povezave na uradne koledarje rekreativnih prireditev, osebni koledarji, ...

Moderator: ero

 meža stane
#353055
Vprašanje,ali bo ep na Veliko planino tudi po kategorijah??
Osebno,pa mislim da maraton ne gre glih zraven v pokal..prezahteven .
Polj ,se pa sprašujejo, zakaj ni već tekačev ..v pokalu..
Drugače pa ja GM 4O,je lep in lepo organiziran tek ,kapo dol.
 TONEK
#353056
Stane, malce prehitevaš. Na Veliki planini je še sneg in mraz... :D
 milk
#354309
Da v pokalu ni prav veliko resnih tekmovalcev je več vzrokov. Redke so kategorije, da imajo vsaj trije tekmovalci toliko tekem, kot jih šteje za pokal. Vodstvo pokala bi bilo nujno zamenjati, saj vztrajno uničuje pokal. Ne vem ali to počnejo zaradi nemotiviranosti za delo ali iz nesposobnosti ali celo namenoma. V pokalu bi bilo nujno uvesti nekaj korenitih sprememb. Najti bi morali način, kako motivirati tekmovalce, da bi se v večji meri udeleževali tekem. Ena od možnosti za to je, da bi ob zaključku, poleg pokalov, podelili tudi praktične nagrade. Če vsaka vaška tekma lahko priskrbi nekaj praktičnih nagrad, bi jih lahko tudi tu. Povečati bi bilo potrebno število tekem, ne pa da se vsako leto kaka ukine. GM 40 je bil najbrž zato prikjučen pokalu, da bi se zakrilo, da je letos, ko ni Grintovca, ena tekma manj. Nujno bi bilo uvesti še dodatne starostne kategorije navzgor. To da se pokal konča pri 50 in več je naravnost sramotno. Mislim, da če ne prej, se bo treba zamisliti nad tem, drugo leto, ko bo Miran Cvet, ki je na večini tekem absolutni zmagovalec in vso mlajšo konkurenco pusti za sabo za kar nekaj minut, pristal v zadnji možni kategoriji: "Starejši veterani"! Temu, ki zna vsaj malo razmišljati je najbrž jasno, da tu nekaj ne štima. Ker so pri starejših razlike z leti precej večje, kot pri mlajših, bi bilo smiselno pri veteranskih kategorijah uvesti pet letni razmik.
Prepričan sem, da bi se že s temi spremembami pritegnilo kar nekaj rekreativcev, ki so nad pokalom že obupali. Da bi dosegli precej večjo udeležbo, pa bi morali napraviti še marsikaj. Lahko bi, ob precejšnem povečanju tekem, pokal razdelili na dve disciplini. V kolesarskem pokalu so naprimer tri: cesta, kronometer in vzpon. Razglasi pa se tudi najboljše v vseh treh disciplinah skupaj. Tu bi lahko ločili tekme gor-dol, kamor bi lahko, zaradi zadostnega števila, prišteli še gorske maratone, kot so GM40 in Puštalski maraton, in kot drugo disciplino Vzponi. Na koncu bi se razglasilo najboljše v posamezni disciplini in skupno, za obe disciplini. V vsaki disciplini bi se za rezultat štelo pet tekem, kar pomeni, da bi morala biti izvedena vsaj po ena več.
 TONEK
#354315
Ha, fanta. Tole je bob ob steno in daleč od pravega naslova za pritožbe. :evil: Le kdo še spremlja tekaški forum? Še manj je tistih (odgovornih), ki nanj odgovorijo. Naša AZS se komot primerja z vladanjem Gadafija, Castra, Čaušeska,...Tita. Prej bosta osivela in obnemogla, kot dočakala AZS prestolonaslednika :--
 mikha
#354331
Po moje je zadosti, da se ozremo preko meja, kako to pocnejo.

Skyrunning zveza ima 3 tipe tekem, gorski tek - cca 20 km, vertikal in ultra - cca 50 km. Nastale so pa taksne tekme zaradi rigidnosti atletskih zvez. Pomembna je izkusnja, dogodivscina, imeti se lepo, dobro jesti, se imeti fajn. V bistvu isto kot mi, s tem da se ne znamo vsega tega ustvarit. Narediti pompa, dobiti podporo lokalnih skupnosti, medijev. Imamo pa tekmovalce svetovne klase, cudovite tekme. Malce prevec smo zaprti.

Kaksno tekmovanje bi lahko imeli:
vertical: Caven, Storzic, Crna prst, Urslja gora (Koroska se mora zbudit), Grintovec (extra vertical) in se ena ideja za ekstra vertical Krn, iz Kobarida

gorski tek: naj-naj, UTVV21, KBK, Ratitovec, ...

ultra: gm40, utvv50, zasavski trail, ...

Samo na glas razmisljam in pisem :).

Zagotovo pa je nujno organizirat Ursljo, Krn bi pa bil lahko fenomenalna tekma. Ogromno turistov, cudoviti posnetki s Soco v ozadju...
 TONEK
#354333
Krn bi bil fantastičen. Največja možna višinska razlika pri nas (2km). Samo ne se zanašat na AZS, tekmo lahko organizirajo le domačini, ki jim je tek zakon. Kobarid le ni tako majhen, da ne bi mogel poskrbet za logistiko. Žičnice sicer nima, je pa čisto blizu planinski dom, kar lahko predstavlja velik plus eventuelnemu organizatorju.
 mikha
#354334
Drzi Tonek.
Kobarid je izjemno turisticno uspesen, za razliko od Bovca. Vzdusju v vasi in dolini, bi taksna tekma dejansko bila ze obvezna. Mislim, da je tek nekoc ze bil, vendar v daljsi razlicici, jaz imam bolj vertical v mislih. Nekaksen promo start v ali blizu centra, pol pa zares od Soce.
Tekma je seveda izvedljiva, mogoce se pa najde kaksen domacin, ki bo zagrizel v idejo. Ima pa tekma se moznost dodatnega razvoja, trojke, se kolo in padalo. :)
 milk
#354361
Ko že govorimo o kombinaciji z drugimi športi. Jaz imam v planu iti na Krn v obliki duatlona. S kolesom od mosta čez Sočo v Kamnem po cesti do planine Kuhinja (do koč, kjer bi pustil kolo), kar je okoli 8 km in 820 m višinske razlike, potem pa tek direktno do vrha Krna (mimo zavetišča), kar je okoli 5,7 km in 1245 m višinske razlike. Skupaj torej premagaš 2065 m višinske razlike. Z dobrim tempom bi se dalo vse skupaj spraviti pod dve uri, z bolj rekreacijskim tempom pa do dve uri in pol.
 nickolas18
#354371
neko podobno turo sm jst opravil lani. a si mel v mislih dve uri za kolesarski in tekaski del? če ja, ti garantiram da ni izvedljivo. je pa le preveč od mosta na soči do vrha. bi pa bilo mogoče če bi začel meriti nekje med vasjo Kamno v dolini in med Vrsnim.
sam sem podaljšal turo in za nazaj čez golake šel v vipavsko dolino.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA