme obremenjevati. Vsa mazanja so dolgotrajna, neprimerna za podplate, dlani, obraz, lahko trajajo dolgo in niso zanesljiva.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA