Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 vencelj
Te dni je pa res že kar skrajni čas za kaj daljšega. Mi gredo priprave boljše od pričakovanega: včeraj PST 33 km, danes krog po asfaltirani cesti 18 km s cca 400 m višinske razlike- vzpon zadnjih 5 km, vse skupaj pa ravno toliko, da si bom dvignil samozavest pred maratonom-ja-ja, saj se nimam kaj bati- dobro sem treniral in bo vse OK :wink:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 RoKo
Še ta teden kak tek do 15 km, zadosti je. Kar je je.
Uporabniški avatar
 natasa
Jaz sem zadnji dolgi tek naredila v soboto 35 km , ta vikend še 20 km v tempu, ki ga bom tekla na maratonu, vmes pa seveda intervalčki, pa raztek, krajši tempo tek, pa reztek pa...

:wink:
 gs1422
LoniM napisal/-a:Meni so dobre duše svetovale, da naj neham z daljšimi teki, max še okoli 10 km. Bom ubogala. Pa v Poletu je bilo tudi o tem govora, mislim, da v prejšnji številki.

Pa so definirali kaj je to daljši tek? :?:

Moj cimer smatra za daljši tek več kot 3 kilometre, jaz jih pa opredeljujem nekje nad 25 kilometrov. Tako, da... Od koliko naprej več ne smemo? :lol:
Uporabniški avatar
 natasa
gs1422 napisal/-a:
LoniM napisal/-a:Meni so dobre duše svetovale, da naj neham z daljšimi teki, max še okoli 10 km. Bom ubogala. Pa v Poletu je bilo tudi o tem govora, mislim, da v prejšnji številki.

Moj cimer smatra za daljši tek več kot 3 kilometre, jaz jih pa opredeljujem nekje nad 25 kilometrov. Tako, da... Od koliko naprej več ne smemo? :lol:

Mislim, da je razlika v tem kaj boš na LM odtekel 21 ali 42?

gs1422
natasa napisal/-a:
gs1422 napisal/-a:

Kaj bom tekel, koliko sem tekel do zdaj... in še kup stvari. :lol: Očitno le ne gre tako posploševati kot to delajo naše revije. :lol:

Prijavljen na 42 kilometrov. Verjetno mi 25 ne bo škodilo?
 majabla
Po Poletu je bil ta vikend zadnji daljši tek (cca 16-18km za polmaraton). Ker sem imela v petek in soboto večerne obveznosti :lol: (beri: nočni izhod do zgodnjih jutranjih ur), se mi je nedeljski dolgi tek čisto ponesrečil. Ali je smiselno, za dvig morale, dolgi tek ponoviti ta teden, al naj mi pač ostane grenak priokus in tolažba, da sem v bistvu pripravljena.

Glede na to, da je tukaj ful tekačev z dolgim stažem, me zanima kaj mi svetujet? Ne bi rada prepozno opravila zadnji daljši tek, po drugi strani me je pa, zaradi nedelje, kar malo minilo veselje do LM.
Uporabniški avatar
 natasa
gs1422 napisal/-a:
natasa napisal/-a:
gs1422 napisal/-a:

Kaj bom tekel, koliko sem tekel do zdaj... in še kup stvari. :lol: Očitno le ne gre tako posploševati kot to delajo naše revije. :lol:

Prijavljen na 42 kilometrov. Verjetno mi 25 ne bo škodilo?

Se popolnoma strinjam s tabo.

Sem prepričana, da ti 25 km ne bo škodilo.

Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Da bo današnji trening polomija sem vedel še preden sem se sploh lotil teči. Že med hojo iz šole domov sem čutil značilno bolečino v kolku. Fasal sem ti.i. trohanterni burzitis. Vseeno sem se dobro ogrel in upal da bo bolečina izginila. Ni! :( Situacijo sem le poslabšal.

To je tipičen primer kaskade po Murphyu. Najprej sem zato, ker sem astmatik in dovzeten na temperaturne spremembe zbolel konec septembra. Potem sem takoj storil drugo napako - zvil gleženj. Tretje napake si ne bi smel privoščiti. Pa sem si jo. ...zato, ker je tako lepo toplo vreme polno jesenskih barv. V takem se letos ne bo več teklo. Vsaj 4 mesece bo tek potekal v zopernih zimskih razmerah.

Kriv pa sem spet sam, ker sem v kratkem času poskusil narediti preveč. Moj srčno-žilni sistem ter mišice so bile sposobne včerajšnji napor (res da pod veliko nižjimi obrati) kompenzirati. Sklepi pa so tisti organski sistem, ki potrebujejo za prilagoditev veliko več časa.
Uporabniški avatar
 dejc
@Bojan Ambrožič, ali še kar upaš na nastop na LM-ju? :bum:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ja če ne bi plačal startnine, prav gotovo ne bi šel. Vseeno bom šel na 21. Pametno to ni, ker bi bilo bolje da bi tekel na ta način, kot sem pred SP-jem, ko sem tekel kratke treninge, a te hitro. Seveda če ne bi mel vseh teh problemov bi te hitre treningi le 2 x podaljšal in bi bili odlična priprava na LM, kjer bi maraton moral le še sestaviti. Tako pa teh sploh ni bilo in sem bil primoran delati na vzdržljivosti, namesto na hitrosti. Ali rečeno drugače. namesto doseči spodoben rezultat, sem se namenil joggirati. Maraton mi ravno zato ni všeč, ker te naredi počasnega. Nameravani (neizvedeni) treningi so bili edina rešitev, ki sem se jo zmislil.

Ja, bolje bi bilo da bi mislil že na naslednjo sezono in treniral po ustaljen vzorcu. Vsekakor bi bi bilo to bolj zdravo.
Uporabniški avatar
 Bor
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ja če ne bi plačal startnine, prav gotovo ne bi šel. .......Ja, bolje bi bilo da bi mislil že na naslednjo sezono in treniral po ustaljen vzorcu. Vsekakor bi bi bilo to bolj zdravo.

Bojan, bolje zate da prodaš prijavo....premlad si še da bi si uničil prihodnost s tem, da se siliš it na tekmo ki sploh ni nevem kaj pomembna zate....seveda pa lahko prideš navijat za nas, mislim da bomo nekateri v drugem krogu prekleto rabili podporo....
Uporabniški avatar
 izzardly
Bor napisal/-a:
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ja če ne bi plačal startnine, prav gotovo ne bi šel. .......Ja, bolje bi bilo da bi mislil že na naslednjo sezono in treniral po ustaljen vzorcu. Vsekakor bi bi bilo to bolj zdravo.

Bojan, bolje zate da prodaš prijavo....premlad si še da bi si uničil prihodnost s tem, da se siliš it na tekmo ki sploh ni nevem kaj pomembna zate...

Pridi raje drugo leto zdrav po stopničke! :wink:

LP
Uporabniški avatar
 natasa
izzardly napisal/-a:
Bor napisal/-a:

Bojan, bolje zate da prodaš prijavo....premlad si še da bi si uničil prihodnost s tem, da se siliš it na tekmo ki sploh ni nevem kaj pomembna zate...

LP

Poskusi letos v vlogi navijača, drugo leto pa ZDRAV razturaj !

Uporabniški avatar
 Bjkulinka
izzardly napisal/-a:
Bor napisal/-a:

LP

Bojan, mlad si in zaletav :!: Vse življenje je še pred tabo, nič ti ne bo ušlo :nono:
Bolj boš spoštovan, če boš znal reči ne :!:
Pamet v glavo in pridi raje navijat. Na tistih nekaj € štartnine pa čimprej pozabi. Se ne splača.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA