najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Runcajz
Morda ni ravno prav, da že obešam tole na TF (Miro sorry!), ampak nevarno zatišje na triatlonski sekciji TF me je spodbudilo. Ne vem, ali ste (skoraj) vsi odnehali ali (skoraj) vsi tako trdo trenirate. Če sklepam po Razyju, sobota Formatlon, nedelja plavalna tekma v Celju, za konec še 1500..., (upam, da nisi šel z biciklom tja in po tekmi nazaj) so priprave resne... (kapo dol!).

Kot kaže, letos Loveman bo, Miro je razposlal info o trasah, verjamem, da je marsikdo dobil, za tiste, ki pa niste, pa vas zanima ali še razmišljate, opis nove kolesarske steze. Povzetek: žal nam bo za lansko.... Ko sem še imel Diano s 602 kubikoma, se je v tisti klanec nazaj grede na Krnico matrala, večinoma je šlo v prvi... Je pa res, da je odsek od Javorniškega Rovta do Teksasa res lepa in široka krono tras in tudi s Krnice nazaj na Bled do Zake bo šlo 200 m navzdol.

No, takle mamo:

Opis: iz Male zake se vzpnete naravnost ven, pri Mangartu zavijete levo na cesto proti Gorjam, kjer zavijete desno in pridete na Kočno (700 mnv). V naslednjem spustu se v 2 km znajdete 180 m nižje v Slovenskem Javorniku, kjer malo pred semaforjem zavijete desno na Savsko cesto (da se izognete semaforju). Nato greste desno. Pred Acronijem je bencinska črpalka, tu boste 3 x obrnili (nazaj grede). Peljete naravnost 8 km do Pizzerije Gala pred krožnim otokom v Lescah. Tam je prav tako črpalka in tam boste obrnili 4 x. Po zadnjem obratu se boste vrnili po že prevoženi trasi nazaj preko Kočne na Bled. Še Garmin povezava: http://connect.garmin.com/activity/77710286.

Prijetne priprave želim!

Runcajz
Uporabniški avatar
 ris9
Uf težka trasa. Imam pa to srečo, da jo imam takoj skozi vhodna vrata in bom tudi letos kar precej na njej. Ok vzponi so še nekak ampak spusti mi vsekakor ne ležijo (sploh ta iz Kočne proti Lipcam je izjemno nevaren) :--( :--( . Bomo že nekak. Je pa dejstvo, da bodo letos precej slabši kolesarski časi, na tek pa bo večina prišla s kar precej "trdimi" nogami od 700 metrov vzponov. Krono trasa od texasa do Koroške Bele je pa super ja.
Komaj čakam. :laola
 ton
Aha, enkrat Bled - Jesenice, potem tam parkrat šviga švaga in nazaj...
Tiste ride sem vozil parkrat navzdol in sem vedno mislil 'tega pa res ne bi v nasprotno smer'.
Hmnja, ta moment se mi zdi, da bom enostavno vpisal sobotni olimpik, v nedeljo bom pa zganjal turizem... ampak do septembra je še daleč.
Uporabniški avatar
 ris9
ton napisal/-a:Aha, enkrat Bled - Jesenice, potem tam parkrat šviga švaga in nazaj...
Tiste ride sem vozil parkrat navzdol in sem vedno mislil 'tega pa res ne bi v nasprotno smer'.
Hmnja, ta moment se mi zdi, da bom enostavno vpisal sobotni olimpik, v nedeljo bom pa zganjal turizem... ampak do septembra je še daleč.

Meni kot zelo domačemu na tej trasi je bolj nevšečen iz Bleda proti Jesenicam, kajti od Rečice pa do konca Kočne se tudi na enem delu ne moreš popolnoma "sprostiti".
Nazaj grede pa je vzpon iz Javornika pa do Kočne (dolg cca. 3km) potem pa samo še spust do Bleda, ki pa ni preveč strm in se da zelo lepo voziti.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Runcajz, hvala za opis in diagramizacijo trase, vidim da je razgibano dva konkretna vzpona. :evil:
Res je poskušam nadoknaditi zamujeno na treningih do trojk in Radencev, pa še javno obrazložiti zakaj sem Formaraton predčasno končal (zaradi ekipe in navijačev). :lol:
Loveman bomo videli, očitno me še čaka precej dela na kolesu. :mrgreen:
Če ne bom naredil tako kot omenja Ton. :--
Škoda, da je prvi letošnji triatlon Ptuj le en dan po trojkah. A malo me mika, da bi poskusil oboje.
Uporabniški avatar
 zigzag
Mislim, da si bom za letošnjo jesen omislil kak drug športni cilj... Lahko rečete, da sem 'pusi', a že lani sem kar solidno trpel, letošnja kolesarska proga pa je čisto preveč zame. Pa še kakšnih 20 kg imam za izgubiti do takrat. Bo že to resen izziv :oops:
 Runcajz
No, zdaj se pa pošasi bliža, če koga zanima who is who oz s kom se bomo matrali, prijave so tu:

http://www.trisport-klub.si/PrijaveLove ... eman11.php

Sicer sem prepričan, da smo se preganjali po progi, posebej kolesarski, pa vseeno moje opažanje: kot je Ris pravilno zapisal: največji hudič bo prvi del, čez tiste trapaste klančke, posebej podvoz pod štreko in potem čez Gorje, pa do Kočne, kjer sicer ni strmo, je pa zelo slab asfalt. Dol grede do Javornika je klanec grdo zdelan in res nevaren, mene je tazadnjič tako ruknilo, da sem se komaj obdržal, je še števec na kolesu prestavilo na nulo in je šel v transport mode ter pozabil na senzor... Tisti del od Javornika do Lesc je pa res lep, nazaj pa je kar nekaj klanca (pozor pri treningu: od Žirovnice do Lesc je prepovedano za kolesarje, kao, jaz sem imel vedno srečo...).

Se vidimo.

LP

Runcajz
Uporabniški avatar
 ris9
Precej malo prijavljenih tekmovalcev in v "singlih" in v štafetah :oops: :oops: . Pomoje zaradi olimpika en dan prej. Miro bo moral razmisliti o tem, da bi raje naredil tako kot leto prej: en teden razmaka, da se vseeno kakšne "olimpik" poda še na 1/2 irona.
Jaz letos, kot sem že napisal, SAMO v štafeti, ker sem letos bolj tekač kot kaj drugega, bom pa tam bolj hitel :D :D .
Drugače pa, kolesarsko traso je super , če je vsaj enkrat prepelješ preden štartaš tekmovanje, ker imar res precej pasti (luknje v cesti, kar zoprni vzponi po 70 km kolesarjenja in predhodnim plavanjem), vsaj tisti del do Blejske Dobrave, naprej je itak ravnina in kar lep asfalt pa še tako kot je predhodnik rekel - prepovedano je od Žirovnice naprej!
Lepe treninge vam želim do dirke, da vam gre vse po načrtih!

LP
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Ja kolesarska proga je tudi mene pripeljala do rahlega stanja, ki meji na samopomilovanje. Ne bo nam lahko, nam rekreativcem. Takoj po vodi bo kar konkretni vzpon, potem pa tresoči (upam, da zgolj zaradi zaradi podlage) spust. Tisti ravninski del je boljši, posebej, če bo zaprta proga za promet. Prepoved vožnje za kolo je tudi mene presenetila, tako, da sem naredil na edinem terenskem treningu le eno ponovitev. Ker je bilo 35 stopinj celzija sem sredi 14% vzpona od Jesenic ugotovil, da se "moram ustaviti in malo v miru nahidrirati". Na tekmi ga bom pa vseeno zvozil, sem se odločil. Nekaj sem eksperimentiral z aero bari, pa sem na treningu ugotovil, da je njihova uporaba v normalnem prometu večinoma smrtno nevarna (vsaj za začetnike).
Mislim, da bom moral lanskemu rezultatu na kolesu prišteti ene pol ure ali vsaj 20 minut, razen če se mi prikaže sanjska kolesarska forma na dan tekme ali se do takrat še naučim voziti v krono položaju.
Pri ostalih diciplinah je vse po starem, tako da bo vse kar bo pod 6 ur in pol tokrat zame velik uspeh. Predvsem pa je treba tekmo končati in ne "crkniti" na progi.
Uporabniški avatar
 zigzag
raziskovalec napisal/-a: Predvsem pa je treba tekmo končati in ne "crkniti" na progi.

Če bi sam štartal (pa bom takrat bolj Eko in v Mariboru), bi vse moči štedil za zadnja dva kroga teka okrog blejskega jezera. Tam se bo prava tekma (bitka) šele začela... 8)
Uporabniški avatar
 mitjas
Pa je pred vrati največji triatlonski vikend pri nas :? Zame letos tudi največji izziv, saj bom štartal v nedeljo :roll:
Treninga na kolesarski progi mi ni uspelo naredit, zato pa imam tolk več km v blejskem jezeru. Glede na to, da "plavam" šele od lani, bom zadovoljen, če me prvi ne bo prehitel za cel krog že v vodi :D Na kolesu se mi zdi da sem letos še najmočnejši, upam pa, da bo ostalo še dovolj moči za zadnjih 21km v tekaških copatih. Tekaške sezone niti nisem imel, se mi je preveč vlekla poškodba gležnja :( Kar bo pod 1:45 v polmaratonu bo čist ok.
Skupni čas pa zeeeeelooooo tiha želja okrog 5:15, bolj realna je 5:30, najbolj pa bom vesel, ko bom zagledal pred sabo napis CILJ :lol:

Vabljeni navijači pa tudi jutri, ko bo še par štartov (mladinci, triatlon za vse, olimpik, ...)
 ton
Ja, vikend se bliža. Počutim se prav 'svetovno', ker se je kolega izkazal in organiziral spanje blizu tekmovališča, tako da bomo v nedeljo takorekoč v copatkah planili v vodo.
Če bo še kdo bral pred odhodom: kolesarska za Lovemana niti ni preveč zaskrbljujoča, če jo človek vzame po pameti... Ampak moja pamet pravi, da se utegnem tam na ravninskih 8 x 8 kilometrih (Jesenice - Gala) tako razleteti, da bo potem energijsko piskalo že nazaj na Kočno, kaj šele med tekom. Ampak, dioboh, za pamet srečat imam kariere še veliko na voljo.
Srečno vsem jutri na za vse in olimpiku in nedeljskim na polovički!
 spela*
Srečno vsem, tako jutri na olimpiku kot v nedeljo na polovički, posebej pa tistim, ki greste celo na obe tekmi!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA