prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vreme napisal/-a:Super pot sta obdelala, za drugič pa je najbolje avto pustiti pri brodu na Muri in tam začeti s to polovičko.

In ravno tam sva ga pustila.

Še malo potopisa
Res je bilo hladno, že ko sva gledala na termometer v avtu, ne glede na to čemu je namenjen. Sem menil, da bo ob Muri hladneje, vendar je bilo prav toplo, proti nekaterim drugim izpostavljenim predelom. Kljub temu sem moral sleči novo jakno, ko sva se spustila od kmetije Sirk. Takoj sem jo zatlačil v nahrbtnik in zaprl zadrgo. Seveda stare izgubljene jakne tokrat nisem našel.
Alek je po poti ob Muri večkrat ponovil »Ej, Vreme ima pa res lepi teren za laufat«.
Pot mi več ni bila skrivnost. Ob prejšnji priložnosti s Semjulom nisva odtisnila štampiljke planinske poti pri kmetiji Zver. Sem vzel dnevnik zraven in glej ga vraga, štampiljke ni bilo za najti. Namesto tega naju je do Zg. Velke spremljal njihov pes (menda Jakob), ki je očitno vohal sendviče v nahrbtniku. Nisva se ga mogla otresti. Alek je stopil do ene kmetije, da bi jih poprosil, naj zadržijo psa, da ne gre za nama naprej, nakar se iz dvorišča zakadita še dva cucka. Spet sva lahko tekla en čas. Pri Mariji Snežni sva si privoščila zdravilni napitek in pojedla sendviče. Edini učinek je bil ta, da naju je zapustil zalezujoči kuža.

Šentiljsko pot priporočam

Še nekaj fotk
:arrow: http://picasaweb.google.com/zdravc58/Se ... cka301208#
Uporabniški avatar
 Vreme
Ma sem se dopoldan vozil mimo broda, pa nisem videl nobenega avta, pa sem mislil, da sta kje drugje parkirala.

Vidim pa, da sta se oba odločila za palice, sedaj res ne vem, če bi resnično s palicami bilo bolje!

Aja pri kmetiji Zver dobiš štampiljko pri domačinih jo imajo noter pri sebi.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Avto sva skrila pri večstanovanjski hiši na klancu tik nad brodom (blok?)

Pri Zverovih so bili zadnjič doma, pa nama ni nihče niti omenil štampiljke. Pri vseh ostalih točkah je običajno zraven markacije zapis "žig" tu pa nič. Edino kar sva dobila, je zvesto pasje spremstvo. Kljub močnemu vpitju se iz hiše nihče ni prikazal. Žal mi je za psička, ker je zelo luškan. Na Zg. Velki sva potem še nekoga prosila, da pokliče k Zverovim, vendar dvomim, da mu je bilo kaj mar.
Upam, da je Jakob sam našel domov.
 Alek
Ja, res se je zraven teka kar nekaj dogajalo. Ta kužek je bil res posrečen, prava faca. Ko sva že mislila da ga več ni za nama, se je ponovno pokazal. Upam da je nekako prišel do doma.
Vreme kar se palic tiče, super zadeva, vedno bom jih vzel s seboj, pridejo zelo prav, jih priporočam. In res imaš čudovito progo za tečt ob Muri.
Kar se pa temperatur tiče, valjda je tako kot praviš, saj si te neki vremenar ali pač? Bilo pa je mrzlo kot pes, ne glede kaj je pokazalo v avtu.
Skratka, bilo je res fajn.

In Zdravc, noga me skoraj več ne boli, malo sem jo namazal in imel stegnjeno (kot si rekel), pa je kar bolje.
Uporabniški avatar
 Vreme
No saj sem si mislil, da je nekaj takega, drugič pa parkirajta raje kar pri brodu, pa še odprta gostilna je tam (no pozimi je zaprta :D )

Ja ta Zverov pes je zadnjič tudi mene spremljal del poti, ampak ne do Zg. Velke, upam, da je res našel domov. Bomo preverili v petek :D . Sicer pa sta rekla, da je bilo mrzlo kot pes, pa še zraven sta ga imela :D .

Ja za štampiljko je pač treba vedno prosit, saj verjetno niso vedeli, da jih zbirata;). Sicer pa za značko velja tudi kartonček brez kakšne štampiljke, morata pač priložit fotografijo mesta, kjer ni bilo štampiljke, mislim pa, da bo zadostoval tudi gps zapis!!
 klopotec
ZdravkoC napisal/-a:Avto sva skrila pri večstanovanjski hiši na klancu tik nad brodom (blok?)

Pri Zverovih so bili zadnjič doma, pa nama ni nihče niti omenil štampiljke. Pri vseh ostalih točkah je običajno zraven markacije zapis "žig" tu pa nič. Edino kar sva dobila, je zvesto pasje spremstvo. Kljub močnemu vpitju se iz hiše nihče ni prikazal. Žal mi je za psička, ker je zelo luškan. Na Zg. Velki sva potem še nekoga prosila, da pokliče k Zverovim, vendar dvomim, da mu je bilo kaj mar.
Upam, da je Jakob sam našel domov.

Ne se bat za psa. Vedno najde domov. Letos enkrat januarja sem šel iz Kaplje v dolino (ko sem spoznaval Kozjak) in je šel župnikov pes z mano vse do Ožbalta. Nisem ga uspel napotit nazaj. Pes se znajde.
Me pa že srbijo pete. Zdaj se privajam na novo obutev in me prav zanima, kako je če ohraniš suhe noge. Saj bodo mokre of švica, ampak to je nekaj drugega. Tista slikca ob Muri mi kar požene kri po žilah.
Vremenski, nabrusi se. Pa če bo še kdo zraven bo tudi v redi.
 marjan
Vreme napisal/-a:Upam, da ne boš prehiter za naju

Ni problema, zasigurno se prilagodim. :) Čakam še na informacije kam naj se pripeljem z avtom in ob kateri uri. :D

Marjan
Uporabniški avatar
 Vreme
Torej, dobimo se prvi petek v drugem letu :D , v Šentilju pri gostilni Belna. Do nje prideš tako, da zaviješ dol iz avtoceste v Šentilju, nato v prvem semaforiziranem križišču levo- smer Avstrija ter v naslednjem semaforiziranem križišču ponovno levo. Kakšnih 100m naprej boš zagledal omenjeno gostišče. Sicer pa če bo še kaj nejasnosti imaš zgoraj mojo mobi številko.

Ker pričakujem, da bomo na poti dobrih 6 ur predlagam, da se dobimo na omenjenem mestu čim prej ob 8 uri se mi zdi kar primeren čas, možno je tudi kakšno uro kasneje, tu se bomo prilagodili Marjanu, zato najbolje, da Marjan pove, kdaj mu najbolj odgovarja.

Predlagana pot:

Šentilj- Novine- Beli Vrh- Brod na Muri-Sladki Vrh- Trate- kmetija Zver- Dražen Vrh- Zg. Velka- Šomat ter do Vranjega Vrh, kjer bomo končali s tekom, za nami pa bo približno 35 km poti.

Kot iz gleda vreme bo, pasje vročine pa ne bo! :D
Uporabniški avatar
 Tatjana
Ko tole berem mi je malo žal, da nisem šla zraven. Sem pa bila z mislimi z vama, ko sem tekla do Mure - je bilo res pasje mrzlo :lol:
 marjan
Vreme napisal/-a:.. ob 8 uri se mi zdi kar primeren čas

Velja, ob 8 uri bom na predvidenem mestu. :D

Pozdrav na Štajersko,
Marjan
Uporabniški avatar
 Vreme
marjan napisal/-a:
Vreme napisal/-a:.. ob 8 uri se mi zdi kar primeren čas

Velja, ob 8 uri bom na predvidenem mestu. :D

Pozdrav na Štajersko,
Marjan

Dogovorjeno!!! Še kakšen prostovoljec? :D
Uporabniški avatar
 Vreme
Glede na to, da se ni našel nobeden prostovoljec, sklepam, da bomo jutri ob 8 uri štartali trije!

Vreme bo, snega pa pri nas danes ni bilo!!!
 klopotec
Sneg tudi če bi bil. Sem srečni lastnik novih GORE TEX tekaških copat, he,he. Ob 8.00 pri Belni torej.
Uporabniški avatar
 Vreme
klopotec napisal/-a:Sneg tudi če bi bil. Sem srečni lastnik novih GORE TEX tekaških copat, he,he. Ob 8.00 pri Belni torej.

Tudi brez snega jih boš imel kje preizkusit :D
 Alek
Sem vam kar malo fauš za jutri, lepo se imejte in uživajte.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA