prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Včeraj je bil res en lep, vroč, snežen dan. Spet je do izraza prišel vzklik " vč j snega, raj mam, bul j vroč, bulš j !" In veselo sem ga gazil v odlični družbi.
Kako smo se imeli pa na :
https://picasaweb.google.com/115468697960354151560/Sentiljska1512012
Priponke
vseh 6.jpg
vseh 6.jpg (126.62 KiB) Pogledano 4206 krat
Nazadnje spremenil semjul, dne 16 Jan 2013, 18:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 bor©
Hja, tudi jaz bi si koj dopust vzel, da bi lahko Šentiljsko ob takšnih fejst puncah oddelal :) Zdravkec je nabrž večkrat zavriskal: počutim se _ _ L _ Č _ O! Seveda čestitke vsem.

Sem fouš!
Uporabniški avatar
 Vreme
Bravo. :laola Že dolgo se nismo-niste potepali po Šentiljski v tako odličnih zimskih razmerah. Ravno pravi dan ste zadeli :D

Sicer pa posebne čestitke za prvo Šentiljsko Tekačici (končno ji je uspelo) in Lojzki, ki je tako ali tako poglavje zase :clap:
Uporabniški avatar
 jan_jan
Vreme napisal/-a:Bravo. :laola Že dolgo se nismo-niste potepali po Šentiljski v tako odličnih zimskih razmerah. Ravno pravi dan ste zadeli :D

Po Leonovih oblačilih sodeč, nekega hudega mraza ravno ni bilo :lol:

Tudi sam sem zadnjič bil na Veliki planini bolj pomankljivo oblečen :roll:
Razlog: bazne priprave dirkaških Gorenjcev :wink:

Čestitike vsem za uspešno narejeno gaz po ŠPP.

Kaj pa Ari? Je kaj težil? :--
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Šentiljska planinska pot je izredno lepa za dolgourni treking. Pot zna biti tudi precej blatna ali neugodna zaradi suhega listja. Nam je uspelo, da je bili listje s snegom popolnoma prekrito, blatne luže pa zakrite :lol:
Maryeta nam je pridno zbirala "štemple" medtem, ko smo se ostali trudili, da se ne ustavljamo predolgo. Marjeta je namreč "Prva liga".
Zimska idila se je prikazala v vsej svoji lepoti. Ni bilo koraka brez snega. Gazili smo veliko tudi po celcu, ponekod se je pa videlo, da je pred več dnevi šel skozi Rajko (Vreme), saj so se poznali še topli odtisi v snegu. Kot nam je obljubil -narediti gaz-.
Leon mi ni dovolil fotke dol potegnit iz njegovega fotkiča, saj počasi dojema, da tiste fotke ob vinogradu na Lokavcu ne bo mogel nikdar več posneti -precej stara zgodba- :--
Debitantki Lojzka in Eva sta se odlično držali, pri tem pa ni odveč, če povdarim, da je bila tokrat na poti verjetno najstarejša tekaška udeleženka in to ob povprečno 30 cm neshojenega snega. Ja, čas je bil res okrog 11 ur in 50 minut, vendar se ni zabušavalo. OK. kava v Sladkem Vrhu, deci pri Sirku, pica pri Snežinki, čohanje na Vranjem vrhu, litrca pri Gaubeju in nazadnje sprehod od tanka do cilja ... vse to bi lahko skrajšali, vendar potem Šentiljska več ne bi bila to :wink:
Seveda sva po analizi pri Belni z Leonom zavila nazaj h Gaubeju in res nama ni bilo žal. Pobližje sva si ogledala nudlproizvodnjo, pa čajnico in marmeladnico. Meni je bila šefica ful fšeč 8) doslej sem namreč po mnogih preizkušnjah Šentiljske poznal samo gazdeja. Pardon, pa pesa sem poznal že na daleč :lol: in to se je podvojilo, imajo namreč že dva kosmatinca.
Veliko prijaznega je na tej poti in ne dajti si pustiti, da tega ne spoznate :D
 Tekačiča
Pa mi je res končno uspelo opravit z Šentiljsko potjo. Zdaj ko gledam vreme ta teden, smo si res izbrali ta pravi dan! :D Snega na tleh dovolj , padalo pa ni.
Že tri dni razmišljam kaj napisat. :roll:
Lojzka je na FB napisala: "nisem vedela v kaj se podajam, zato mi ni bilo težko!". :clap: Jaz bom pa rekla tako: nisem kaj dosti razmišljala ali to sploh zmorem in ali sem za to sploh pripravljena, zato sem zmogla! :D
Fajn je bilo, malo gor, malo dol, malo preko njiv, travnikov in skozi gozd....Kot je že napisal Zdravko, smo se nekajkrat ustavili, spili kakšen deci ali 0,3 :toast: , kaj pojedli....Saj mudilo se nam ni nikamor. Čeprav bi nam Semjul in Maryet včasih kar pobegnila naprej.
Moram priznati da mi je do Gaubeja šlo super. No, saj naprej ni bilo kakšnega problema, le tistih zadnjih 10 km se mi je vleklo grozno dolgo.....
jan_jan napisal/-a:Kaj pa Ari? Je kaj težil? :--

Arijev je bilo kar nekaj. A Ari je tisti beli, ki nas je oznanjal nekje bolj na začetku poti že 10 min. prej kot smo prišli do njega? Jaz se psov ne bojim, kdor pa ima problem z njimi pa mu nikakor ni prijetno. No, psa pri Gaubeju sta prijazna čeprav je eden izmed njiju med največjimi , ki smo jih srečali.

Izpostavit moram Lojzko, katera je pri svojih 73 letih pravi fenomen. :cast: Niti za hip ni dala vedeti, da je kar nekaj starejša od nas in da zaradi tega ne bi zmogla te naše poti. Izvedeli smo tudi kakšno zgodbo iz njenih otroških let, saj je Lojzka bila v teh krajih doma in je obiskovala tudi OŠ , če sem si prav zapomnila v Vranjem Vrhu. V glavnem, Lojzki vsaka čast in želim ji še veliko pretečenih kilometrov in zdravja na kubik! :heart

Semjulu hvala za fotkanje in potrpežljivost z nami! :wink:
Zdravku za pripovedovanje in izmišljanje vicev. :--
Veri, Maryet in Lojzki pa itak za prijetno družbo! :laola

Še bom šla na Šentiljsko :D , in to verjetno že kmalu, čeprav se od srede borim z močnim prehladom . Ampak to še je najmanj kar sem s te prelepe poti odnesla.....
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA