Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 IČA
vencelj napisal/-a::arrow: Kolikor vem je v Ljubljani tako, da če si prijavljen na 42, pa se na progi premisliš in greš po prvem krogu v cilj, te v rezultatih ni;
:arrow: Če te sredi kroga "štihne", imaš dve možnosti: pol kroga nazaj ali pol kroga naprej :roll:

LP, vencelj

Kaj se potemtakem zgodi s tistimi, ki prekoračijo limit 2:15 za prvi krog in jih preusmerijo v cilj na 21km? DNF ali se prizna rezultat na 21km?
Uporabniški avatar
 vencelj
IČA, pojma nimam.
V zadnji številki Poleta (ki ga nimam doma ampak ga vsake toliko preletim drugje) je Zalokar sestavil članek z najpogostejšimi vprašanji, ki se pojavljajo udeležencem maratona (in odgovori na ta vprašanja), med drugim tudi okrog trenutno obravnavane teme. Piše, da je zadnja priložnost za spremembo ob dvigu številke...kdor se, prijavljen na 42, po prvem odloči končati, je menda brez uvrstitve, kogar pa zaradi prekoračitve limita preusmerijo v cilj...pa res ne vem.
Morda bi lahko kdo, ki ima Polet doma, malce pobrskal, morda je odgovor tam :? Ali pa kdo od "pooblaščenih" :?:

lp, vencelj
 seriola
Ze par jih je malo opozarjalo na dolocene "vzpetince" na progi Lj. maratona,
Ima slucajno kdo graf proge (visinski profil) zabelezen s Polarjem ali Suuntom? Tisti na strani Lj. maratona je malce bolj splosen oz, ni razvidno kaksnih vecjih klanckov?
Kaksne so kaj vase izkusnje?
Uporabniški avatar
 PUHKO
Žal grafičnega izpisa nimam, je pa res da se proga ene 3 krat nežno dvigne, ampak gre res za melenkostne dvige katere probaš še bolj napadat.
Uporabniški avatar
 iverson
Maš na strani Lj. maratona graf proge. Nobenih velikih vzponov ni, tisti ki so pa so zanemarljivi.
Uporabniški avatar
 pajo
iverson napisal/-a:Maš na strani Lj. maratona graf proge. Nobenih velikih vzponov ni, tisti ki so pa so zanemarljivi.

Proga v Ljubljani je res ravninska, da skoraj bolj ne more biti. Zato upam, da so te skrbi odveč. 2x pod želežniško progo, v Podutiku neka malenkost in pri Monsu pa okoli Živalskega vrta in pa skoraj pred ciljem še 1 podvoz in cilj. To je to.(več ali manj)
 mojA
Ja, res je. Prvi krog je brez klancev drugi pa doooolge in hude. Prvi krog je tudi precej krajši od drugega :shock:
Uporabniški avatar
 ninchi
prosim za nasvet!
Noga se mi je že skoraj sanirala, malo mi še zateguje stegno zadej pa malo pri kolenu. Včeraj šla tečt 6 km, počasi ampak je šlo. Danes malo čutim nogo, tk občutek k bi bila mrzla. Ali naj grem na 42 km ali samo na 21 ali sploh ne. Ne morem se odločit..strah me je da me bo nekje na poti kej zaštekal pa nam do cilja pršla. :(

ninchi
Uporabniški avatar
 LILA
Včeraj narejen cel krog in polar RS800 pokazal skupno višinsko 45m.
 seriola
Super, hvala za informacije - "brezklančna" trasa bo kar pasala...
Uporabniški avatar
 mare
ninchi napisal/-a:prosim za nasvet!
Noga se mi je že skoraj sanirala, malo mi še zateguje stegno zadej pa malo pri kolenu. Včeraj šla tečt 6 km, počasi ampak je šlo. Danes malo čutim nogo, tk občutek k bi bila mrzla. Ali naj grem na 42 km ali samo na 21 ali sploh ne. Ne morem se odločit..strah me je da me bo nekje na poti kej zaštekal pa nam do cilja pršla. :(

ninchi
21, ce te zastiha, pa odnehaj. Zdravje najprej.
Uporabniški avatar
 Eustahije
mare napisal/-a:
ninchi napisal/-a:prosim za nasvet!

ninchi
21, ce te zastiha, pa odnehaj. Zdravje najprej.

Tudi jaz se strinjam. Tudi bolj boš uživala ker te bo manj strah. Ljubljanski maraton je itak vsako leto in če še nimaš 120 let, potem se ti ne mudi preveč :)

Naša družba je itak že preveč obsedena s filozofijo "čimprej čimveč", da bi jo uveljavljali še na področju rekreativnega športa.
Uporabniški avatar
 ninchi
Hvala mare in eustahije. Sem se odločila da bom šla na 21, 42 bi bilo verjetno res preveč tvegano in res ni vredno da bi si čist uničla nogo. Mislim, da na 21 bi šlo.Bomo videli. 42-ka pa bo počakala do Radencev ali do naslednjega LM.
ninchi
Uporabniški avatar
 IČA
ninchi napisal/-a:Hvala mare in eustahije. Sem se odločila da bom šla na 21, 42 bi bilo verjetno res preveč tvegano in res ni vredno da bi si čist uničla nogo. Mislim, da na 21 bi šlo.Bomo videli. 42-ka pa bo počakala do Radencev ali do naslednjega LM.
ninchi

:clap:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA