prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
 MikMik
Lep pozdrav vsem forumcem.

Pišem prvič, berem vas pa že kar nekaj časa.

Letos sem prvič pretekel 21km in sicer na Rokovem teku. Skratka prijetna družba tam in
dobra organizacija je naredila svoje in sedaj čakam na Ljubljanskega malega :)

Ker me je tek čisto potegnil, sedaj iščem lokacije v in okoli MB. Do sedaj
sem ponavadi tekel od Pristana do Otoka in nazaj ter na drugi strani do Elektrarne in nazaj, ter nekaj okoli Šumika na Pohorju.

Zdaj pa sem bil parkrat na Piramidi in se mi zdi zelo zanimiv in razgiban teren. Ali ima kdo na tej lokaciji izmerjene kakšne razdalje, da si znam
predstavljat kako hitro/daleč tečem? Koliko je naprimer spodaj pod Piramido začetek in do vinotoča Cizerl?(upam da je Cizerl :) )

sončen dan še naprej!
Uporabniški avatar
 haupi
Serbus,

okol po MB je kr nekaj tras ki so zelo dobre za laufat. Ob Dravi se da laufat po desnem bregu od Studentske brvi do Hugota (gostilna skor pri Limbušu) in nazaj in je to cca 10km.

Lahk pa me kontaktiraš kej na mejl alpa na zs pa gremo kdaj skup kako odlaufat.

Lep tek...

haupi
 Aeroman
Jaz zadnje čase tečem od Tyrsheve (študentski domovi) oz. parka do Kamnice potem pa zadaj (Vinarje) vse do picerije Casa Mia, navkreber do vrha, zavijem levo na makadamsko pot (vzpon se nadaljuje) do prvih hiš, kjer zavijem desno ob vinogradih navzdol do Počehove naprej na šentiljsko cesto, do glavne želežniške postaje, desno na tomšičev drevored in nazaj v park. To je enih 8750m.

Nasvet:
Če imaš TIS (telefonski imenik slovenije) v eketronski obliki si lahko izmeriš razdalje.
Uporabniški avatar
 INOT
Aeroman napisal/-a:Jaz zadnje čase tečem od Tyrsheve (študentski domovi) oz. parka do Kamnice potem pa zadaj (Vinarje) vse do picerije Casa Mia, navkreber do vrha, zavijem levo na makadamsko pot (vzpon se nadaljuje) do prvih hiš, kjer zavijem desno ob vinogradih navzdol do Počehove naprej na šentiljsko cesto, do glavne želežniške postaje, desno na tomšičev drevored in nazaj v park. To je enih 8750m.

Nasvet:
Če imaš TIS (telefonski imenik slovenije) v eketronski obliki si lahko izmeriš razdalje.

Tud jaz kar pogosto tečem po delu te trase. Vzpon mimo Casa mie je pa kar dobro testiranje splošne kondicije ne? :wink:
Poskusi kdaj traso od študentskih do Kamnice pa naprej na Urban, po drugi strani dol mimo Brunčka, potem pa spet razgiban teren prek Rošpoha vse do Piramide ali pa dol do treh ribnikov in pol na Kalvarijo....
Možnosti in poti je nešteto.
 Aeroman
INOT napisal/-a:
Aeroman napisal/-a:Jaz zadnje čase tečem od Tyrsheve (študentski domovi) oz. parka do Kamnice potem pa zadaj (Vinarje) vse do picerije Casa Mia, navkreber do vrha, zavijem levo na makadamsko pot (vzpon se nadaljuje) do prvih hiš, kjer zavijem desno ob vinogradih navzdol do Počehove naprej na šentiljsko cesto, do glavne želežniške postaje, desno na tomšičev drevored in nazaj v park. To je enih 8750m.

Nasvet:

Tud jaz kar pogosto tečem po delu te trase. Vzpon mimo Casa mie je pa kar dobro testiranje splošne kondicije ne? :wink:
Poskusi kdaj traso od študentskih do Kamnice pa naprej na Urban, po drugi strani dol mimo Brunčka, potem pa spet razgiban teren prek Rošpoha vse do Piramide ali pa dol do treh ribnikov in pol na Kalvarijo....
Možnosti in poti je nešteto.

Ja, kar peče tam mimo Casa mie ja (heheh). To preko Urbana sem že velikokrat obhodil samo zlaufat še nisem probal. Kaj greš po ceti gor ali po gozdni poti? Se mi zdi kar zajetna strmina. :lol:
Uporabniški avatar
 INOT
Na Urban tečem večinoma kar po cesti. Včasih sva s Haupijem veliko trenirala po cesti,ki pelje levo v Kamnici, potem pa po kamniški grabi mimo Bobiča na Urban.Ta pot je daljša in ni tako strma kot tista klasična. Dol se pa potem spustim po gozdni poti. Če pa hočeš malo daljšo varianto, pa greš mimo Urbana po cesti do Gaja in pol dol v Bresternico al pa zraven dodaš še Žavcarjev vrh ali Tojzlov vrh.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA