vabila, najave, poročila, ... vse o vedno bolj priljubljenih 'avanturističnih' prireditvah

Moderator: haupi

Uporabniški avatar
 Matevz
#36431
Kar si našel po mojem ni v redu, ker se mi zdi, da je to potepljaška obleka.

Plavalne obleke so krojene precej drugače kot potapljaške in so iz drugačne gume - neoprena.

Najbližje se najdejo obleke v Celovcu: http://trisports.at/ (imajo obleke http://www.ironmanwetsuits.com/) pri nas pa so včasih prodajali obleke Camaro (mislim, da jih je včasih imel Duem v Medvodah), ki pa se v triatlonu niso uveljavile.
Uporabniški avatar
 bozo
#36641
Hvala za linke.

Matevz a mi lahko poveš kakšna je razlika med npr. potapljaško 3mm neoprensko obleko in triatlonsko. Nekaj mojih znancev za trening uporablja t.i. potapljaško obleko in pravijo da je za trening OK.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
#36644
Ja jaz bi pa koga vprašal, če ima rabljeno neoprensko obleko, ker bi omenjeni material rabil za neko zadevo izprobati, pa jo rabim.In zato se mi nesplača kupovati.Ampak če jo ima kdo lahko tudi rahlo strgano na posameznih koncih.Ker enostavno ne rabim nepoškodovane.No da bi bila nerazpoznavna pa tudi ne bi bilo dobro :lol: .
Kdor mi jo zrihta dobi za ...........( bom povedal po oglasih :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: ).
ČAO!
Uporabniški avatar
 Matevz
#36665
Plavalna obleka je iz veliko bolj gladkega neoprena, ki pa je tuid zelo, zelo občutljiv. V trenutku se samo ob dotiku nohta strga.

Krojena je iz večjega števila kosov, da se bolj prilega telesu. Praktično je res kot ulita, nikjer zraka. Hkrati pa je zelo fleksibilna, ker je pod pazduho drugačen neopren - bolj raztegljiv. Pa na rokah je ponavadi samo 2mm, da te manj ovira. Po telesu in nogah pa je 5mm zaradi plovnosti.

Jaz si sicer lahko predstavljam, da bi plaval v enem potapljaškem/veslaškem long johnu brze rokavov, vendar je tam problem, da obleke niso tako natančno krojene in ti voda teče za obleko in seveda dela upor. Če greš pa samo tako malo plavat za trening pa po mojem ni problema.

So pa plavalne obleke kar drage od 300€ (sprejemljiva kakovost - npr. speedsuit od Orce ali pa Instinct od Ironman wetsuits) pa do 450 ali celo 500€ za top modele (Stealth od Ironman wetsuits in P-Flex od Orce).

Firme, ki pa še delajo v redu obleke so Aquaman, Turtle, 19, pa seveda Quintana Roo, ki je poleg zgornjih dveh (ali pa še bolj) zakon. Zadnje čase pa še De soto in tudi Zoot sports.

Veliko informacij o oblekah boš našel na netu če boš malo pogooglov. Pa na slowtwitch.com je nekaj zanimivih člankov na to temo (avtor tega sitea, je ustanovitelj firme Quintana Roo (sedaj jo je že prodal) , ki je začela prva s specializiranimi visoko kakovostnimi plavalnimi oblekami, pa tudi prvi je začel proizvajat kolesa z bolj pokončnimi sedežnimi cevmi (80° vs. normalnih biciklističnim 72-73°) za triatlon.
Uporabniški avatar
 bozo
#36671
Matevz,

hvala za info.
Seveda je razlog zakaj sprašujem za razlike med obema v vrstama oblek cena. Potapljaško-surf varianto dobiš že za 20000, plavalne pa so okrog 100000.

pozdrav, bozo
 Jeb
#129588
Jaz pa prosim za nasvet, kakšna neoprenska obleka je najprimernejša za pustolovske tekme. Tam je čolnarjenja ponavadi precej več kot plavanja.
Vnaprej hvala!
Uporabniški avatar
 tadejk
#129597
LP

Letos nabavil Aquasphere Mako. Preverjeno, dobra obleka, fajn cena (150€) http://shop.strato.de/epages/15475322.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/15475322/Products/%22Neoprenanzug%20Mako%20aquasphere%22/SubProducts/%22Neoprenanzug%20Mako%20aquasphere-0001%22

Naročil na tem linku na internetu, dimenzije štimajo, dobil v treh dneh- slovenski dobavitelj pa se niti na e-pošto ni odzval...

Seveda za nas, ki ne plavamo svetlobnih hitrosti in to počnemo nekajkrat v letu.

Tadej

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA