Največji enodnevni tekaški dogodek vam omogoča, da tečete s celim svetom. Si želite biti zraven, ko bo tekel ves svet?

Moderator: Nike_plus

Nike+ Sportband

mi deluje b.p.
5
71%
se mi je že vsaj enkrat pokvaril
1
14%
se mi je pokvaril večkrat
1
14%
Uporabniški avatar
 Biz
#152797
Imam adidasove superge in ne bom menjal še vsaj 350 km, zato me zanima, kako je kaj s to napravico in žepkom za NIKE+ pod. Sicer imam tudi monitor srčnega utripa. Nike+ mi je zanimiv zaradi prenosa na računalnik, čeprav bi osebno raje videl, da bi imel tudi opcijo srčnega utripa in višinomer ali pa vsaj možnost, da narišeš pot v googlu in da potem najde višino in ti jo predstavi v časovnemu grafu skupaj s paceom.

Zdaj uporabljam logyourrun.com za ročni vnos tekov. Pri kolegu sem videl polar800 prikaz na priloženem programu. Zelo profesionalno, a žal stane 400 EUR, kar je kar malo preveč (zame, zaenkrat : ))

Na nekem tujem forumu sem bral, da ti sportbandi crkujejo po tekočem traku v cca. 1 mesecu - slab zaslon. Za čip sem tudi že precejkrat bral, da zna crkniti kaj kmalu ali pa da sploh ne dela.

Zdaj me pa malo skrbi, ker je toliko tega, oziroma ne vem, če bi zadevico kupil. Je to 5% vseh kupcev ali 50%.

Mogoče bi malo pokomentirali...
Uporabniški avatar
 bobr
#152807
Folk pač ne zna uporabljat zadevo. Res nima vrhunske natančnosti a za tako ceno je dovolj dobra naprava. Meni dela brez problemov.
 Jru
#152813
Napravo uporabljam od februarja, z njo sem pretekel cca 750km, imam (ali bolje imel sem) obe verziji, chip&ipod kombinacija in chip&zapestnico.

Chip kupljen februarja (za ipod) mi je cca 14 dni nazaj crknil, saj je začel javljati slabo baterijo, tako da imam sedaj le chip od zapestice. V kombinaciji z ipodom ne deluje najbolje, saj zna kazati zelo čudne rezultate kljub umerjanju.

Z zapestnico so imeli kolegi velike težave, ker so bili monitorji že a priori pokvarjeni. Moj je delal in še dela. Kaže dokaj natančno, vendar opažam kar veliko razliko med šprintom po stadionu in počasnim tekom po naravi. Razlika zna biti do 20%, kar je že nekoliko veliko. Tako sem jo kalibriral po filingu in zdaj vsaj približno kaže natančno.

Kar zadeva ipoda, se zna zgoditi, da ob "shranjevanju" (end workout) zamrzne in ne shrani tvojih podatkov. Tako se je meni zgodilo na maratonu, tako da zanj nimam podatkov; sem pa o tem problemu bral tudi na tem forumu. Če seštejem takšne težave sem "izgubil" cca 55km tekov.

Drugače mi je nike software zelo všeč, prevsem tiste drobnarije v zvezi s tekmovanji, izzivi, cilji,.. Ni pa to najnatančnejša zadeva, je pa res, da je za ustrezen denar dovolj dobra. Z žepkom na adidaskah deluje, preverjeno.

Pa še to: v kolikor se odločiš za nakup, pa boš tekel še s srčnim monitorjem ga zapni za drugo roko, saj se zna zgoditi, da se ti zapestnica ne poveže s chipom v kolikor sta oba na isti roki. Očitno se (vsaj z mojim starejšim suuntom) signali nekoliko križajo. In seveda ne pozabi hraniti energijo in izklapljati chipa z dolgim pritiskom na manjši gumb na njem.


To sezono bom še odtkel z nikem, potem pa dokler deluje tečem z zapestnico, ko bo pa vse skup crknilo pa gremo na drug sistem. ((sam upam, da bo zdržal vsaj do decembra)).


Pozdrave,

Jru
Uporabniški avatar
 Biz
#153154
Še kakšno mnenje?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA