#358779
Kovačič tik pod stopničkami, Kuhar med najboljšimi na evropskem prvenstvu v turnem smučanju

Evropsko prvenstvo v turnem smučanju je na pobočjih vulkana Etna na Siciliji med 22. in 25. februarjem krojilo slabo vreme, a najboljši tekmovalci stare celine so se uspeli pomeriti za naslov evropskega prvaka. Slovenske barve so uspešno zastopali Luka Kovačič, ki je s četrtim mestom med mlajšimi člani in desetim mestom absolutno v vzponu dosegel rezultat kariere, Nejc Kuhar z uvrstitvijo med najboljšo dvajsterico ter Luka Mihelič in Matjaž Mikloša.


Celotno poročilo:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12412

Evropski prvak v vzponu je postal Španec Kilian Jornet Burgada, srebra se je veselil Italijan Davide Magnini, brona pa Španec Antonio Alcalde Sánchez, na posamični tekmi pa sta se na prvo in drugo mesto povzpela Italijana Robert Antonioli in Michele Boscacci, tretji je bil Španec Burgada.


Slika
Uporabniški avatar
 vencelj
#358808
Od rekreativnega razmaha do olimpijskega sna:
Turno smučanje je vse bolj priljubljeno, prav tako raste zanimanje za tekmovalno panogo, ki se ji obeta premiera na zimskih olimpijskih igrah leta 2022 v Pekingu.


Zanimiv zapis na:
http://www.naprostem.si/novice/18177/tu ... a_sna.html

Ta vikend tekma na Zelenici!
Zelenica Ski Raid je stalnica, a hkrati novost na slovenskem turnosmučarskem koledarju. Prvi marčevski konec tedna, 3. in 4. marca, se bodo tekmovalci na Zelenici in okoliških gorah pomerili na državnem prvenstvu v turnem smučanju (v vzponu in posamezno), rekreativnim turnim smučarjem pa je letos prvič namenjena hobby preizkušnja po trasi tekme, a brez merjenja časa.
 ZinetCavnik
#367236
Vedno gledam smučarske turnirje, čeprav še nisem uspel najti časa, da bi se udeležil tečajev smučanja in se učil sam. To sem obžaloval že večkrat. :(

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA