prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Karta na Wikipediji (https://sl.wikipedia.org/wiki/Pot_spomi ... i%C5%A1tva) je kar OK, sicer pa vtipkaj v Google "pst ljubljana" in boš dobil malo morje zadetkov.

Za zgubit je nevaren v glavnem severni del od Žal do Litostrojske, ker gre skozi blokovske soseske. No, zares se ne zgubiš (itak se v Sloveniji ne da), ampak si skrajšaš ali podaljšaš pot za par sto metrov. Ne pozabi, da imaš na voljo tako talne oznake kot drogove.

Lahko pa se zmeniš s kakšnim veteranom in PST pretečeta skupaj ...
Danes sem srečal (žejno) tekačico TF, ki je zaradi objave o pitnikih šla preverit, če to drži in prišla do odstranjenih pitnikov. Tudi mene je to presenetilo. Na Brdu sem videl delavce, ki so pospešeno obnavljali pitnik. Na spisek sem dodal nov pitnik ob Litijski cesti ter pipo ob vrtičkih pri obvoznici. Teli pitniki rastejo kot gobe po dežju.

Trenutno stanje na dan 25.6.2015:

1.) pipa na pokopališču Žale
2.) pitnik pri vojašnici
3.) pitnik pri Litijski cesti
4.) izvir pod Golovcem
5.) potok v Londonu
6.) pitnik v Murglah (V POPRAVILU)
7.) pitnik na Viču pred Tržaško cesto (V POPRAVILU)
8.) pipa na pokopališču Vič
9.) pitnik na Brdu (V POPRAVILU)
10.) pitnik ob Koseškem bajerju (ŠE NE DELA), dela pa pitnik na drugi strani bajerja 200 metrov stran
11.) pipa na Koseški tržnici
12.) pipa ob vrtovih nasproti Statističnega urada RS na križišču Litostrojske ceste in ulice Alme Sodnik

Spisek (skoraj) vseh pitnikov v LJ:
http://www.primavoda.si/voda-v-ljubljani#stanje-vode-v-ljubljani.
papikele napisal/-a:Nikoli še nisem pretekel cel PST. poznam samo krajše odseke :-) za praznk bom šel pa mogoče kar celega pa me zanima kako je pot kej označena? ker se bojim da bom zašel :wink:

Evo zajc ti je objavil tudi točno trasa PST-ja :D ker na netu obstajajo različne variante, med drugim tudi z bližnjicami. Ta zemljevid je pa točen PST :clap: :clap:
Bravo zajc :clap: :clap:
Sem šel danes. Sem moral parkrat ustavt pa mal iskat oznake. Mot me namreč to da so talne oznake včasih postavljene 300m na 5m narazen ko pa prideš v razpotje jih ni pa več. Ampak je šlo nekak :D
Nisem pretekel cele 30km, ker me je klanc na golovec močno presenetil :lol:
Spet nov pitnik :shock:, tokrat na pokopališču Žale, na Tomačevski cesti. V Murglah in na Tržaški pospešeno "sestavljajo" pitnik, na Brdu pa je že postavljen ampak ne dela. Če mene kdo vpraša, manjka edinole pitnik na Jurčkovi cesti in bo PST idealno pokrit.

Na splošno nekateri pitniki delajo, drugi pa še ne, kar je podobno zadetku na loteriji :lol: Dokler še ne priključijo vseh s sabo vzemite vodo, da ne boste preveč žejni.
zajc napisal/-a:Danes sem srečal (žejno) tekačico TF, ki je zaradi objave o pitnikih šla preverit, če to drži in prišla do odstranjenih pitnikov. ....

:lol: :lol: Drži...pa tudi tebe je bilo lepo videt :wink: Sicer pa, za kaj več kot it dva pitnika pogledat včeraj itak ni bilo ne časa, ne volje, ne energije :roll: Bi bil pa že čas, da ga enkrat spet obkrožim, tako da... :ignore:
In ja, zajc... hvala :D za sprotno in temeljito poročanje s "terena" :clap: :clap:
Ko so delavci postavljali pitnik na Brdu se jim dejal, da bi bilo dobro še kje kakega postaviti. Ja saj jih bo dovolj je bil odgovor. Sem mislil,da pač neki pove samo, da se me reši. Hopla tole je pa sedaj že super!
ROSI64 napisal/-a:
Hojca napisal/-a: Bi bil pa že čas, da ga enkrat spet obkrožim, tako da... :ignore:

Povej datum :wink:

Hitro sva se midva to zmenila :wink: :D

Kljub včerajšnjem popoldansko - nočnem pikniku na barki na Slovenski obali in posledično samo 3h spanja, sem se z Hojco zmenil da obkroživa en počasen krog po PST-ju. :clap: Počasen pa zato, ker ne da ne bi mogla hitreje laufam, ampak zato ker sva si imela veliko za povedal in bi tako zmanjkalo časa. :wink: :lol: :lol:

Začela sva v megli, končala pa v sončku. :) Temperatura pa idealna za tek. Družbo sem imel pa super :D hvala Hojca, še kdaj morava to ponovit.

Ja pitnikov bo pa res velik po PST-ju :D še dobro, da bo voda iz njih tekla, ker če bi bil alkohol bi bolj težko šlo cel krog :lol: :lol:

Vse pohvale vsem, ki delajo na tem projektu, ker to je zelo koristna dolgoročna naložba. :clap: :clap: :clap:
Tkole pa je, če greš na en mini košček PST-ja preverjat pitnike in ravno tam srečaš zajca :wink: …takoj se utrne ideja, da bi pa jst v kratkem spet celega pretekla :shock: . Potem pa še Rosijev namig, prijazno ponujena družba :D , ki jo seveda z veseljem sprejmem in takoj hiter dogovor.

Ker od aprila nisem tekla ravninskih dolgih tekov, sem bila kar malo skeptična, koliko sploh zmorem :? . Ampak , če ne probaš, ne morš vedet :lol: In ja, do 25 km je šlo z lahkoto, potem pa je bilo treba mal na hojo "prešaltat". In Rosi me je prijazno in potrpežljivo spremljal :D :D . Ampak kljub vsemu, zdaj ko mal za nazaj gledam, je bil to moj do sedaj najhitrejši PST. To pa dela dobra moška družba :wink: :lol: :lol:

Hvala Rosi za vse skupaj :clap: :clap: …naslednjič javim in če bo to sovpadalo s kakim tvojim regeneracijskim (al pa "požurovskim" :lol: ) tekom, se toplo priporočam. Seveda pa velja tudi…"več nas je, bolj veselo je". Ampak sva ravno danes tudi to temo obdelala…kje so tisti časi skupnih tekov po PSTju.

Aja…pitniki so zakon 8) …oz. bojo, ko iz njih priteče voda :lol: , kar pa bo, kot kaže, v kratkem :D
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 216

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA