splošno, vabila, poročila, ...

Moderator: bubi

#102825
20. Oktobra bo v Trzinu tekma primerna tudi za začetnike in otroke.
http://www.oktrzin-klub.si/Tekme/2007/T ... is_slo.htm

Proga za 10 letnike/ce (z ali brez staršev) bo označena s trakci in bo potekala večinoma po poteh. Otroška (starši z otroki mlajšimi od 10 let) pa bo speljana po športno rekreativnem parku Trzin z živalskimi simboli na kontrolnih točkah.

Zaradi natisa kart so zaželjene predhodne prijave.

Orientacije radovedni vabljeni!
 kofols
#105373
Se bo kdo od letošnjih Forumovih o-interesentov preizkusil? al se šparate za LJ maraton:)

Orientacijske tekme bližje Ljubljani skor ne morte imeti, tako da izkoristite priliko, če vas mika. Poskrbljeno pa bo tudi za otroke.

Če vas gozdne potke omejujejo, utesnjujejo ali ste se jih že naveličali :D in vas zanima kaj je iza njih ste lepo Vabljeni na tek čez drn in strn z malo navigacije.
Nazadnje spremenil kofols, dne 15 Okt 2007, 23:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
#105442
Če mi ne bo treba v službo bom pa res prišel, samo, da se mi ne boste preveč smejali :?
 kofols
#105460
Še mal vzpodbude.....

Enemu jaz posodim čip in kompas, za drugega pa še najdemo, če res prideta.

Pošljita mi na ZS samo še vajine točne podatke (ime, priimek). Za kategorijo pa vaju bom dal v M21B. To je najmanj tehnična od vseh pa bo vseeno dost za razvedrilo, ker začetniško sta že preskočila, ker sta se prijavila :D
 kofols
#105464
Tud možno.

Organizatorji in še kdo bo tam, tako da vse inštrukcije se da dobit. Je kar praksa.
 kofols
#105901
Objavljena je štartna lista
http://www.oktrzin-klub.si/home.htm

VABLJENI V TRZIN, Sobota 20.10.07 ob 11h

Če bo še kakšen interesent se še da prijavit. Predvsem pa vabimo starše z otroki.

Na dan tekme bodo možne prijave še v netekmovalnih kategorijah

OPEN (Za tiste, ki nočejo tekmovati proti ostalim, pa si glede na znanje vseeno želijo malo daljšo in zahtevnejšo progo. Zaradi tiska kart in tekmovalnosti (liga,...) se tekmovalne kategorije zaprejo in je natisnjenih več kart le v netekmovalnih kategorijah v katerih potem ni problema, če na dan tekme prijavi več neprijavljenih tekmovalcev)
Začetniška (Kdor se prvič spoznava z orientacijskim tekom neglede na starost. Proga je krajša in enostavnejša. Važna je seznanitev s karto, uporabo kompasa, čipa, izgledom kontrolnih točk,.....in celotnim potekom od štarta do cilja. Začetniki gredo ponavadi že na naslednji tekmi v težavnejšo kategorijo.
Otroška (Otroci mlajši od 8-9 let)
MŽ10N (skupna za otroke starosti 9-10-11 let in starše - tečejo skupaj, v gozdu pa so na križiščih poti trakovi za pomoč (ponekod tudi smeški-jokci), da se ne zgreši smeri. Proga je namenjena, da se otrok odloča čimbolj sam, starši so pa za pomoč pri navigaciji, pravilni uporabi karte).

Otroška
Za mlajše od 8-9 let bo tako posebej urejena proga po športno rekreativnem parku TRZIN in ponavadi to zgleda tako, da starši skupaj z otroki, družino prehodijo progo z obiskom vseh kontrolnih točk, kjer potrdijo svojo prisotnost na kartonček. Namesto oznak so na kontroli in kartončku živalski, risani simboli in če se ujema gredo naprej. Proga je v prvi vrsti namenjena za zabavo najmlajših.

LP
Uporabniški avatar
 yogo
#105908
Zdravo
A se da za otroško kategorijo prijaviti tudi v soboto, prišel bi z dvema fantoma 8 in 11, zame bo verjetno zmankal časa.
lp Yogo
 kofols
#105947
Zivjo Yogo

Prijave v soboto do 11h veljajo tudi za otroško oz. bo verjetno samo za to kategorijo tudi do 12h, ker je štart ločen od ostalih kategorij saj se štarta kar v ŠRP. To je edina brezplačna kategorija za katero se tudi ne vodijo časi zato lahko delamo sprotne prijave ob prijavi na samem štartu.

Za tvoja fanta, če bi radi šli skupaj po gozdu bi verjetno lahko bila bolj primerna kategorija MŽ10N (+starši; ni omejitve koliko oseb lahko gre zraven; na štartu pa se dobi zgolj eno karto; čip na prijavah) ali MŽ10 (samostojno za tiste otroke, ki so že kdaj tekmovali). Obe progi sta namreč identični, otroci štartajo ob različnih časih, vsi pa imajo za pomoč poleg karte, kompasa še trakce. Kategorija je mišljena, da se otroci navajajo na tekmovalnost, uporabo karte, kompasa in samostojno gibanje po gozdu. Eni pač prej drugi kasneje. Samostojna kategorija MŽ10 pa je tudi že prva tekmovalna kategorija samo je še združena (fanti+punce).

V otroški - zgojl naziv - so ponavadi otroci od 2-6 let. Za ostale otroke je skoraj bolj zanimivo skupaj s starši v MŽ10N.

Če boste šli prvo skupaj v gozd (Sporoči na prijavah, da vam dajo zgodnejši štart) in da želiš imeti zase štart na koncu štartne liste. To je možno in se prilagajamo vsem staršem, ki imajo ravno tako otroke v tej starosti in hkrati tečejo tudi sami.Se vidimo.
 kofols
#149243
Tudi letos tekma leta za vse začetnike, starše, najmlajše in vse željne preizkušnje v teku in orientiranju po gozdu.

Lokacija: GRAD JABLJE, TRZIN, 19.OKTOBER

Vse dodatne informacije v razpisu
http://www.oktrzin-klub.si/home.htm

Prosimo, če nam prijave oz. interes za udeležbo sporočite do roka zaradi priprave kart.

Par tehničnih informacij sledi še konec tedna.
LP, Samo
 kofols
#151344
Jutri zaključujemo cenejše prijave.

Pričakujemo cca. 200 tekmovalcev, upamo tudi, da se pojavi še kakšen nov iz TF, tako kot lani. Spet ena lepa priložnost, da se spoznate s tem športom. Bo tudi orientacijsko manj zahtevna proga za začetnike in otroke.

Vse informacije na strani
http://www.oktrzin-klub.si/home.htm

Vabljeni!
Samo
 spela*
#151348
Tokrat sicer ne morem priti, bi me pa takšen izziv zanimal kdaj v prihodnje. Samo ne bi rada, da bi me vsi čakali, ko bi se izgubila kje v gozdu. :lol:

Bolj resno pa tole: Brala sem, da ste v preteklosti že organizirali tečaje orientacije za začetnike. Ne vem, kakšno je bilo zanimanje, koliko zanimanja za tekmovanja v orientacijskem teku sploh obstaja med člani TF in ali bi se "splačalo" ponoviti kaj podobnega.

Sicer me pa na splošno glede orientacijskih tekov zanima naslednje: Standard so karte v merilu 1:10.000? Je z njimi pokrita cela Slovenija, kje jih naročate in kako pogosto jih obnavljajo?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA