vse v zvezi s triatlonom, kar ne sodi v gornja področja - debate, spletne strani, domače strani triatlonk in triatloncev, ...

Moderatorji: stena, izzardly

 TONEK
#221800
Start in cilj letošnjega svetovnega prvenstva v gorskih tekih.
Na današnji praznični dan sem se odločil, da preizkusim traso te skoraj 12km dolge preizkušnje. Pogoji za izvedbo so bili skoraj idealni, le na nekaj mestih je bilo malce spolzko zaradi nočnega dežja, zgoraj pa je bil moteč hladen veter. Trasa je speljana zares idealno, saj se prvih 1200m teče po široki cesti, nato sledi skoraj 4km makadama in do Sv. Primoža ni več daleč. Od tu naprej sledimo planinski stezi ter po poti modrega moža do obrobja Kisovca, še kratek vzpon in že smo na travnikih Male planine. Sledi nezahtevna, pretežno ravninska pot mimo Domžalskega doma ter planšarskega naselja, ter kratek vzpon na Gradišče, to je najvišja točka Velike planine, kjer je cilj. Z doseženim časom 1:46 sem bil kar zadovoljen, saj sem planiral kakšno minuto več. Računam, da bo zmagovalec septemberske tekme potreboval uro in tri minute, seveda, če ne bo tekme preveč krojilo vreme.
lp Tone
 TONEK
#226612
Zaradi slabe vremenske napovedi jo danes nisem mahnil v hribe, ampak sem se odločil, da grem še enkrat preizkusit traso gorskega teka za letošnje svetovno prvenstvo na Veliko planino. Tisti kilometer asvalta je minil kot bi mignil, do Sv. Primoža prava poezija v jutranji svežini, pri Perotu se gostje že martinčkajo na jutranjem soncu. Brez postanka zadovoljen nadaljujem. Toda joj; po desetih minutah me na stezi prestraši sicer mirujoč delovni stroj. Od njega navzgor steza ni bila več vredna svojega imena , bilo je razrito kot po cunamiju. Prizanesel ni niti Poti modrega moža, ki je bila do sedaj kot iz škatlice.
Dušan Papež, organizator letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo potekalo prav po tej trasi (upam, da prebiraš ta tekaški forum) te prosim, da takoj pošlješ Šarfa ali Smolnikarja na ogled, dokler ne bo prepozno. V takem stanju proge bo tekma na zelo nizki ravni, če bo med ali pred tekmo vsaj malce dežja pa bo tekma neizvedljiva.
Prosim te, da čim prej urgiraš, čudi pa me, da Smolnikar o tem nič ne ve, saj je krivec za ta uničevalski pohod baje pašna skupnost.
Kljub včerajšnjim dvem tekmam in razriti stezi, sem dosegel nekaj minut boljši čas kot v prvem poskusu. Najbrž mi je pomagala božja jeza.
Ps.; Dušan, če se nočeš vklopit v ta forum, mi lahko pošlješ zasebno sporočilo ali pokličeš na tel 031 30 94 91
lp Tone
Uporabniški avatar
 teoo
#226754
še copy paste uporabnika iz mtb table...:

:evil: :cry: :mad:

WTF? Spust iz Velike planine čez Pasje pečine na Sv. Primoža je uničen, degrediran...
Zdaj nevem ali za potrebe svetovnega prvenstva v gorskih tekih, širijo pot, če ji lahko še tako rečemo...

Mini bager širi pot 2.5 metra v širino, skale so zdrobljene in posute po poti, korenine populjnene, sem ter tja kakšna pogleda iz zemlje, odtoki za vodo so supersize, ograja je na mestih, ki ne nuca nobenemu,...

Pač tako, zabava se konča takoj ko zapustimo Pasje pečine, mogoče bager še ni prišel tako visoko in je le še vprašanje časa, kdaj bo načel še edini preostali del poti....

Pozivam pa da se Svetovno prvenstvo v gorskih tekih primenuje v Prvenstvo v teku na hrib! Kot da debili nebi vedl, da na VP vodi asfaltna in makedamska pot.

Očitno nam bodo naredili pot na VP čez pasje, ki bo prevozna navzgor :mad:
Uporabniški avatar
 teoo
#227028
khmm... citat iz gore-ljudje.net:

"Kot obljubljeno, sporočam nekaj dodatnih informacij:

Po doslej zbranih podatkih so dela kot naročniki izvajali Agrarna skupnost Velika planina, Agrarna skupnost Mala planina in Agrarna skupnost Gojška planina. Izhodišči za dela sta po njihovem dve:
- ureditev varnejše gonske poti za odgon živine na planino in
- ureditev poti zaradi izvedbe svetovnega prvenstva v gorskih tekih.

V zvezi s tem lahko povem, da je bil spomladi skupen sestanek Kluba gorskih tekačev Papež, Planinskega društva Domžale in agrarnih skupnosti. Na sestanku je bilo dogovorjeno, da bomo vzdrževalna dela opravili skupaj in po predhodnem skupnem ogledu in dogovoru. Ugotavljamo, da je bil dogovor v tem delu kršen in da so se izvajalci del lotili sami, brez poprejšnjega dogovora.

Povzročeno škodo so si ogledali predstavniki Občine Kamnik, predstavniki Zavoda za gozdove, najavljen je tudi obisk predstavnikov Zavoda za varstvo narave. Danes popoldan si bomo stanje ogledali tudi markacisti PD Domžale in PD Bajtar.

Predstavnik Zavoda za gozdove je že sporočil, da gre za območje varovalnega gozda in da je bil poseg v nasprotju s predpisi.

Zanimivo je, da se je oglasilo kar nekaj stalnih obiskovalcev te poti s sporočilom, da so se dela začela že prejšnjo sredo (9. 6.). Vendar nihče od njih ni odreagiral in sporočil novice v dolino. Naj bo to v poduk vsem nam, da v takem primeru ukrepamo takoj in nemudoma obvestimo skrbnika planinske poti. Takrat se še da morda kaj ustaviti, sicer pa lahko le bentimo in uporabimo inštitute pravne države.

Kako naprej? Končnega odgovora še nimamo. O načinu sanacije stanja v naravi in po pravni poti, vas bomo seznanili.

Borut Peršolja, po pooblastilu predsednika PD Domžale
"
 milk
#227029
Torej bodo še edini del trase, ki je bil v skladu z nazivom prireditve: "gorski" tek uničili in ga spremenili v makedamsko pot. Ne vem zakaj vse več tekem v "gorskem teku" prirejajo po položnih makedamskih poteh. Naj potem uvedejo novo disciplino: "tek navkreber" (pa še to nebi bilo čisto točno, saj je ponavadi vmes tudi veliko ravnin in celo spustov. Če bi želeli res izvesti "gorski tek" bi morali vsaj obdržati Grintovec. :)
 TONEK
#229134
Včeraj sem se še tretjič podal po trasi nedeljske tekme od štarta do cilja. Zelo me je namreč firbec matral, če so se kaj zacelile rane uničujočega posega buldožerja prejšnji mesec. Na srečo narava hitro celi rane in če ne bo v soboto kakšnega močnejšega dežja, bo lahko nedeljska tekma na primerni ravni. Na ogledu trase sta bila tudi prvoligaša Mateja in Boštjan in upam, da na tekmi ne bosta manjkala. Moj čas: 1.38.
Se vidimo v nedeljo.
lp Tone
 TONEK
#231079
Open race Velika planina ŠTARTNINA 30€.
Zgleda, da so naročniki --popravila-- trase gorskega teka že prejeli račun od bagerista. Upam, da se bomo 5. 9. zbrali v čim večjem številu...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA