prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
#247353
Dobri dve leti od ideje in dobro leto od iskanja najprimernejše poti, se bom v počastitev dneva voda, dne 26.03. 2011, podal na tek ob reki Muri. Hkrati bo ta tek moja simbolna podpora pobudi za ohranitev rekem Mure in društvu Moja Mura, katere ustanovni član je tudi naše planinsko društvo Paloma.

Štart teka bo ob samem toku reke Mure, tik ob meji s Hrvaško, v Gibini, cilj teka pa v Sladkem Vrhu, ob brodu na reki Muri. Proga v dolžini cca 60 km, v večini poteka ob sami reki Muri, razen začetnih 15 km, ko poteka po cesti, ter nekaj km okoli Radencev, kjer se bo tudi treba spopasti z asfaltom. Značilnost proge je, da je precej ravninska, čeprav se v resnici rahlo vzpenja, nekaj malega hribčkov je v začetnih km ter na koncu pred Sladkim Vrhom, ko gre po delu Šentiljske poti.

Vabim vas, da se mi pridružite. Predlagam pa, da imate na celotni poti spremljevalno ekipo z avtomobilom, če pa boste imeli še suport v obliki kolesarja, pa toliko bolje. Tekaški progi se namreč ne da vedno približati z avtomobilom, je pa proga speljana tako, da lahko spremljevalna ekipa počaka tekača na vsakih cca 5 km. Ni nujno, da pretečete celotno pot, teči lahko pričnete na katerem koli delu proge, prav tako po lastni želji končate s tekom.

GPS zapis poti
#247362
ZdravkoC napisal/-a:Zanimivo. Mogoče pa res kakšna opcija v dvojicah z bicikli?
Hvala za info.

Res Zdravkec, lahko bi bil dober trening za Balaton. Naredimo dvojice, skupno odteče vsak polovičko, 30 km, ostalo na kolesu, to bi šlo super. Sem zagret, bomo videli kako bo s časom.
#247481
ROSI64 napisal/-a:Škoda, ravno en dan pred Kraškim maratonom. :(

Čuj stara sablja, saj lahko greš drug dan glih tak na pršut in :drink
Midva s Samotom:-) sva prijavljena tudi na Sežano. Pač ne bo rekorda :lol:
#247510
To ni pošteno. Štarta se skoraj na pragu moje hiše, jaz pa ne morem zraven. V Sežano moram it, tu ni pardona. V dveh dneh pa tega ne morem spravit skupaj niti slučajno.

Bom pa vas prišel pozdravit na štart, pa s kolesom vas tudi pospremim nekaj kilometrov.
#247538
Super ideja Spartatlonci :clap: Je pa proga lahko zelo zanimiva tudi za dvojice. Radenci so ravno tam nekje na polovički :wink:

Poudarjam pa,da gre izkjučno za samostojen trening tek. Po poti ni redarjev, ki bi vam kazali pot, zato je obvezno,da v svojo uro naložite GPS pot, da ne boste na koncu rekli,da ste se po poti kvalitetno izgubljali :lol:

@Rosi če se ne motim, si ti delal še pred kratkim tri treninge v enem dnevu, potem ti dva v dveh dneh ja ne morata povzročata problemov :D

@Klopotec, tudi kolesarji dobrodošli :clap:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA