splošno, vabila, poročila, ...

Moderator: bubi

#106245
Včerajšnji mrzel jesenski dan sem staknil prehlad, kljub temu pa sem poln navdušenja, kajti odkril sem ORIENTACIJSKI TEK. Po več kot 20 letih, kar smo se s taborniki preganjali po gozdovih in iskali kontrolne točke, sem se včeraj udeležil tekme v Trzinu.

Stvar je seveda zdaj popolnoma drugačna, nisem pričakoval, da je tako dobro razvita in organizirana :o Kljub relativno ne prav velikemu številu tekmovalcev, če primerjam z drugimi teki, me je presenetila velika mednarodna udeležba, prijetno vzdušje, uigranost in organiziranost ... 8)

Začelo se je nekoliko panično. Nisem si mislil, da je Trzin tako velika vas :shock: in sem kraj dogodka iskal popolnoma drugje. Ko sem končno pridirkal do prijavnega mesta pa še ni bilo nobene panike. Ker je kofols izginil, še preden sva se utegnila seznaniti in je šlo po vodi moje predvidevanje, da mi bo malo razložil kako naprej, ker res nisem vedel, kaj naj počnem :? sem se moral znajti... Pa sem že pri prijavah spoznal (o srečno naključje!) Andrejo iz OK Komenda, ki me je na hitro poučila o osnovnih stvareh, malo sem že prej povprašal naokrog... pa smo že šibali.

Prva kontrola mi je dala vetra... najprej sem našel drugo, potem, ko sem že obupaval pa še prvo. Nato pa se je v meni predramil zaspali čut stezosledca in prekaljenega tabornika :wink: in je steklo kot po maslu :lol: Na koncu sem v svoji kategoriji prehitel (edino) konkurentko in zasedel prvo mesto :!:

Počakal sem še na rezultate in vmes izvedel veliko o tem zanimivem športu, ki je idealen za vse posameznike ali cele družine, ki so rade aktivne v naravi, nekatere tekme pa so prilagojene tudi za invalide. Toplo ga priporočam vsem vsaj v preizkušnjo, prepričan sem, da boste presenečeni, kot sem bil jaz na včerajšnji mrzel jesenski dan :)
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
#106249
Ja zdaj bom na Trzn gledal bolj spoštljivo, ko se bom vozil mimo :oops: :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
#106268
Bravo, Dule, pa si se le ojunačil!
Od štirih stvari, ki sem jih imel za soboto v ognju, me je orijentacijski tek v Trzinu najbolj "vlekel", pa je po tednu, pretečenem v znamenju celodnevnega delovnika, tudi sobota minila v "flikanju" tistega, kar skozi teden nisem postoril- kup drobnih opravkov, ki pa zahtevajo svoj čas.
Ampak- na orijentacijski tek bom pa enkrat šel. Še prej bova pa z Duletom, ko se srečava na kaki tekmi, "kero rekla" o tem.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
#106277
vencelj, mislil sem, da boš tam, ko te pa nisem našel, sem bil še bolj zgubljen :roll: ,dokler se nisem organiziral... no pa saj bo še priložnost, ne bo ti žal!
 kofols
#106399
Se javljam.

Ni zamuda sam zmeraj po tekmi smo organizatorji zasedeni še z malenkostmi. Ja, lepo je slišat, da si se imel fajn, tudi da si dobil par informacij od korenin. Vencelj škoda, da nisi mogel. Bi se lahko pomerila z Dušanom. Ta pravi TF duel. Dušan žal ni bilo več časa kot le za pozdrav,....ker ko tekma teče je skoz kaj. Drugič,...

Je pa bil tudi yogo in pa semizdi še eni TFjevci pa so tudi rekli, da še pridejo. Zelo dobro, ker ponavadi je tako, da če ti je prvič všeč pol ti je verjetno drugič samo še bolj. Tekma je za nas zelo uspela in tudi tekmovalci so bili zadovoljni s karto in progami, kar je glavno.

Malo več o tekmi pa v kratkem, ko pripravimo še par stvari v vezi analize tekme. Ponavadi so objavljeni rezultati in splitsi, če se nam pa da, pa da nam še kdo pomaga (moderatorju foruma :D hvala že vnaprej) pa še sofisticirane o-stvari. Boste obveščeni….
Še kratko obvestilo: V soboto 27.10. je še zadnja tekma letos in organizator sporoča, da so cenejše prijave še danes, če koga mika.
http://www.orientacijska-zveza.si/Zacas ... vabilo.htm
Uporabniški avatar
 yogo
#106403
Z mojima malima tabornikoma (8 in 11 let) smo šli na začetniško progo.
Dolžina cca. 1 km in sedem kontrol na poti. Fanta sta me lepo vodila po karti, dokler nista pred peto kontrolo ugotovila, da so ob poti tudi trakci in da se da tudi tako priti do cilja. Tudi prav. Pravita da je bilo prehitro konec, na progi smo bili 10 min.
Pohvala organizatorjem za dobro vzdušje, lepo progo in napolitanke.
Bo treba iti na kakšno O tekmo, vsekakor pa drugo leto v Trzin.

lp Yogo
 kofols
#106469
Zdravo,

Delno nam jo je zagodel server z objavo poročila. Stran je na Spicu tako, da čakamo kot ostali na ureditev povezav. Glavni del poročila za analizo tekme pa je že objavljen drugje. Uporaba tehnologije v orientaciji nam omogoča tudi prikladno analizo vmesnih časov in kasnejšega poteka tekme na terenu v kolikor tekmovalci izrišejo vsak svoj run.
Za analizo tekme si poglejte Splitalyzer in Routegadget. Zelo enostavna uporaba, več ali manj samo klikaš.

Splitalyzer
Analiza vmesnih časov po progah. Svoj čas in etape lahko primerjate z zmagovalcem in tudi z bilokaterim konkurentom z isto progo.

Routegadget
Namenjen za izris poti po spominu in "REPLAY" primerjava teka, izbire poti na karti proti vsem konkurentom, ki so imeli isto progo. Poiščite svoje ime in začnite postopek izrisa. Par tekmovalcev je že vneslo svojo progo.

Poročilo in fotografije bodo po vzpostavitvi povezave objavljene na strani
OK TRZIN

Še enkrat hvala za udeležbo in veliko veselja z analizo tekme.

LP, Samo

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA