vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

 Saša38
#365057
Pozdravljeni

Prebrala sem že odgovore na to zadevo pa vendar me zanima kdo v SLO je sposoben ugotoviti ali je res piriformis ali je kaj drugega. Kaže res vse na piriformis in od 19.02.2019 že trpim tega hudiča. MR celotne hrbtenice narejen, hernije ni, sakro sklepi ok., utesnitve ni. Milijon zdr mimo. Fizioterapije. Nič. Če hodim je ok, sedim zelo težko oz. težko na levi ritnici, poleg tega me pa še zateguje tam, tam čez :D lih skoraj čez presredek. Bolečina gre tudi po nogi zadaj ali pri strani.

ŠE kakšna ideja?

Hvala
#365060
Saša38 napisal/-a:Pozdravljeni


ŠE kakšna ideja?

Hvala


Moj "karkoliježeblo" je bilo posledica natrgane kolenske vezi. Zgledalo je pa vse od piriformisa do išiasa. :lol: :lol:

Ne trdim, da je pri tebi enako, pravim samo, da so vzroki lahko čisto drugje. :wink:

Dobro diagnosticirajte.
:laola
#365077
Ammm blazno hvalijo Čebokelj fizioterapijo v Celju. Morbit (upam!) da je še kje kak majstor.

Je pa hudič. Mene že 1.5 leta boli roka in je komaj napol funkcionalna, pišem težje, miško sem morala drugam prestavit, fotografirat in urejat fotk ne morem več, upor (skleci, bremena) so no go...sam nimam pa financ, da bi si sama plačevala terapije , na napotnico pa itak nič ne dobim :roll:
#367328
Pozdravljeni,
Priformis sindrom je posledica kronično zakrčenih mišic hrbta in trebuha na strani kjer je bolečina. Vzrok za to je neuravnovešena telesna drža, potlačena jeza ali strah iz otroštva, prehiter tempo življenja, premalo časa za počitek in preveč odgovornosti, opravil in odločitev v dnevu.
Ko živite na ta način mesece ali leta, se vam mišice kronično napnejo in jih zavestno več ne znate sprostiti, ker možgani podzavestno pošiljajo v mišice signal, da so napete. Dejansko so te mišice 20-40% napete 24/7, tudi ko počivate in spite.
Rešitev je v učenju sporščanja kronično zakrčenih mišic in povrnitev nadzora, da ko vadite/delate jih uporabljate, ko počivate so 100% sproščene.
Na ta način rešujemo stvari z AEQ metodo, več informacij lahko dobite na:
www-zbz-aeq.si , oz. še če želi kdo dodatna pojasnila, lahko postavite vprašanja tu.

Lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA