Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Dule
:arrow: da prijavljeni na 42km ki končajo tekmo po 21km nebi bili diskvalificirani saj so pretekli (po pravilih) 21km.
:arrow: uveljavi naj se možnost skupinske prijave (npr. preko TF-ja) s popustom startnine - vsaj 30% (tako kot npr. v Sežani). Mislim da bi bilo zadovoljstvo obojestransko: večje število prijavljenih (dobro za organizatorja) in nižja startnina (dobro za "uporabnike").
:arrow: velikost in obseg okrepčevalnic mora vsekakor zadostiti številu prijavljenih tekačev/tekačic

toliko zaenkrat.. 8)
Uporabniški avatar
 mare
Ker je moj hobi tudi logika, prosim koga, da mi pomaga najti logiko v tem, da imajo udeleženci teka trojk brezplačen samo maraton. Če je logika v sofinanciranju mesta Ljubljane, zakaj ni brezplačen tudi mali maraton. Če je sofinanciranje premajhno, zakaj ni potem npr 25% popust za vse. Ali poskušajo s tako politike startnine spodbuditi čimveč tekmovalcev za maraton, je res cilj, da bi se s celo progo spopadli tudi slabo pripravljeni? Če je logika v stroških, bi prej pričakoval kaj obratnega, saj je z maratonci več stroškov. Zdi se mi, da je edini rezultat take politike to, da se vse več tekmovalcev prijavi na cel maraton, čeprav že vnaprej vedo, da bodo tekli le polovico. Na to kaže vse večji procent tekmovalcev, ki so zabeleženi kot DNF.
Uporabniški avatar
 marathon95
Speedy napisal/-a::arrow: kak WC več dobrodošel saj to bo vedno težava...
...

Za to imaju dobro rješenje u NYC maratonu: postavljeni su žljebovi za pišanje i tak su rasterečeni kemijski WC-i da svi ne moraju čekati ili pišati kud tko stigne.

Kod nas ima zainteresiranih. Prošle godine smo bili s busom, a kad bi bio grupni popust, ne bi ga bilo problem i ove godine napuniti, a to znači da bi nas došlo više, nego s autima.
Uporabniški avatar
 runner
Prošle godine smo bili s busom, a kad bi bio grupni popust, ne bi ga bilo problem i ove godine napuniti, a to znači da bi nas došlo više, nego s autima.

eeee nema grupnjaka! :-D

Dajte malo prej startati kot lani... da spet ne zamudite.
Uporabniški avatar
 marathon95
runner napisal/-a:Dajte malo prej startati kot lani... da spet ne zamudite.

I to bu riješeno :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
Pripombe, vprašanja in ideje o organizaciji Ljubljanskega maratona članov Tekaškega foruma

Najprej in nujno je treba povedati, da je pozitivnih odzivov, pohval in dobrih počutij na Ljubljanskih maratonih ogromno več kot pa pritožb in nezadovoljnih pripomb. Vendar že majhna napaka lahko meče slabo luč na dobro organizacijo in zmanjša dobro počutje udeležencev, tekače pa spravi v slabo voljo. Zato ni naš namen, da bi organizatorju ugotovljene napake očitali ali se norčevali iz njih, ampak je namen, da se čim več napak odpravi, uvede nove zadeve po željah tekačev in odgovori na nekatera vprašanja, da se na maratonu vsi dobro počutimo, da ga bomo imeli še raje in da bo za vzgled drugim podobnim prireditvam po Evropi in svetu.

Nekatere pripombe se ponavljajo, a so vseeno v spisku zato, da se vidi množičnost pripomb in da niso samo kaprice posameznega tekača, čeprav dober organizator tudi take upošteva.

Rezime vsega pa je na koncu (napravil ga je Speedy), ki je povzel bistvo vseh pripomb in lahko služi kot skupek vseh pripomb iz Tekaškega foruma.

Objavljeno: 28. 10. 2003, 10:10
Uprava bazena je pozabila sporočiti svojim delavcem, da omogočijo vstop udeležencem maratona.

Objavljeno: 24. 10. 2004, 19:02
Slabo postavljene kilometrske oznake, tudi avtov je bilo nekaj tam, kjer so bile ceste popolnoma zaprte

Objavljeno: 24. 10. 2004, 19:18
Jaz sem opazil predvsem veliko (nesramno nekulturnih) ljudi, ki so se po progi sprehajali (sami ali pa celo s psom), vozili s kolesom ali rolerji in celo z avtomobili...

Objavljeno: 24. 10. 2004, 19:20
Problem je v nasilnih avtomobilistih in kolesarjih, sprehajalcih, ki so popolnoma brezobzirno motili tek

Objavljeno: 24. 10. 2004, 19:53
Eno veliko bi pa z leti res že lahko popravili: Start 6 km teka je ob pol 12 ih, tako da imajo vsako leto najhitrejši (cca prvih 50 do 100) na daljših progah težave z zadnjimi iz skupine 6 km. Da vidiš, kaj vse se dogaja! Kejžarja bi skoraj sesuli, črnec je poletel preko ene mame, zaletavajo se, ta počasni v paniki skočijo točno na pot hitrejšim,... Samo 15 minut prej bi štartali 6km, pa bi bilo vse OK.

Objavljeno: 24. 10. 2004, 20:49
premajhno število WC jev na startu (kot vsako leto). Smo se drenjali kar v oštariji na vogalu, drugače ne vem kako bi speljali do starta...

Objavljeno: 24. 10. 2004, 21:05
na določenih postajah je bilo potrebno malce čakati na vodo

Objavljeno: 24. 10. 2004, 22:35
kilometrske oznake: katastrofa! Res me čudi, da organizator v današnjem času (vsi mogoči števci, pa GPS ipd) ne more do cm natančno sicer dosti dobro vidnih postaviti tabel - enim to pomeni veliko, saj smo vse leto garali za ta nastop (razen če kdo namenoma prestavlja tele table - v kar pa dvomim). Namreč - ob vsaki tabli sem na Polarju označil Lap in sedaj, ko malo gledam, vidim da nekaj gotovo ni bilo OK: časi na km so namreč vse od 3:37 pa do 4:48. Ob enakomernem tempu takšna razlika z moje strani ni mogoča, predstavljajte pa si paniko, ko pogledaš, da je na uri že npr: 4,20/km, oznaka pa še daleč pred tabo. Posledica: stisneš na gas, dvigneš pulz, prideš v rdeče polje, slej ko prej občutiš posledico... Mogoče zveni zahtevno, ampak sicer oznak sploh ne potrebujemo...
- spremljanje s kolesi in avtomobili: zakaj hudiča ima organizator redarje?

Objavljeno: 24. 10. 2004, 23:51
Jaz sem tudi tokrat tekel na 21 km (že šestič), tako da znam oceniti napake organizatorjev.
Na začetku po 50 ih metrih se je kolona skoraj ustavila, ker je nekdo zožil progo. Zaradi tega sem hodil več kot minuto do starta, čeprav nisem bil čisto zadaj.
Prvič se mi je zgodilo, da na progi nisem dobil dovolj vode.

Objavljeno: 25. 10. 2004, 0:26
Primjedba je da bi ipak trebalo biti netto vrijeme, a ne brutto, jer je ono realno i to je svrha Chipa da svi imamo jednake uvjete kod starta, bez obzira bio na početku ili kraju današnje duge kolone,

Objavljeno: 25. 10. 2004, 0:41
Tudi mene pa so motile km oznake, ki so nastreljene čisto po svoje. Za tiste, ki nismo tako natrenirani (pa k jim pulsmetri v gužvi po svoje merijo), so oznake zelo pomembne. Recimo po 3:25 oznake za 40 km ni bilo več !!!! Kolega pa mi je rekel, da ko je šel on mimo po 3:40, je tip spravljal oznako za 39 km.

Glede trase pa : start na 42 km ima lepo prednost, da ti ni potrebno nikamor hitet in greš lahko na easy svoj tempo, zadaj pa verjamem da je stampedo...Jaz bi bil takoj samo za en krog namesto dveh, ozko grlo pa je predvsem kolesarska, ki je prvi krog nabito polna (lahko bi šli po večni poti nazaj po polovici ceste).

Objavljeno: 25. 10. 2004, 0:44
Malce slabše je bilo razdeljevanje vode. Jaz se pri stojnicah ne ustavljam, zato mi je zelo všeč, če podajajo kozarce, kar so delali le na nekaterih postajah. Kozarčki iz trde plastike pa so tudi manj primerni. Mene je pred časom en izkušen tekač naučil, kako se pije med tekom. Tik pod vrhom stisneš kozarec in tako ti ne pljuska in lahko piješ med normalnim tekom. S kozarci iz trde plastike to ne gre. Je bilo pa na startu precej gneče. Jaz sem štartal čisto od zadaj in sem moral hoditi do Name, nato pa vijugati med počasnejšimi. Ali so bili sploh kakšni boksi po hitrosti?

Objavljeno: 25. 10. 2004, 3:22
Glede organizacije prireditve naj povem, da se me ni zdela na lanskoletni ravni - nisem opazil posebnih sprememb. Napovedovali so več ansamblov ob progi, vendar le teh ni bilo več ali pa so že zaključili nastope do mojega prihoda. Ob progi sem opazil samo "stroj" na startu in pihalno godbo (katera ne vem niso imeli zastave) v Šiški, na Viču pa ni bilo ansambla kot lani, ki je ful zažigal.
Prve dve ali tri okrepčevalnice so bile odločno premajhne. Ne vem kako lahko organizatorja preseneti število tekmovalcev (to je znano vnaprej) da ne morejo pripravit dovolj lončkov z vodo. Na prvi okrepčevalnici sploh nisem prišel do vode, na drugi in tretji pa sem se moral pošteno zagrebst da sem prišel do požirka tekočine. Na eni okrepčevalnici smo moral kar iz tal pobrati lončke in sami poseči v sod z vodo.

Objavljeno: 25. 10. 2004, 8:14
Moje izkušnje iz tekov (maraton ) v tujini kažejo, da lahko tekač sam pusti svojo hrano na določenem kilometru (tam, kjer je sicer okrepčevalnica) - bodisi svoj čudežni zvarek, lahko pa zgolj gele, energetske ploščice ali pa pečenko, če želi... Tega v Lj organizator ne prakticira, je pa tovorjenje papice precej neprijetna zadeva (veliko jih tovori gele kar v roki, še več se nas je matralo z nekimi paščki okoli bokov - kolesarska majica je lahko rešitev, a ne ob takih temperaturah).

Objavljeno: 25. 10. 2004, 8:32
Kar se tehničnih stvari tiče, pa se je letos poznala množična udeležba. Prva 2 km smo skoraj hodili, nasploh sem celo tekmo tekla v množici. To se je najbolj poznalo na okrepčevalnicah, kjer si težko prišel do vode. Motilo me je, da vrstni red okrepčil ni bil vedno enak: na prvi okrepčevalnici je bila voda na koncu, na naslednjih pa spet kje drugje. Lahko bi spredaj pred okrepčevalnico napisali vrstni red. Tukaj sem precej zgubljala, tudi na ritmu. Pogrešala sem še vodo v 0,5 l plastenkah

Objavljeno: 25. 10. 2004, 9:20
Edino, kar sem doživela in mi ni bilo všeč, je to, da sem v lončku z vodo dobila tudi pesek in zemljo. No, po nekaj metrih me je bilo jasno zakaj: lončke, ki smo jih odvrgli na tla, so pobirali in vanje točili vodo za naslednje tekmovalce. Ker je bilo znano število udeležencev maratona, bi si seveda morali nabaviti zadostno število lončkov...

Objavljeno: 25. 10. 2004, 10:47
avtomobili pa ... Pod hribom, tik pred križiščem z Vodnikovo, smo imele manjši incident s prepotentnim voznikom ... nam je trobil in kričal skozi okno, naj se umaknemo in to pred policistkinimi očmi, ki mu je celo prav ustrežljivo dvignila trak, da se je lahko odpeljal

Objavljeno: 25. 10. 2004, 10:50
Na internet strani je organizator obljubil plastenke z vodo, jaz sem po njih vprašala že na prvi okrepčevalnici, pa jih ni bilo. Plastenke smo res dobili, vendar šele v cilju.

Objavljeno: 25. 10. 2004, 18:08
Tudi meni se je namreč zdela ob mizah z vodo (vsaj na začetku) nenormalna gužva). Morda bi bilo dobro, da bi se naslednjič postavilo nekaj več miz, z nekaj več razdalje ena od druge. Tako bi se tekmovalci bolj enakomerno posadili.
Kar se tiče avtomobilov, pešcev, psov, kolesarjev, rolarjev, moram priznat, da sem jih tudi jaz kar nekaj videl in so mi šlo pošteno na jetra.
… je pa res, da je bilo na področju od Dravelj to Rožne doline totalno premalo navijačev, ki so za tekmovalce še kako pomembni
No, ena stvar, ki me je pa tud ful motila je bilo pa pomanjkanje WC jev. Mislim, a moram res v 15m vrsti stat 20 min, da grem na WC

Objavljeno: 27. 10. 2004, 12:24
seveda na organizatorje, ker so že pospravljali oznake na progi...ampak pazi jest sem imel na koncu čas 3:54:20..se pravi, da je bilo za mano še zeloooo veliko tekačev.....) Ne vem, ali je organizatorju važno samo, da pokasira.....očitno da, sicer nebi tega delal..
No tudi po koncu maratona smo dobil v vreči samo vodo in sadje....Ajde dejte si mal pogledat kako se to dela po drugih maratonih.
Skratka, zame si organizator ne zasluži ravno pohvalnih besed....

Objavljeno: 2. 8. 2005, 21:14
Nujno bi startnina morala vsebovati zavarovanje tekačev in to na vseh tekih, kjer zaračunavajo udeležbo.

Objavljeno: 17. 8. 2005, 7:46
Za primerjavo tekme slovenskega oz. gorenjskega pokala v rekreativnih imajo startnino 1500 sit (90% tekem). Pa si ravno tako deležen profesionalnega stopanja (res ni čipov-200-300 tekačev zmerijo s pomočjo fotocelico), vsak tekmovalec dobi topel obrok, seveda si s plačilom startnine upravičen do praktične nagrade (majice, klobuki, nahrbtniki,..), tukaj je potem žrebanje praktičnih nagrad med tekači (se je že naredilo, da je organizator žrebal 2 kroga), nagrada za najstarejšega, najmlajšega, najhitrejši čas, povprečni čas...

Objavljeno: 17. 8. 2005, 9:54
sem tudi jaz računal na to da se bom zasigurno z veseljem (veselje mi že kopni) udeležil mojega prvega polmaratona . Upam, da se mi v žepu ne pojavijo prevelike kače takrat, ko bo treba povleči ven tistih 7.500 sit. Absolutno preveč!!!
Vsekakor sem pa vedno dojemljiv za razlage drugih in če mi kdo pokaže da startnina ne more biti nižja bom pa res z veseljem plačal.

Objavljeno: 17. 8. 2005, 10:12
Pa kako je na okrepčevalnicah? Se dobi tudi kaj za jesti? Pa pijača: je le voda, malinovec ali Cedevita, ali mogoče prave energijske in/ali izotonične pijače?

Objavljeno: 18. 8. 2005, 8:25
Kaj se dobi na okrepčevalnicah? Koliko sploh je teh okrepčevalnic?
Se po prihodu v cilj dobi vsaj kakšne piškote in pašto? A je treba to kupit? Se sploh da kje kupit?

Objavljeno: 19. 8. 2005, 13:10
Glede na to, da bo letos že jubilejni 10. Ljubljanski maraton, bi morda veljalo razmisliti, da bi organizator za vse tiste tekmovalce, ki so sodelovali že na predhodnih devetih prireditvah in se bodo uspešno udeležili tudi letošnje, pripravil kakšno spominsko medaljo ali pa kako drugače nagradil "zveste" in vztrajne tekmovalce..

Objavljeno: 20. 8. 2005, 20:59
Zanima me, če dobiš vrnjeno startnino za LM (plačano v predprijavi) v primeru, da na tek ne moreš zaradi bolezni ali poškodbe. Ko sem se predlani prijavil, sem po telefonu dobil neuradno zagotovilo, da je to izvedljivo.

Objavljeno: 22. 8. 2005, 18:58
A bo tudi letos možna skupinska prijava?

Objavljeno: 1. 9. 2005, 14:17
kdo je sprejel sklep o spremembi višine startnine in kakšni so razlogi za spremembo?

Objavljeno: 1. 9. 2005, 15:49
- znana imena ukrajinskih in kenijskih maratoncev in drage nagrade ne bodo privlekle tekaške mase (bodo pa zelo vplivale na vaš proračun)
- male stvari (recimo postaja z vodo na pravem mestu) ki ne stanejo skoraj nič so izredno pomembne
- spominčki (majice malo boljše kakovosti, medalje za vse udeležence)
- popusti (če bo ostalo kot lani je OK, dodati mogoče se koga)
- pasta en dan prej (zelo lepo organizirana)
- fotke (pa ne po taki oderuški ceni kot lani)
- pace-balončki (tekači ki se resnično držijo zadani tempo)

Objavljeno: 1. 9. 2005, 22:00
Meni se sicer zdi vsako leto bolj problematično premajhno število WC jev, pa zato čakanje, drenjanje po bližnjih lokalih in povsem nepotrebna nervoza.
Ja, pa netočne km oznake povzročajo običajno tudi nekaj slabe volje.

Objavljeno: 1. 9. 2005, 22:27
... na razpisu sem prebral.. o tekih za "mulčke" .. sta dva teka "lumpi tek" pa "osnovnošolski tek"... in po razpisu (če sem ga preveč površno prebral prosim, da me kdo opozori) bi človek sklepal, da otrok od letnikov 1999 do 1994 tekanje ne zanima...
.. ali mi ve kdo odgovorit... zakaj so kategorije tako izbrane.. je to naključje, nenamerna napaka, ima organizator preveč dela....

Objavljeno: 2. 9. 2005, 10:45
Za njih je razpisan promocijski tek, ki pa jih res ne zanima. Moj starejši ga je šel teči v drugem razredu pa je bil zelo razočaran ker ni bilo rezultatov, tako da je šel v tretjem raje na 8km

Objavljeno: 2. 9. 2005, 13:01
Tekači morajo biti obveščeni o delilnicah vode in kaj se jim bo še poleg vode nudilo. Ne zaradi tega, da bi se nažrli banan ali gelov, ampak zato, da vedo, kaj naj nosijo s seboj in kaj bodo dobili na delilnicah, saj verjetno strokovnjaki vedo, da brez vode in ostalih dodatkov skoraj ni mogoče teči.

Po teku je uporabnikom potrebno omogočiti nek prostor, da se preoblečejo, mogoče stuširajo in počakajo na razglasitev rezultatov. Zaželeno je spominsko darilo, z napisom, ponavadi je to majica, lahko je pa kaj drugega, da ima tekač spomin na tekmo, ki se je je udeležil. Ne zato, ker bi bil grabežljiv in si tako želi majice. Z njo bo hodil tudi na druge tekme in tudi tam propagiral tekme, ki se jih je udeležil.

Prebivalci Ljubljane ne bodo z veseljem spremljali maratona, saj jim bo organizator za ves dan zaprl ceste in bodo komaj čakali, da zadeva mine. Bi bilo odveč, obiskati stanovalce ob trasi, se jim opravičiti in jih seznaniti s situacijo, obenem pa pozvati na pločnike? Vzdušje se bo takoj izboljšalo.

Objavljeno: 2. 9. 2005, 15:31
Jaz bi gledal na takšno prireditev: praznik mesta ko to ni odeto v avtomobilsko obkolitev.
Se več takih praznikov in avtomobile v prostor za karanteno, ulice in pločnike pa tekačem, pešcem, kolesarjem, invalidom na vozičkih in mestnim električnim kombijem, busom...in drevesom

Objavljeno: 2. 9. 2005, 16:21
toda na vseh prireditvah, ki jih organizira timing (tudi kolesarskih) se konča s hojo po smeteh. Pa tekači nismo kakšni posebni packi. Vedno vidim tekače, ki na cilju hodijo naokrog s smetmi v roki in nazadnje obupajo. Ali je res tako težko na kandelabre, ograje, znake itd. privezati vreče za smeti in jih zamenjati, ko so polne (ali vsaj zavezati in postaviti novo).

Objavljeno: 2. 9. 2005, 22:44
Danes je verjetno velika večina bodočih udeležencev 10 LM po pošti prejela reklamno povabilo(ali kakorkoli se že to imenuje).Oprostite,ampak meni je povsem brezpomensko. Ko bi bilo mogoče vsaj nekaj več slik.
Zakaj se ta denar ni namenil raje za izdelavo kakšnega plakata ali vljudnostnega povabila ravno prebivalcem ob progi trase maratona. Opravičilo za zaporo in hkrati povabilo na navijanje

Objavljeno: 5. 9. 2005, 11:31
Kaj ima 10.000 (ali koliko jih že je) tekačev od tega, da organizator povabi in plača nastop nekemu drugorazrednemu maratoncu (drugorazrednost je mišljena v smislu, da pred tekom 99,9% tekačev zanj še ni slišala, 1 mesec po teku pa v najboljšem primeru ve za državo iz katere je tekač).

Čemu je služila brošura, ki smo jo dobili prejšnji teden? V brošuri ni navedeno niti kdaj je start tekov in kakšne so otroške kategorije, manjkajo pa tudi drugi pomembni podatki. Skoraj leto stari rezultati najbrž nikogar ne zanimajo, tisti, ki jih to zanima so si že davno ogledali po internetu.

Zakaj se vrstni red objavlja po bruto principu? Meni se je do zdaj zdelo fair, da kot povprečen tekač začnem bolj v ozadju, pa je tako bilo za lani na lestvici pred mano kar 46 tekačev, ki so tekli počasneje, da ne govorim, koliko časa sem zgubil s prehitevanjem. Se moram letos tudi jaz drenjati v 1. vrsti s Kenijci in Kejžarjem, čeprav so ti skoraj 2x hitrejši. Zakaj tudi balončki s 4 urami stojijo v ospredju štartne skupine?

Objavljeno: 5. 9. 2005, 12:37
kaj se spremeni ali podraži 1. oktobra, da je od takrat naprej cena prijavnine za maraton in polmaraton za 50% višja?

Objavljeno: 6. 9. 2005, 12:14
torej nasvet organizatorjem, ki to itak vedo ker hodijo po drugih maratonih. Ob ograjo postavite table s pričakovanimi dosežki ( in razdaljo teka), da se bodo vsaj nekateri tekači postavili tja. Tam naj stojijo tudi balončki. To da balončki pridejo v cilj v dogovorjenem času ni znak, da so tekli primerno. Teči morajo tudi enakomeren tempo ne pa da že pri živalcu ulovijo balonček pred seboj in si naredijo zalogo za nekaj minut. Me pa zanima če bodo letos tudi na široki cesti postavljene dokaj ozke ograje za tekače, čeprav to ni potrebno (lansko leto se je 50m po startu trasa zožila ker so prihajali tekači iz nasprotne smeri in je bilo to smiselno). Edini razlog za to bi lahko bil da ima timing premalo tepiha.

Vprašanje je tudi ali je potrebno štartati na 21 in 42 naenkrat ? In zakaj dajejo tekmovalce na 42 pred tiste na 21? Če planiraš počasen 42 imaš za hrbtom rakete na 21, ki so rahlo živčni in te že na startu pomendrajo.

Na karntenlauft so objavili rezultate po neto času. Če šteje maraton za DP morajo objaviti vrstni red po pravilniku AZS, verjetno pa ne stane nič če bi zraven napisali še neto vrstni red ( v rezultatih) in bi potem tekači lahko jemali bruto ali neto vrstni red (enako kot čas) kot kateremu paše.

Objavljeno: 7. 9. 2005, 14:59
Speedyjev povzetek:
Nekaj predlogov, ki jih je lahko realno realizirati še letos:

- boxi oz. table s pričakovanimi časi na 42 oz. 21 km. Tabla za en box vsebuje oba časa (seveda z istim tempom na km). Npr. 21km - 1:24, 42km - 2:48, tempo (cca.) 4:00 min./km)

- zgornje torej tudi predlaga, da tekači na 42km niso kar vsi postavljeni pred tekače na 21 km, ampak da so vsi razvrščeni po načrtovanem tempu.

- balončki (tempo tekači na določen čas) se ustrezno razvrstijo v boxe in ne vsi spredaj.
- kak WC več dobrodošel saj to bo vedno težava...

- obvestilo v medijih o okrepčevalnicah (kaj bo gor in kako bo razvrščeno). Idealno bi bilo, da je različna pijača v različno barvnih kozarčkih.

- objava limitnih časov (zdaj vidim samo limit za prvih 21km na 42km). Verjetno pa obstaja tudi limit za 42 km (5 ali 6 ali 7 ur??). Tako počasni tekači ne bodo preveč razočarani, če bo stekel promet ali jih bodo "pometli", ali pa zaradi limita ne bodo nastopili..

- "markiranje" trase maratona npr. 14 dni pred startom z letaki ali skromnimi panoji ob svetilkah (če je dovoljeno ??), da se tako obvesti vse uporabnike cest in okoliške prebivalce o zaporah in prireditvi.

- velike in točne km oznake

- če so majčke, naj bodo kvalitetne in normalnih velikosti

- če že mora biti: razvrstitev po neto času razen za prve tri oz. za vse ki so deležni nagrad/priznanj. Vsi NE morejo biti razvrščeni neto, ker nikoli ne veš, koliko ima tisti pred tabo še moči, je pa itak že pred tabo in se mu ni treba naprezati. To vendar NI kronometer.

- obvestilo v medijih o priporočenih večjih parkiriščih in priporočenem prihodu v Lj. Sicer pa je v nedeljo tudi ožje središče v Lj zastonj... Zapor pred startom pa itak še ni.

- ali bo garaža pod TR3 delovala? P nad garažo pred Maxijem verjetno ne bo, ali pač?

Za drugič:

- meni se zdi Šubičeva prekratka za start take množice, saj nato hitro sledi ovinek za 90 stopinj. Idealno bi bilo štartati na Slovenski, a vem da to pomeni za vsaj 20 min. daljšo zaporo...
- popestritev obprireditvenih dogajanj (za kar pa ni več toliko odgovoren organizator). Npr. sejem športne tekaške opreme po nižjih cenah z odlično ponudbo..
- povabilo lokalom/trgovinam, da so to nedeljo odprti (če le zakon in interes to dopušča)
- tuširanje je problem, Tivoli je kar daleč, včasih so se v Tivoliju kljub dogovoru sprenevedali

Objavljeno: 7. 9. 2005, 15:38
- da prijavljeni na 42km ki končajo tekmo po 21km nebi bili diskvalificirani saj so pretekli (po pravilih) 21km.

- uveljavi naj se možnost skupinske prijave (npr. preko TF-ja) s popustom startnine - vsaj 30% (tako kot npr. v Sežani). Mislim da bi bilo zadovoljstvo obojestransko: večje število prijavljenih (dobro za organizatorja) in nižja startnina (dobro za "uporabnike").

- velikost in obseg okrepčevalnic mora vsekakor zadostiti številu prijavljenih tekačev/tekačic

Objavljeno: 7. 9. 2005, 16:36
prosim koga, da mi pomaga najti logiko v tem, da imajo udeleženci teka trojk brezplačen samo maraton. Če je logika v sofinanciranju mesta Ljubljane, zakaj ni brezplačen tudi mali maraton. Če je sofinanciranje premajhno, zakaj ni potem npr 25% popust za vse. Ali poskušajo s tako politike startnine spodbuditi čim več tekmovalcev za maraton, je res cilj, da bi se s celo progo spopadli tudi slabo pripravljeni? Če je logika v stroških, bi prej pričakoval kaj obratnega, saj je z maratonci več stroškov. Zdi se mi, da je edini rezultat take politike to, da se vse več tekmovalcev prijavi na cel maraton, čeprav že vnaprej vedo, da bodo tekli le polovico. Na to kaže vse večji procent tekmovalcev, ki so zabeleženi kot DNF

Če kakšna pripomba, želja ali vprašanje manjka, ga lahko še dopolnimo.

Dodatne pripombe:

Objavljeno: 8. 9. 2005, 15:34
...na internetni strani naj zemljevid poteka proge vsebuje tudi označbe kilometrov...

Objavljeno: 8. 9. 2005, 20:48
Rad bi videl, da se maratonska trasa spremeni tako, da vsebuje samo en krog (in ne dva). Mislim da je to mozno in imam vec idej...
Nazadnje spremenil Fotr, dne 08 Sep 2005, 22:10, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 bosin
Pri vsem tem mi pride na misel samo:
" Ne mor'š verjet, koliko imajo nekateri časa odveč . In kakšen cirkus delajo nekateri okrog čisto navadnega TEKA, katerega cilj naj bi bil samo (ali predvsem) telesna in duševna sprostitev in rekreacija."
 mojA
bosin napisal/-a:Pri vsem tem mi pride na misel samo:
" Ne mor'š verjet, koliko imajo nekateri časa odveč . In kakšen cirkus delajo nekateri okrog čisto navadnega TEKA, katerega cilj naj bi bil samo (ali predvsem) telesna in duševna sprostitev in rekreacija."

Meni pa:
"Vse je lahko stres ali pa je vse lahko sprostitev. Kakor vzameš. :wink: "
Uporabniški avatar
 obi

Pri takšnem razmišljanju kot ga imaš ti mi ni razumljivo zakaj bi ljudje plačevali tako visoko štartnino za duševno sprostitev in rekreacijo. Če se želiš duševno sprostiti sigurno ne greš na množični tek.

Vsak ima svoj razlog da se udeleži množične prireditve in je za to tudi pripravljen plačati udeležbo. Od višine štartnine pa je tudi odvisno kaj kdo pričakuje od prireditve. Višja kot je štarnina večja so pričakovanja.

Vsaka tradicionalna priredeitev mora živeti in se razvijati, da preživi. In meni se zdi prav, da vsi, ki se jim pričakovanja niso uresničila povedo kaj jih je motilo. Organizator pa jih mora do določene mere upoštevati. Edino tako lahko prireditev na dolgi rok preživi in se razvija.

Imam občutek, da se tega zaveda tudi organizator in gre v tej smeri. S trudom organizatorja in udeležencev LM pa pa se bo mogoče LM razvil do te mere, da bomo imeli v Ljubljani enkrat pravi maraton na katerem bo 10.000 udeležencev in več, na katerega bodo hodili tekači iz celega sveta.
 zappa

Sicer se ne mislim vmesavati v razprave o organizaciji Lj. maratona (ker se ga nisem se nikoli udelezil), me pa vseeno zanima, zakaj po tvoje ljudje ne bi smeli povedati, kaj jih pri neki stvari moti? Tale thread spremljam ze od zacetka in moram reci, da se mi velika vecina kritike in predlogov, ki so tu izreceni, zdi cisto konstruktivna in dobronamerne narave. Tudi nekaj stvari se mi zdi zelo enostavno resljivih (recimo bolj tocno oznacevanje razdalj, pa sortiranje tekacev na zacetku po priblizno pricakovanem tempu) in res ne vem, zakaj jih ne bi spremenili, ce se jih da za nic ali za zelo malo dodatnega napora in v zadovoljstvo vecine. Tudi to, da nekdo skompajlira predloge, ki so se nabrali cez daljse obdobje, je zelo hvalevredno. Mislim, da bo organizator za tak spisek zelo hvalezen. Nekdo bo to namrec v vsakem primeru moral narediti, ce se res hoce kaj izboljsati ali spremeniti.
Nazadnje spremenil zappa, dne 08 Sep 2005, 15:35, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 Kunec

Ja nekateri tečejo s srcem, drugi pač ne. Če vzljubiš tek, ti verjetno ni težko zapraviti kakšne urice, da je potem na teku lepo. Čisto navaden tek, kakor za koga, se pripravljaš nekaj mesecev, potem pa čisto navaden tek?
Uporabniški avatar
 Snezinka
Še en predlog:

...na internetni strani naj zemljevid poteka proge vsebuje tudi označbe kilometrov...

lp
Darja
Uporabniški avatar
 bosin
Večkrat sem že poudaril, da je vse, kar napišem, izrecno in samo moje osebno mnenje o določeni temi. In resnično ga nikomur ne želim vsiljevati kot edino in pravo resnico.
Tudi jaz sem že večkrat tekel na Ljubljanskem maratonu, tudi jaz sem opazil pomanjkljivosti in napake...In tudi jaz želim, da bi bil ta tek (in vsak drug) čimlepši, čimvečji , čimprijaznejši...
Z vsemi mojimi komentarji sem samo opozarjal, da imajo organizatorji tako velikih tekmovanj čez glavo dela in probemov že z zagotovitvijo osnovnih in nujnih stvari, ki jih udeleženci rabijo in pričakujejo- ne bom jih spet našteval.. in , da je po mojem mnenju večino tega , kar naštevate kot kritike, opozorila, opomini ali samo predlogi organizatorjem, PO MOJEM MNENJU čisto navadno preser..... in nekak poskus izražanja moči in vpliva, ki naj bi ga, zaradi množičnosti, imel TF.
Upam, da boste v svojih prizadevanjih uspeli in zato z večjim zadovoljstvom in uspehom pretekli zdaj malo tudi "vaš" maraton.
Zdaj bom pa res nehal pisati na to temo.
(na kako drugo pa morda, na jezo mnogih, še kaj napišem)
Uporabniški avatar
 runner
PO MOJEM MNENJU čisto navadno preser..... in nekak poskus izražanja moči in vpliva, ki naj bi ga, zaradi množičnosti, imel TF.

Pa ne se nas bati ... nic ti nocemo... (ceprav smo mnozicni) ...mi samo izrazamo NASE MNENJE

Fotrcek daj dodaj, prosim te, se mojo skrito zeljo... (opravicujem se ce jo je kdo ze prej izrekel pa da nisem opazil)

Rad bi videl, da se maratonska trasa spremeni tako, da vsebuje samo en krog (in ne dva). Mislim da je to mozno in imam vec idej...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA