Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

#217486
Drage pohodnice in pohodniki, čas je da se sprehodite v klet. Pred nami je nova sezona Slovenske treking lige – letnik 2010. Vaše pohodni čevlji že kličejo po skupnem odkrivanju znanih in manj znanih poteh, občudovanju narave in še bolj raziskovanju samega sebe (pa ne čevljev).

V letu 2010 se obeta nekaj novosti, in te so pred nami:

1. Trekingi - najpomembnejša zadeva naše lige. Skupaj z lokalnimi organizatorji se bomo potrudili in izvedli 6 pohodniških tekmovanj, od teh kar 3 na povsem novih lokacijah:
APRIL – Škofjeloški treking (3. april)
APRIL – Jugovzhodni treking (24. april)
MAJ – Koroški treking Muta (30. maj)
JUNIJ - Bovec Trek Race (12. junij)
AVGUST - Migajne akuol Tmina (7. avgust)
OKTOBER - Feel Green Jezersko treking (2. oktober)

2. Posamezniki proti dvojicam: letos smo se odločili, da dvojce ne vključimo v skupno točkovanje lige. Posamezni organizatorji pa se samostojno določajo o dvojicah na trekingu, in če se odločijo tako, bodo rezultati prijave in rezultati trekinga vodeni tudi za dvojice. Vsekakor pa verjamemo, da se boste tudi letos družili v veliko večjih skupinah kot so dvojice, kar ste dokazali še na vseh dosedanjih trekingih.

3. Nekoliko drugačen način poti trekinga - nekateri organizatorji imajo nove ideje kako izpeljati trase trekinga. In ker smo v ligi seveda vedno odprti za nove ideje, bomo z veseljem vključiti treking novitete in vas seveda o tem obvestili pred samim tekmovanjem.

Poiščite torej te pohodne čevlje v kleti, otresite z njih lansko blato, naoljite kompase in preglejte zemljevide. Že kmalu se vidimo na prvem trekingu sezone, v Škofji Loki.

za STL Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA