Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Fotr
Tako lepega polmaratona še nisem odtekel. :D :D
Zato, ker to ni bil tek na rekord, ampak tek v znosnem tempu, med katerim se je dalo opazovati okolico in obenem imeti vse pod kontrolo, da me žar tekme ni potegnil za sabo. Prvih pet kilometrov me je dobesedno oblival srh, tako veličastno se mi je zdelo.
:shock:
V prejšnjih maratonih se mi je zaradi čim hitrejšega teka dogajalo, da nisem videl pred sabo drugega kot dolgo cesto in kilometrske table. Na tem teku sem šele dobro opazil, koliko ljudi je navijalo za vse tekače, in tudi posebno zame. Res človeka podžge, ko sliši prijazne in vzpodbudne besede. V prejšnjih tekih med tekmo nikoli nisem govoril s toliko sotekači kot včeraj. Res enkraten tek.
:D
Vse skupaj pa je polepšala še simpatična in prijetna sotekačica, s katero sva skupaj dihala vseh 21 km, se molče bodrila, z ramo ob rami sva tudi pritekla v cilj.
:evil:
Upam, da sem sotekačici uspešno asistiral kot zajec kot spremljevalec in celo kot trener.
:roll:
Čeprav sem imel možnost opazovati vse okoli sebe, res nisem zasledil nobene pomanjkljivosti na teku. Vse je delovalo precizno, podajalci vode, čeprav so imeli izredno veliko dela in so morali biti zelo spretni z nalivanjem, da so nas vse postregli, so bili vsi izredno prijazni in so nas poleg polnih rok dela še prijazno bodrili. Godbe ob poti so lovcem na rekorde zagotovo pomagale, da so jim noge same od sebe hitreje tekle in pripomogle za kakšno sekundo hitrejši kilometer. Fascinantno je bilo, ko so nas prehiteli najhitrejši tekači, ki so švignili mimo nas kot črne strele. Še prej pa so nas organizatorji zelo prijazno opozarjali, naj se jim umaknemo bolj na desno, ker prihaja drugi krog. Zelo uvidevno in informativno.
Zadnjih 500 m pred ciljem je pa sploh neopisljivo. Množica navija, s sotekačico sva imela še toliko moči, da sva pospešila, zadnji metri so porabili energijo, ki se je hranila vso progo zaradi bolj lagodnega teka. Prihod v cilj, ob bučnem navijanju je vsakokrat srh vzbujajoče, če je bil pa to sploh prvi polmaraton, kot pri moji sotekačici, je pa vse skupaj na robu prijetnega stresa.
Zato ji tukaj, pred vsem forumom čestitam za prvi polmaraton in se ji zahvaljujem, ker mi je s svojim spremstvom omogočila preteči najlepši polmaraton doslej.
Če se bo maraton v Ljubljani razvijal v to smer, v prijazen maraton, potem ima še lepo bodočnost.
Hvala vsem, ki ste nam omogočili enkratno doživetje sredi prestolnice.
Uporabniški avatar
 natasa
Bor napisal/-a:
zrima napisal/-a:A je kdo na cilju po koncu maratona dobil majco v velikosti S in bi jo zamenjal za L? A so samo L delili?

jaz mam M, menjam za L...

Jst mam pa M menjam za S.

:wink:
Uporabniški avatar
 Classix
Wega napisal/-a:Letos je bilo super vreme.

V tem super vremenu mi je najbolj ostal v spominu tvoj klic ''bravo Classix'' in roka dvignjena v pozdrav, tik pred zadnjim zavojem v cilj. Hvala Kolega!
1:05:17 neto...zelo zadovoljen!
Organizacija odlična...sicer pa, že samo to, da si del mase nekaj tisoč tekačev...neprecenljivo.

LP
Matjaž
 bokij
vencelj napisal/-a:V tretje gre rado...
Današnji nepričakovani rezultat pod 3 ure (2:58:30 bruto, 2:58:00 neto) me navdušuje :D :D
Čestitke vsem, ki ste uspešno opravili z današnjo tekmo na katerikoli razdalji :!:

LP vencelj

Vencelj, čestitke za izjemen rezultat! :clap:
Baje sta s Kodrom uprizorila lep prijateljski cilj, torej čestitke obema.

Osebno sem imel cilj preteči maraton pod 3:30. Glede na prvega, nevajenost na asfalt in tekaj težav s kolenom, sem zadovoljen tudi s 3:32:38 (neto).

Še enkrat čestitke vsem tekačem in tekačicam!!!

Pravijo, da prvega ne pozabiš nikoli. Se popolnoma strinjam... :wink:

LP,
Bojan
 unaena
Jaz sem pa nova med vami, pa frišna med tekači. Letošnji maraton je bila prva tekaška prireditev, ki sem se je udeležila. Tekla sem na 21km in upala predvsem, da pridem v cilj, pa da mogoče ne bi bila čisto zadnja. Sama sebe sem presenetila z neto časom 2h13min in dejstvom, da sem tekla z lahkoto. Skratka navdušena sem bila nad vsem, v prvi vrsti sama nad sabo, na organizacijo, predvsem pa nad navijači.
Hvala vsem, ki so stali ob progi in nas vzpodbujali!
Uporabniški avatar
 vanja
Tudi meni se je zdel eden mojih lepših maratonov! Že z organizacijo sem zelo zadovoljna, saj je res vsako leto boljša, čeprav je tekmovalcev vedno več. Bilo je tudi idealno vreme, dosti okrepčevalnic (a jih ni bilo prejšnja leta manj?) in maraton mi je minil najhitreje do sedaj (čeprav sem klepetala najmanj do sedaj :D ). Tudi zajčkom se nisem pustila zavesti in sem bila sama svoj tempo-narekovalec... :shock: :D

Res bi se iskreno zahvalila vsem, ki so navijali ob progi!!! Že čez celo traso je bilo dosti navijačev, tam skozi Rožno in proti cilju pa je bilo res nepozabno! Vsaka beseda vzpodbude med tekom pa pomeni ogromno! Res, hvala vsem!

Čestitam vsem, ki ste premagali izbrano razdaljo, še posebej tistim, ki ste se z razdaljami spopadli prvič! Sem kar zavidala tistim, ki so prvič pretekli maratonsko razdaljo, ker vem, kako lep občutek je to. Radolca, tebi pa še enkrat čestitke! :P

LP vsem!

Vanja
 kovit
Za pod tri ure včeraj še nisem imel jajca. Na podlagi majskih izkušenj in posledično velikega spoštovanja do teh 42 km odtekel tri četrtine zadržano od 30 dalje pa sem začel pritiskat in s pomočjo zajčice, klubske kolegice :cast: Anje, začel požirat tekače pred mano.
Laufat še ne bom nehal, kljub temu da ni šlo pod tri. :D
Še ena zima baze pa sm notr v klubu tri minus. :)
Hvala vsem navijačem za vzpodbudo, še posebej tistim v Dravljah in klubskim navijačem na predzadnjem ovinku kjer me je res poneslo v zadjih 500m.
Nazadnje spremenil kovit, dne 27 Okt 2008, 09:09, skupaj popravljeno 1 krat.
 zrima
Bor napisal/-a:
zrima napisal/-a:A je kdo na cilju po koncu maratona dobil majco v velikosti S in bi jo zamenjal za L? A so samo L delili?

jaz mam M, menjam za L...

Če se nekaj časa ne bo noben javil za direktno menjavo, se lahko dobiva, da bo vsaj enemu od naju prav.

Aja, menjam lahko tudi lansko M za S...
Uporabniški avatar
 AVI
...vse super in faj....pradvsem pa zahvala vsem navijačem ob progi, tako poznamin kot nepoznanim :laola bravo vsi :clap: :clap: ampak predvsem fenomenalno je bilo pa zadnjih 300-400 m, navijanje na polno....res dober občutek...ampak noge žal niso več hotele iti hitreje.... :D :D

..še pohvala moji aktivni suport ekipi...

...joj skoraj bi mi ušlo...navijači v Dravljah...fenomenalno....to moraš doživet....

...v glavnem...

superge - 100€
prijavnina na LJ - 25€
občutki - neprecenljivo

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nazadnje spremenil AVI, dne 27 Okt 2008, 09:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Loni
AVI napisal/-a:...vse super in faj....pradvsem pa zahvala vsem navijačem ob progi, tako poznamin kot nepoznanim :laola bravo vsi :clap: :clap: ampak predvsem fenomenalno je bilo pa zadnjih 300-400 m, navijanje na polno....res dober občutek...ampak noge žal niso več hotele iti hitreje.... :D :D

Avi, tvoje so šle tako hitro, da sva z maco56 komaj registrali, da si bil res ti :laola
Uporabniški avatar
 Laufer
kovit napisal/-a:Laufat še ne bom nehal, kljub temu da ni šlo pod tri. :D

:twisted: sem bil pa že vesel, da bo eden od konkurentov vrgel puško v koruzo :lol:

Čestitke za super rezultat :cast1:
 jagr
Zdravo vsem. Prvič sem bil na LJ maratonu (21km) s še dvema prijateljicama, ki sta šle 10 km in vsi trije smo odnesli prav lepe vtise.
Zadovoljni tako z organizacijo, kot s svojim tekom.
Zanima me, če kdo ve, kaj se je zgodila nekje na pol poti 21km teka, kjer sem malo pred sabo videl padec tekača na pločnik. Takoj so mu priskočili na pomoč, ga dajali v položaj za nezavestnega in po par minutah nam je nasproti pripeljal rešilec... Mislim, da je z glavo grdo udaril po tleh...
Upam, da je s fantom vse vredu...
Nazadnje spremenil jagr, dne 27 Okt 2008, 09:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Ksenija
Loni napisal/-a:
AVI napisal/-a:...vse super in faj....pradvsem pa zahvala vsem navijačem ob progi, tako poznamin kot nepoznanim :laola bravo vsi :clap: :clap: ampak predvsem fenomenalno je bilo pa zadnjih 300-400 m, navijanje na polno....res dober občutek...ampak noge žal niso več hotele iti hitreje.... :D :D

Avi, tvoje so šle tako hitro, da sva z maco56 komaj registrali, da si bil res ti :laola

me smo pa dušo spustile ko smo se drle ko je šel mimo... ej urejam fotke, smo se potrudile in fotkale vse živo... tko da jih objavim - sem uporabila priročnik za telebane, sam sem polžek... Loni GLEJ da se najdeš ;)
Uporabniški avatar
 Ksenija
jagr napisal/-a:Zdravo vsem. Prvič sem bil na LJ maratonu (21km) s še dvema prijateljicama, ki sta šle 10 km in vsi trije smo odnesli prav lepe vtise.
Zadovoljni tako z organizacijo, kot s svojim tekom.
Zanima me, če kdo ve, kaj se je zgodila nekje na pol poti 21km teka, kjer sem malo pred sabo videl padec tekača na pločnik. Takoj so priskočili na pomoč, ga dajali v položaj za nezavestne in po par minutah nam je nasproti pripeljal rešilec...
Upam, da je s fantom vse vredu...

tudi jaz :(
videti je bilo srhljivo...
Uporabniški avatar
 izzardly
Moja druga polovička je šla odlično in skoraj bi dosegla nemogoče in se spustila pod 1:50. Pa se na koncu noge niso šle več moje igre in je bil neto izkupiček 1:50:45. Tistih 46 sekund bom odbila naslednje leto :D .
Čestitam vsem, ki ste opravili s svojimi preizkušnjami.

LP
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA