Gremo po vrsti:
1)Letos sem na svojem vrtu (prvič) opazil razraščanje določene vrste plevela, kar mi ni bilo prav povšeči, ker se je zelo hitro razcvetal , to pa hkrati odpira tudi možnost za hitro razmnoževanje. Za izkoreninjenje sem vsakokrat, ko sem bil na vrtu, plevel izpulil skupaj s korenino, po možnosti pred cvetenjem in z upanjem, da ga čim bolj iztrebim.
2) Ste že slišali izjavo v stilu "vsak plevel imenujemo plevel le zato, ker še nismo odkrili njegovega skritega potenciala"?
3) Vsega, česar ne poznamo, kar nam je tuje, se bojimo. Najboljša rešitev je, da se z neznanim seznanimo in zelo velika verjetnost je, da odkrijemo tudi dobre plati.
Danes sem prek google lensa odkrival dobre plati "mojega plevela". Presenetil me je...ponekod ga celo prodajajo (Bogota), ker ima veliko dobrih lastnosti in je lahko zelo zdravilen. Celo recepti za pripravo so na razpolago...
Če bi ga Popaj poznal, ne bi jedel špinače, rogovilček vsebuje 3x toliko železa.
Ena od povezav z receptom:
https://katjarebolj.com/rogovilcek/Ja, res je, gre za znani "nemški plevel". Morda pa le ni taka katastrofa za naše vrtove, kot ga razglašamo. Morda ima skriti potencial...
Izkaže se, da je plevel nad katerim se pogosto hudujemo, prav za prav hranilna in presenetljiva specialiteta.
LP, vencelj
Nikoli ne izgubljaj časa s prerekanjem o nečem, kar ne bo pomembno zadnjih pet minut tvojega življenja!
http://goyourownway-vencelj.blogspot.com/http://vencelj-sportnik.blogspot.com/