Največji enodnevni tekaški dogodek vam omogoča, da tečete s celim svetom. Si želite biti zraven, ko bo tekel ves svet?

Moderator: Nike_plus

#136668
Tole sem danes dobil na e-mail in se mi zdi kar zanimivo. Kaj menite???
-------
TEK 10KM HUMAN RACE!
Z vsakim pretečenim kilometrom z Nike+ opremo boste na dan tekme donirali denar za tri dobrodelne organizacije. Na teku na 10km šteje vsak korak, pa naj bo hiter, počasen, dolg ali kratek. Več kot milijon tekačev bo občutilo, kako lahko ljudje naredijo nekaj dobrega. Ko boste pretekli do cilja, si boste lahko rekli: "Bil sem zraven, ko je tekel cel svet". Za tekmo se lahko brezplačno prijavite na internetni strani nikeplus.com.

V kolikor se želite udeležiti skupinskih tekov 10KM HUMAN RACE, lahko obiščete 31. avgusta tudi večja mesta po svetu: AUSTIN, BOGOTA, BUENOS AIRES, CARACAS, CHICAGO, ISTANBUL, LIMA, LONDON, LOS ANGELES, MADRID, MELBOURNE, MEXICO CITY, MUNCHEN, NEW YORK, PARIS, QUITO, RIM, SAO PAULO, SEOUL, SHANGHAI, SINGAPUR, TAIPEH, VANCOUVER, VARŠAVA.

Slovenski tekaški izziv

Udeležite se priprave na tek 10KM HUMAN RACE. Pošljite nam ime in priimek, naslov, telefon, datum rojstva in vaš e-mail naslov, s katerim ste se prijavili na NIKE+ strani, na e-mail naslov human.race@nikeplus.si . Tako boste izpolnili pogoje za sodelovanje na tej slovenski tekmi. Najboljših 6 tekačev (3 ženske, 3 moški) bo dobilo Nike+ copate, ostali pa bodo sodelovali v žrebanju za 5 parov copat Nike+, 20 tekaških kompletov oblačil (kratka majica in hlače) ter 50 majic HUMAN RACE.

Izziv tekme se glasi: "Kdo bo največ pretekel od 1. do 31. avgusta?"

Za dodatne informacije nam lahko pišete na human.race@nikeplus.si

JUST DO IT
-----
 rekreativc
#136677
Zapestnico Nike SportBand+ sem videl danes v Tomas sportu. Moram reč, da kar vredu zgleda. Glede funkcionalnosti ne vem, potrebno jo bo kupit in stestirat. Je pa ideja Human race in istočasno tek milijonov tekačev zelo zanimiva.Poleg tega so nagrade za tekmovanje kar mamljive...LP
 gs1422
#136750
Berem že petič pa ne dojamem. Teče se cel mesec ali samo en dan? Piše, da v Slovenij, na linku pa Slovenija ni omenjena? Kam pridem tečt v Sloveniji? Kaj naj bi pomenil termin cel avgust?
 Jru
#136755
Če sem prav razumel lahko tečeš na dva načina:

1.) na organiziranih tekih (nam najbljižje = Munchen, Varšava, Paris, Rim,..)

ali
2.) z uporabo nike plus opreme. Tu imaš dve možnosti: nike zapestnica s chipom ali ipod nano (apple) s chipom (ki ga uporabljam).


Na Nike stran si lahko nalagaš podatke o tekih. Stran ti vodi statistiko tekov, obenem pa lahko sodeluješ tudi v t.i. challenges (=izzivih), kjer tekmujejo skupine ali tekmuješ individualno. Znotraj tega bo verjetno narejen challenge Human race, tekmovanje, kdo bo pretekel več km v mesecu avgustu (z nagradami).

Ideja Human race je, da bi vsi ljudje na enkrat tekli, tako na organiziranih tekih, kot tudi drugje, saj zapestnica/ipod ne določata lokacije, temveč le čas teka (nima GPS).


Drugače sem naredil Ex-Yugoslavia challenge, kjer (trenutno) Slovenci vodimo pred Srbi in predstavnikom Kosova. Vendar nas še ni veliko tekmovalcev. Vabim tekače, uporabnike nike plus opreme, da se nam pridružijo.

Kar se pa same human race tiče, še nisem prijavljen na challenge, se mu bom pa zagotovo pridružil...

Pozdrave, J
 Nike_plus
#136806
gs1422 napisal/-a:Berem že petič pa ne dojamem. Teče se cel mesec ali samo en dan? Piše, da v Slovenij, na linku pa Slovenija ni omenjena? Kam pridem tečt v Sloveniji? Kaj naj bi pomenil termin cel avgust?


Pozdravljeni ljubitelji teka,


Tek v Sloveniji na dan 31.8.08 ne bo organiziran. Kot pa je povedal avtor Jru imate za tekmovanje na dan 31.8.08 dve moznosti:
•da obiscete vecja mesta po svetu, kjer bo tek organiziran: ISTANBUL, LONDON, MADRID, MUNCHEN, RIM, VARŠAVA itd...
•da se s kompletom Nike+ (zapestnica Nike+ Sport Band / Nike+ iPod in tekaski copati) registrirate na nikeplus.com in na dan 31.8.08 tecete sami, kjer koli ze boste...Po koncanem teku se podatki iz Nike+ kompleta prenesejo na nikeplus.com in primerjajo z milijoni tekaci, ki so sodelovali po vsem svetu. Nike+ zapestnico je mogoce kupiti v Tomas sportih in Interspotih po Sloveniji.

Poleg tekmovanja dne 31.8.08, pa bo od 1.8.08 do 31.8.08 (celoten avgust) v Sloveniji petekalo tekmovanje Slovenski tekaski izziv. Tekmovanje bo potekalo v sklopu priprav na Human race, izziv tekme pe se glasi: "Kdo bo najvec pretekel od 1. do 31. avgusta?"

Tekmovanje je namenjeno vsem registriranim uporabnikom kompletov Nike+. Sodelujete tako, da nam pošljete ime in priimek, naslov, telefon, datum rojstva in vas e-mail naslov, s katerim ste se prijavili na NIKE+ strani, na e-mail naslov human.race@nikeplus.si . Tako boste izpolnili pogoje za sodelovanje na tej slovenski tekmi.
Najboljsih 6 tekacev (3 zenske, 3 moski) bo dobilo Nike+ copate, ostali pa bodo sodelovali v zrebanju za 5 parov copat Nike+, 20 tekaskih kompletov oblacil (kratka majica in hlace) ter 50 majic HUMAN RACE.

Upam, da smo Vam pomagali. Za ostala vprasanja smo vam na voljo tukaj ali na human.race@nikeplus.si

Lep pozdrav, ekipa Nike+ Slovenija!
 Nike_plus
#136807
Jru napisal/-a:Drugače sem naredil Ex-Yugoslavia challenge, kjer (trenutno) Slovenci vodimo pred Srbi in predstavnikom Kosova. Vendar nas še ni veliko tekmovalcev. Vabim tekače, uporabnike nike plus opreme, da se nam pridružijo.

Kar se pa same human race tiče, še nisem prijavljen na challenge, se mu bom pa zagotovo pridružil...

Pozdrave, J

Hvala za pomoč.
Glede Ex-Yugoslavia challanga,ki ste ga odprli pa predlagam, da tukaj prilepite povezavo do challanga (tako ga bomo lazje nasli in se prijavili).
Nazadnje spremenil Nike_plus, dne 17 Jul 2008, 01:03, skupaj popravljeno 1 krat.
 Nike_plus
#136808
vencelj napisal/-a:Pa ne gre le za nike reklamno potezo :?: :?

lp, vencelj


Seveda gre tudi za reklamno potezo. Vendar pa je po besedah Trevor Edwards-a (Nike Vice President for Brand and Category Management) Cilj tekme Nike+ Human Race navdihniti in povezati milijon tekačev po vsem svetu in jim ponuditi nove načine tekmovanja.
To pa še ni vse:
Kot del tekme Nike+ Human Race bomo tekači lahko tekli za dobro stvar in pomagali podpreti globalno skupnost. Z vsakim pretečenim kilometrom z Nike+ opremo boste na dan tekme donirali denar za tri dobrodelne organizacije. Vec si preberite na: http://nikeplus.nike.com/nikeplus/humanrace/index.jsp

Lep pozdrav, ekipa Nike+ Slovenija
 Jru
#136818
link do ex-Yugoslavia challenga:

http://nikeplus.nike.com/nikeplus/?l=al ... 1021108828

Če slučajno ne prime: Challenges/gallery/view all challenges/filter by title/
v iskalnik napiši YUG.

Ja, vsak uporablja svoj način beleženja teka, nekateri garmine, drugi polar, suunto,.. Moj je pač ipod in nike plus, rezultate sicer ne moreš vedno jemati 100% natančno, vendar ima eno posebno lastnost: čas/razdaljo/tempo ti pove po slušalkah, tako da ne rabiš gledati na ekran. Poleg tega pa itak tečem z nike plus opremo, če s tem (domnevno) še prispevam za dobrobit človeštva, toliko bolje, zato mi je ideja Human race všeč.
Na žalost bom ravno v avgustu na dopustu, tako da bo moj rezultat teka pod povprečjem in od tenisk se po vsej verjetnosti lahko poslovim.

pozdrave, J
Uporabniški avatar
 MatjazV
#136823
Hoj,

zapestnico Nike SportBand+ uporabljam že dober teden. Zadeva je zelo praktična in dobro deluje. Pred tem sem uporabljal ipod nano, tako, da imam na straneh nike+ zbrano že lepo število kilometrov.

Prijavljen že tudi na TEK 10KM HUMAN RACE in Ex-Yugoslavia challenge.

Se vidimo.

LP, MatjazV
 J S T
#136837
Živjo,

imam Nike+ copate, a žal (?) le Ipod shuffle (ki je super in ga ne zamenjam!), a je žal za kombinacijo Nike+ neuporaben. Če sem prav razumela, si lahko namesto kombinacije z Ipodom, kupim NIKE+ Sport Band in bo zadeva delovala (štetje kilometrov, etc)? Zanima samo še, koliko ta SportBand stane?
 Jru
#136847
... rabiš še chip (mogoče je v kompletu z zapestnico?) in računalnik povezan na internet, ki ima usb izhod. :-)

sam men je fora glih v tem, da ti po koncu vadbe Paula Radcliff v slušalke pove: "Congradulations you just reach your personal best for... " :lol:
 Nike_plus
#136858
Namesto Nike+ iPod je sedaj na voljo Nike+ Sport Band. V kompletu za 70 eur dobite zapestnico in chip za tekaske copate.

Z obema kopletoma lahko tekači merijo čas, hitrost, razdaljo in porabljene kalorije med tekom. Na spletno stran nikeplus.com lahko prenesejo svoje tekaške rezultate in si izdelajo podrobnejšo analizo, si določijo cilje, program treninga in se povežejo z največjim tekaškim klubom na svetu.
 J S T
#136883
Hvala za odgovore.
To je potem res to, kar potrebujem...

Ekipa Nike_plus - torej 70 EUR -20% za TF ;) ??? ;)

lp Jana

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA