polmaratoni, maratoni, gorski teki, kilometrine in kilometraže - lestvice take in drugačne ...

Moderatorji: AVI, lukkka, Dule

#214756
Tako nova sezona "gorskih kozličkov" se je začela, tako kot že nekja let z Rekordom Šmarne gore....kot je bilo rečeno se lestvica nadaljuje tudi v leto 2010, pravila v večini ostajajo podobna/enaka kot lani z razliko, da se na lestvici štejejo zgolj "klasične" gorskotekaške tekme in ne ultramaratoni (ala` ultrabalaton, formaraton, itd...), da ne bo spet ognja v strehi.... :-- .....toliko za enkrat...

....ker smo še čisto na začetku, so možne tudi manjše spremembe pravil...tako, da če ima kdo kakšno idejo le na plan z njo.... :D :D sedaj pa akcija na Šmarno goro.... :DPravila za najvztrajnejše gorske tekač-e/-ice TF-a v letu 2010:

:arrow: Veljajo vse uradne gorske tekme v letu 2010, kjer je potrebno svojo "ritko" vsaj 350 metrov višje spraviti.
:arrow: V lestvici upoštevam vse, ki v treh dneh po končani tekmi sporočijo v tole temo svoj dosežen čas (oziroma v štirih dneh za tekmo v tujini). Kasnejših popravkov točkovanj na lestvici ne bo!
:arrow: Točkovanje podobno kot v letu 2009 z manjšimi spremembami: prvi dobi fiksno določene točke (glej spodaj), ostali uvrščeni pa dobijo točke sorazmerno glede na število udeležencev (brez decimalk - tako da bomo malo zaokroževali).

Najhitrejši forumovec prejme fiksno število točk glede na čas ki ga je dosegel na tekmi in sicer:

:arrow: čas do 1 ure, prejme prvi forumovec 100 točk.
:arrow: čas od 1 ure do 2 ure teka, prejme prvi forumovec 150 točk.
:arrow: čas od 2 ure teka do 4 ure, prejme prvi forumovec 200 točk.
:arrow: čas od 4 ure teka do 6 ure, prejme prvi forumovec 250 točk.
:arrow: čas od 6 ur do 8 ur, prejme prvi forumovec 300 točk.
:arrow: čas od 8 ur do 12 ur, prejme prvi forumovec 350 točk.
:arrow: čas od 12ur do 18ur, prejme prvi forumovec 400 točk.
:arrow: čas od 18ur naprej, prejme prvi forumovec 450 točk.
:arrow: Tek na Grintovec, ki je kraljevska tekma pri nas prejme prvi forumovec 300 točk.
:arrow: Pokalne tekme, DP, EP, SP, WMRA se točkujejo dva ranga višje kot je dosežen čas prvega na TF (npr. čas do 1ure dobi prvi 200 točk).

Veliko užitka pri premagovanju "višincev" .... Slika

Preprosto sporočiš svoj dosežen čas in že si na lestvici v družbi najvztrajnejših!

LP
#214757
PS: Samo moje mnenje. Sistem točkovnja se mi zdi preveč dobrodelen do maratonskih preizkušenj. Ne razumite tega komentarja napak, kot da maratonskih tekov ne spoštujem. Jih, seveda jih. Ampak: večina gorskih tekov je vendarle krajših od ene ure. Pa hec je tudi v tem če je tekma dolga npr. okrog ene ure (primer Črna prst). Če zmagovalec teče recimo okrog 55 min dobi manj točk, kot če bi tekel nad eno uro, kot teče večina tekmovalcev (ki hodijo). No saj vem, saj je tole točkovanje bolj za hec, kot za res, ampak malce v razmislek na začetku sezone, da ugotovimo kako bi se lestvico dalo še izboljšati. Menim da bi se morale vse tekme rangirati enako, razen seveda DP, EP, SP, WMRA,..., ker vedno vsaj večina teče do dile, pa naj bo to pol ure, 3/4 ure ali pa cel dan. Pač zgolj moj predlog. Upam da ne boste tega razumeli narobe. Dejstvo je že to da se je gorski tek toliko razvil in daje težko sočasno metati gorski tek in gorski maraton v isti koš, ki sta si zelo različni športni disciplini.
LP, Bojan
#214786
Pozdrav vsem vztrajnim :laola

Šmarna gora: Anton 25:48

(Sam sem se specializiral na trekinge.. :D )

ps: Moje mnenje glede Bojanovega predloga: mogoče nekoliko zmanjšati razliko v točkovanju med dolžinami, nikakor pa ne bi bilo prav, da bi bilo enako točkovanje ne glede na razdaljo oziroma čas teka.. Pohvala Aviju za vodenje igre tudi v letošnjem letu :clap: :)

ČAU ČAU
#214867
hm...hm...hm....razmišljam....morda gre res nekoliko popraviti sitem točkovanja, vendar vseeno Bojan, nemogoče je točkovati vse tekme enakovredno....vseeno je razlika ali nekdo teče eno uro na Črno prst ali se 12 ur matra s Kališčem (no, letos 6 ur :D )...morda bi bilo za razmisliti v smeri, da je "bazni" čas po katerem se točkuje najboljši čas, ki bo prijavljen za lestvico....in morda uvesti še kategorijo tekov do 30 ali 40 min .... komentar :?:

uf...skoraj pozabil...še moje plezaje na goro, ki ni nora :lol: :lol: :lol: 17:26
#215793
AVI napisal/-a:hm...hm...hm....razmišljam....morda gre res nekoliko popraviti sitem točkovanja, vendar vseeno Bojan, nemogoče je točkovati vse tekme enakovredno....vseeno je razlika ali nekdo teče eno uro na Črno prst ali se 12 ur matra s Kališčem (no, letos 6 ur :D )...morda bi bilo za razmisliti v smeri, da je "bazni" čas po katerem se točkuje najboljši čas, ki bo prijavljen za lestvico....in morda uvesti še kategorijo tekov do 30 ali 40 min .... komentar :?:


Obstaja razlika med gorskim tkeom in gorskim maratonom. Zato menim da ju je nemogoče točkovati hkrati. Saj ste videli kaj je bilo lani s Formaratonom ... :roll:
:laola
#215795
Bojan Ambrožič napisal/-a:Obstaja razlika med gorskim tkeom in gorskim maratonom. Zato menim da ju je nemogoče točkovati hkrati. Saj ste videli kaj je bilo lani s Formaratonom ... :roll:
:laola


Bojan, v ta namen sem letos v prvem postu zapisal:
AVI napisal/-a:...da se na lestvici štejejo zgolj "klasične" gorskotekaške tekme in ne ultramaratoni (ala` ultrabalaton, formaraton, itd...), da ne bo spet ognja v strehi.... :-- .....


prav tako sem nekoliko popravil čas pri dodeljevanju točk....večja sprememba pa je ta, da sedaj šteje kot bazni čas po katerem se delijo točke, najboljši čas prijavljen na lestvico (v to temo) in ne več čas absolutnega zmagovalca na tekmi.... :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA