Največji enodnevni tekaški dogodek vam omogoča, da tečete s celim svetom. Si želite biti zraven, ko bo tekel ves svet?

Moderator: Nike_plus

#138436
[img=right]http://www.tekaskiforum.net/__slike/2008/Nike_HumanRace_PR_Globe_TF.jpg[/img]HUMAN RACE – največji enodnevni tekaški dogodek vam omogoča, da tečete s celim svetom

31. avgusta 2008 bo po vsem svetu potekal največji enodnevni tekaški dogodek Human Race, ki ga organizira podjetje Nike. Tek na 10 kilometrov bo povezoval številne kontinente in se bo odvijal v 25 večjih mestih po svetu: AUSTIN, BOGOTA, BUENOS AIRES, CARACAS, CHICAGO, ISTANBUL, LIMA, LONDON, LOS ANGELES, MADRID, MELBOURNE, MEXICO CITY, MT. FUJI, MUNCHEN, NEW YORK, PARIS, QUITO, RIM, SAO PAULO, SEOUL, SHANGHAI, SINGAPUR, TAIPEH, VANCOUVER, VARŠAVA. Po tekmah bodo tekmovalce v vseh mestih pogostili z ekskluzivnim glasbenim koncertom današnjih vrhunskih glasbenikov. Z vsakim pretečenim kilometrom z Nike+ opremo boste na dan tekme donirali denar za tri dobrodelne organizacije.

Tekači se lahko prijavijo na tek HUMAN RACE z obiskom na spletno stran Nikeplus.com in si ”rezervirajo mesto” v kraju po njihovi izbiri. Teka se lahko udeležijo tudi tekači izven 25-tih mest ter z uporabo Nike+ opreme tečejo v svojem domačem mestu. Z opremo Nike+ iPod in Nike+ Sport Band lahko tekači merijo čas, hitrost, razdaljo in porabljene kalorije med tekom. Na spletno stran nikeplus.com lahko prenesejo svoje tekaške rezultate in si izdelajo podrobnejšo analizo, si določijo cilje, program treninga in se povežejo z največjim tekaškim klubom na svetu.

“Cilj tekme Nike+ Human Race je navdihniti in povezati milijon tekačev po vsem svetu,” je dejal Trevor Edwards, podpredsednik uprave blagovne znamke in kategorije Nike (Nike Vice President for Brand and Category Management). “Tekačem ponujamo nove načine tekmovanja in teka, proge preko legendarnih mest, vsaka tekma pa se končna s koncertom pomembnih glasbenikov. To je za nas način, kako približati popolnoma novo doživetje teka potrošnikom po celem svetu.”

Tekme se bodo v vseh mestih začele na isti dan, prva tekma se bo začela v mestu Taipei, zadnja pa se bo končala v Los Angelesu. Proge bodo tekače peljale mimo slavnih mejnikov, na primer mimo Koliseja v Los Angelesu, najvišje stavbe na svetu Taipei 101, zgodovinskega centra v Mexico Cityju in trga Puerta del Sol v Madridu. Proga v Istanbulu bo potekala preko slavnega mostu Bosphorus Bridge, ki bo zaprt za promet in bo dobesedno dovolil udeležencem, da bodo tekli iz Evrope v Azijo in nazaj.

Aktivnosti pred in po teku se bodo udeležili vrhunski Nike atleti. V mestu Austin bo prisoten sedemkratni Tour de France šampion Lance Armstrong, v Londonu šestkratna zmagovalka maratona in trenutna maratonska šampionka New Yorka Paula Radcliffe, v Amsterdamu favorit za zlato medaljo v Pekingu Craig Mottram in v Seulu avstralska in korejska Yuna Kim, dobitnica zlate medalje na Grand Prix Final.

[img=left]http://www.tekaskiforum.net/__slike/2008/Nike_Plus_Coach_TF.jpg[/img]Spletna stran Nikeplus.com bo uradna spletna stran teka Human Race in za vse tekaške priprave na tekmo. Tukaj bodo tekači lahko izvedeli več o novi opremi za treniranje, kot je Nike Zoom Victoy+ - najnovejši tekaški čevelj Nike, ki ga odlikuje Flywire, najlažja in najmočnejša nova konstrukcijska tehnologija obutve - ali pa jih bo motiviral pregled najnovejše glasbene ponudbe Nike+ Sport Music. Sport Music tekačem ponuja najboljše glasbene zbirke originalne glasbe za treniranje Training Run and Coaching Mixes, ki so bile ustvarjene posebej za tekalno stezo in tek na cesti.

Kot del tekme Nike+ Human Race bodo tekači lahko tekli za dobro stvar in pomagali podpreti globalno skupnost. Za več informacij o tekmi nike+ Human Race in popolnim seznamom mest, kjer se bodo odvijale tekme, obiščite Nikeplus.com.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA