prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#212101
Končno pravi trening :D

Drava country cros

Start v Miklavžu na Dravskem Polju, ob kanalu do Ptuja, čez Dravo na drugo stran in ob stari strugi do Dupleka oziroma Dogoš, prečkanje obeh mostov in nazaj v Miklavž.

Start v soboto 9.1.2010 ob 8.00 ali kakšno minuto pozneje.

Vem, da bo težko, ker verjetno ob kanalu sneg ne bo shojen in bo treba gazit, a to trening le še začini.

Če se še kdo pridruži, me naj kontaktira na ZS

Tempo bo v stilu "Vse je v glavi" :D in ne "Vse je v nogah" :rol:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#212170
Uf, v takih pogojih je pa res težko dobit kakega pubeca za dolgi tek :wink: zato sem toliko bolj vesel, da se je premiere Drava country cros "Winter" udeležila "natasa", ki je prišla celo iz Celja.

Vse je šlo po planu. Štart točno ob 8:20 pri šoli.
Prvih 17 km po svežem neshojenem snegu. Noge je bilo treba dvigovati precej višje, kot po kopni podlagi. Snežna idila je bila neprecenljiva. Tek je pa težek. Odriv je podoben odrivu v pesku, kjer se polovica sile kar izgubi v globini.
Po teh 17 km sva se znašla na peš mostičku na Ptuju in od tukaj naprej sva se morala začet malo bremzat, saj sva na asfaltu nepričakovano preveč pospešila.
Ker je bilo na asfaltni cesti bistveno lažje, sva se odločila, da od Dvorjan nadaljujeva kar po glavni cesti (promet). Tako sva bila deležna ničkoliko bočnih tušev s snežno brozgo iz cestišča. Aja, vreme je služilo fantastično. Okrog Ptuja naju je hladil dež, nato zmrznjen dež, okrog Vurberka pa je že lepo snežilo. Od Dvorjan proti Dupleku spet dež in seveda, kot se za dupleško mornaricio spodobi, je tam že skoraj posijalo sonce. Zagotovo pa je nehalo padati odzgoraj, bočni obrizgi s snežno brozgo (Po Dupleško: žlufarco) so se pa še malo stopnjevali.
Moj goreteks je uspešno zadrževal toplo vlago v copatu, da se ni energija izgubljala v galaksiji.
Razdalja je bila takšna, kot sem pričakoval, čeprav sva nekaj obdravskih vijug izpustila, s tem ko sva šla na glavno cesto. Torej 41,5 km. Povprečen srčni utrip je bil pod 140, zato je tudi čas razmeram primeren. S fotografiranjem narave, nakupih po trgovinah (so naju na blagajni spustili naprej), vmesno in zaključno hojo za iztek, sva porabila točno 4 ure, pa še eno polovico od naslednje :D

Bilo je lepo. Nataša hvala za prijetno družbo. Čez mesec dni se srečava v podobnih razmerah Winter Edition.
Uporabniški avatar
 natasa
#212178
Hahaha, ja pripeljala sem se iz Celja in ni mi žal.

Trening je bil vse prej kot lahek ne glede na tempo, saj je tek po celem snegu precej naporen in sem se na trasi proti Ptuju že kar bala, če bom to vzdržala. Zato sem se na Ptuju prav razveselila "žlause", luž in tuša na cesti. O idealnih vremenskih razmerah :wink: in ostalih prigodah je Zadravko že napisal, zato se ne bom ponavljala.

Tale trening je bil zame prava mala generalka za Trans Slovenija. Med tekom sem v glavi pisala seznam kaj vse še potrebujem, da bom TS sploh preživela in daleč na prvem mestu so GORA TEX superge in tople rokavice, saj danes po koncu teka nisem več čutila prstov na nogah in rokah :oops:.

Seveda se moram še tukaj zahvaliti Zdravkovi ženi Anki za odlične testenine in kavo, ter seveda za obvezno pivo po koncu treninga :drink .

Vidim, da je Zdravko napisal Country cros "Winter", zato predvidevam, da bo sledila še kakšna druga varianta :clap: in, ko bo, bom zraven in upam, da bo na štart upal še kakšen "pubec" :-- in seveda tudi kakšna " deklica " :D .

Zdravko hvala za lepo soboto.
Uporabniški avatar
 vencelj
#212191
INOT napisal/-a:Čestitke za opravljen trening, midva s Sebi pa sva se raje lotila krajšega nočnega treninga po Pohorju :rol:

http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=462678


Krajši nočni trening po Pohorju..."samo"32 km... :lol:

:clap: :clap:

LP, vencelj
 nana
#212211
INOT napisal/-a:Čestitke za opravljen trening, midva s Sebi pa sva se raje lotila krajšega nočnega treninga po Pohorju :rol:

:rol: :rol: :rol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA